Stiri

NVIDIA a anunţat programul Windows 8 Developer

NVIDIA tratează în mod egal sistemele de operare importante și pune la dispoziţia inginerilor instrumentele şi resursele necesare pentru dezvoltarea de aplicaţii Windows 8. Mai precis, NVIDIA dorește ca pe viitoare platformă cu numele de cod Kal-El să poată fi rulat sistemul de operare Windows 8. Kal-El (posibil Tegra 3) este construit pe o arhitectură ARM iar acest gen de procesoare facea echipă bună cu Android și mai puțin cu sistemele de operare Windows.

„Datorită interfeţei elegante şi a suportului oferit pentru tablet PC-uri şi notebook-uri care folosesc procesoare ARM, Windows 8 va reprezenta o schimbare importantă în industrie”, declară Jeff Fisher, senior vice president, PC Business Unit, NVIDIA. „Expertiza noastră, atât in arhitecturile ARM cât şi x86, dar şi cunoşterea solidă a codului de bază al sistemului de operare Windows, ne conferă calificarea necesară susţinerii dezvoltatoriilor de aplicaţii pentru Windows 8”.

Dezvoltatorii se pot înregistra pentru programul NVIDIA Windows 8 Developer accesând pagina http://developer.nvidia.com/windows-8.

To Top