Stiri

NVIDIA anunță suportul CUDA pentru Python

NVIDIA Quadro K4000
NVIDIA Quadro K4000

NVIDIA anunță suportul CUDA pentru limbajul de programare Python, oferind programatorilor posibilitatea de a folosi puterea unităților de procesare vizuală (GPU) pentru aplicațiile HPC și analiză a datelor.

Fiind considerat unul dintre cele mai populare limbaje de progamare, Python se numără printe cele 10 limbaje de programare cu peste 3 milioane de utilizatori. Limbajul permite utilizatorilor să scrie cod pentru aplicații complexe, fără a fi nevoie să intre în detalii de programare complicate. Bibliotecile de date ale limbajului Python și caracteristicile sale îl recomandă pentru o gamă largă de aplicații HPC, de inginerie sau analiză de date.

Suportul NVIDIA CUDA pentru procesare paralelă exste oferit prin intermediul NumbaPro, un compilator Python disponibil în noul produs Anaconda Accelerate al companiei Continuum Analytics.

“Mii de programatori Python se vor putea bucura de puterea de procesare oferită de GPU-uri, pentru a îmbunătăți performanța aplicațiilor lor,” declară Travis Oliphant, cofondator și CEO al Continuum Analytics. “Prin intermediul compilatorului NumbaPro, programatorii se bucură de două avantaje esențiale: beneficiază de flexibilitatea și productivitatea Python alături de performanța sporită oferită de GPU-urile NVIDIA.”

NVIDIA Quadro K4000

NVIDIA Quadro K4000

To Top