Stiri

Nokia isi lanseaza primul telefon full dual SIM

La conferinta de presa sustinuta recent de Nokia la Nairobi, capitala Kenyei, Nokia a prezentat o noua serie de telefoane mobile Nokia C1, precum si Nokia C2, primul sau telefon full dual SIM, care se va lansa spre sfarsitul anului.

Noile telefoane Nokia cu 2 cartele SIM permit utilizarea alternativa a cartelelor prin simpla activare a unei taste. Astfel, utilizatorul poate folosi doua planuri tarifare pe acelasi terminal, reducandu-si costurile convorbirilor. In plus, cei care calatoresc frecvent au posibilitatea sa alterneze cartelele in functie de numarul folosit in fiecare tara, iar membrii unei familii pot folosi impreuna acelasi telefon mobil, fiecare cu propriul SIM. Bateria noilor modele Nokia C1 dureaza in stand-by pana la 6 saptamani, un avantaj semnificativ in zonele private de curent electric. Telefoanele au ecran color si acces radio FM, cu jack standard pentru casti.


Nokia C1

Nokia C2

Pe langa functionalitatile telefoanelor C1, Nokia C2 dual SIM mentine ambele cartele active simultan, receptand astfel apeluri si mesaje pe ambele numere. O cartela SIM se afla sub baterie, iar cealalta poate fi extrasa si reinstalata in timp ce telefonul e pornit – functie numita „hot-swappable”, unica in oferta Nokia. C2 are radio FM si music player cu un spatiu de stocare disponibil de pana la 32 GB, pe carduri de memorie micro SD. In plus, acolo unde exista conexiune la Internet, utilizatorii Nokia C2 au acces la contul de email si serviciul de chat Ovi Mail, precum si la informatii despre sanatate, agricultura, educatie sau divertisment prin serviciul special Ovi Life Tools.

Celelalte doua modele din seria Nokia C1 (C1-01 si C1-02) au o singura cartela SIM si sunt cele mai economice telefoane Nokia cu carduri de memorie micro SD, permitand stocarea a pana la 32 GB de muzica, imagini etc. Au ecrane color, camera foto si video VGA incorporata si acces la servicii web precum Nokia Messaging.

Noile modele Nokia cu una sau doua cartele SIM au preturi cuprinse intre 30 si 45 de euro, fara taxe, si se vor lansa in ultimele doua trimestre ale acestui an.

To Top