Stiri

Nokia oferă pachete compensatorii angajaților români

Plecarea Nokia din România lasă un mare gol în bugetul țării. Fabrica de la Jucu a reprezentat timp de 3 ani o mare sursă de optimism pentru România care vedea în compania finlandeză o sursă de venit sigură. Cifrele pe care România le pierde sunt impresionante la prima vedere însă trebuie avut în calcul că aici se executa doar partea de asamblare, chip-urile fiind importate din Asia.

În urma consultărilor, Nokia şi reprezentanţii sindicatelor au convenit în privinţa pachetelor compensatorii care vor fi oferite tuturor angajaţilor Nokia din fabrica de la Jucu, la finalul programului Bridge. Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevăzut în clauzele contractului colectiv de muncă actual, depăşind prevederile legislaţiei din România, şi reprezentând 3 salarii de încadrare pentru fiecare angajat în cauză, la care se adaugă 1 salariu lunar pentru fiecare an de vechime în companie.

Nokia este o corporație ca oricare alta iar reducerea cheltuielilor face parte din programul de eficientizare și creștere a profitului. Corporațiile pun mare preț pe resursele de producție însemnând patente, know-how, utililaje și mai puțin pe oameni care pot fi înlocuiți într-un mod simplu și rapid.

Noul Nokia Lumia 800 (foto), unul dintre cele mai noi terminale ale companiei.

To Top