Stiri

Nokia X6

Nevoia unor gadget-uri futuriste este pe deplin satisfăcută de noile telefoane mobile, dacă le mai putem numi așa, lansate de producători precum Nokia sau HTC. Nokia X6 este un smartphone din noua generație asezonat cu o multitudine de funcții ce pot copleși utilizatorul prin complexitatea lor.

X6 este primul telefon Nokia cu ecran capacitiv fapt care se simte în modul de operare al telefonului ce rulează sistemul de operare Symbian 9.4. Dispozitivul, lansat în decembrie 2009, este animat de un procesor ARM tactat la 434MHz iar interfața grafică ce profită de accelerometrul integrat este afișată pe un ecran TFT cu rezoluția de 640 x 360 pixeli (nHD).

Versiunea revizuită, lansată în ianuarie 2010, dispune de 16GB memorie internă suficientă pentru stocarea fișierelor audio sau a clipurilor video. În cazul puțin probabil în care acest spațiu nu este suficient, memoria poate fi extinsă cu ajutorul unui card de microSD. Camera foto are o rezoluție de 5 mgapixeli și optică Carl Zeiss fiind ajutată în condiții de iluminare insuficientă de două LED-uri. Pot fi selectate opțiuni precum nivelul ISO, tonul, balansul de alb şi chiar expunerea pentru îmbunătățirea fotografiilor realizate.

Utilizatorul poate asculta până la 35 de ore de muzică non-stop, cu doar o singură încărcare, acumulatorul litiu-ion cu o putere de 1320 mAh făcându-și simțită prezența.
Nokia X6 se poate dovedi un bun camarad și în orașele mai puțin cunoscute. Hărțile Ovi sunt preinstalate iar telefonul are capacitatea de a găsii obiectivele importante din imediata apropiere sau a stabili rute către destinațiile introduse de posesor.

În magazinele din România Nokia X6 se comercializează la prețul de aproximativ 1400 lei (preț care include TVA 24%). Operatorii de telefonie mobilă pot oferii subvenții pentru încheierea unor contracte pe termen lung fapt care poate face terminalul mai accesibil.
Nokia X6
Nokia X6
Nokia X6
Nokia X6 16GB

To Top