Stiri

NVIDIA la CES 2022 – 160 de laptopuri și noi tehnologii

Halo Infinite
Halo Infinite

NVIDIA a stabilit astăzi direcția platformei supreme pentru gameri și creatori de conținut, dezvăluind peste 160 de modele de laptopuri GeForce pentru gaming și Studio, precum și noi plăci video GeForce RTX și tehnologii pentru desktop și laptop.

GeForce RTX la baza a peste 160 de noi laptopuri

Producători de top din întreaga lume aduc pe piață peste 160 de modele de laptopuri pentru gaming și Studio, bazate pe arhitectura revoluționară Ampere, cu nuclee RT din a doua generație pentru ray tracing și a treia generație de nuclee Tensor pentru DLSS și inteligență artificială, creând astfel cele mai ușoare, subțiri și puternice laptopuri.

Având la bază cea mai nouă generație de procesoare, aceste laptopuri oferă o gamă variată de forme, precum ecrane duale, pliabile, convertibile și ecrane de 14 inci, multe dintre ele cu tehnologia G-SYNC și display-uri la rezoluție de 1440p.

RTX 3080 Ti și RTX 3070 Ti oferă noi niveluri de performanță

Lansarea de la NVIDIA a plăcii video GeForce RTX 3080 Ti pentru laptop aduce pentru prima dată clasa 80 Ti de plăci video pentru laptopuri. Cu 16GB de memorie GDDR6, cea mai rapidă pentru un laptop, RTX 3080 Ti oferă o performanță mai crescută decât NVIDIA TITAN RTX pentru desktop. Un preț de pornire de 2499$ pentru laptopurile cu RTX 3080 Ti a fost anunțat în cadrul conferinței.

Noul GeForce RTX 3070 Ti este cu până la 70% mai rapid decât RTX 2070 SUPER pentru laptop și poate să livreze 100 de cadre pe secundă la rezoluție de 1440p. Un preț de pornire de 1499$ pentru laptopurile cu RTX 3070 Ti a fost anunțat în cadrul conferinței. Laptopurile cu aceste două noi variante de plăci video vor fi disponibile de la 1 februarie. NVIDIA prezintă și a patra generație de tehnologii Max-Q, care au revoluționat performanța laptopurilor încă de acum 4 ani. Printre funcții se numără CPU Optimizer, Rapid Core Scaling și Battery Boost 2.0, care crește și mai mult eficiența, performanța și durata de viață a bateriei.

Noi laptopuri și aplicații NVIDIA Studio

NVIDIA continuă să extindă platforma Studio de hardware, software și aplicații exclusive, care ajută creatorii de conținut să treacă de la concept la varianta finală mai repede.

Printre noutăți se numără un update pentru NVIDIA Canvas, o aplicație de pictat care foloseste inteligență artificială pentru a genera peisaje din simple linii. Construită din cercetarea GauGAN2 de la NVIDIA, aplicația produce imagini care sunt la rezoluție de 4 ori mai mare decât în trecut, cu 5 noi elemente, precum flori și tufișuri. Aplicația Canvas poate fi descărcată gratuit.

Platforma Studio include și o gamă largă de laptopuri NVIDIA Studio, cu design-uri de la ASUS, MSI și Razer, care au la bază noi plăci video GeForce RTX 3080 Ti și GeForce RTX 3070 Ti pentru laptop. Cu cele mai noi plăci video RTX, aceste laptopuri sunt, în medie, de 7 ori mai rapide pentru randare 3D decât cel mai nou MacBook Pro 16. De asemenea, dispun de suport pentru peste 200 de aplicații creative, precum și de ray tracing accelerat de RTX, AI și procesorul video de înaltă performanță de la NVIDIA, devenind, astfel, uneltele perfecte pentru orice flux de lucru creativ.

NVIDIA Omniverse se lansează pentru creatori de conținut

Îmbogățind și mai mult ecosistemul NVIDIA Studio, NVIDIA Omniverse este acum disponibil, complet gratuit, pentru milioane de creatori de conținut care utilizează plăci video GeForce RTX și NVIDIA RTX. Platforma de colaborare pentru design 3D și simulări de lumi virtuale în timp real de la NVIDIA ajută artiști, designeri și creatori de conținut să se conecteze și să colaboreze în aplicații de design de top de pe propriile laptopuri sau workstation-uri cu RTX la bază.

O nouă funcție a platformei, Omniverse Nucleus Cloud permite colaborarea printr-un singur click, partajând scene Omniverse 3D foarte mari. Artiștii pot colabora în timp real din aceeași cameră sau din capete diferite ale lumii fără a transfera seturi mari de date.

De asemenea, NVIDIA prezintă și noi dezvoltări pentru platforma Omniverse Machinima – aplicația Omniverse care permite o colaborare în timp real pentru a anima și manipula personaje în lumi virtuale – cu noi personaje, jocuri, obiecte și medii înconjurătoare. Omniverse Audio2Face, care generează rapid și ușor expresii faciale animate doar din surse audio, a primit un update cu suport blendshape și export direct către MetaHuman de la Epic.

Noul accelerator video GeForce RTX 3050

NVIDIA extinde familia de plăci video bazate pe arhitectura NVIDIA Ampere cu GeForce RTX 3050. Aducând performanța și eficiența arhitecturii pe mai multe jocuri mai mult ca niciodată, RTX 3050 este prima placă video din clasa 50 pentru desktop care oferă peste 60 cadre pe secundă în cele mai noi jocuri ray-traced. RTX 3050 face ray tracing-ul, care este noul standard în gaming, mai accesibil ca niciodată.

Cu 75% dintre gameri care încă folosesc plăci video GTX, 3050, care beneficiază de a doua generație de nuclee RT, precum și a treia generație de nuclee Tensor pentru DLSS și AI, reprezintă o oportunitate de upgrade semnificativă pentru a ajunge la RTX. Noul RTX 3050, care vine cu 8GB de memorie GDDR6, pornește de la 1399 Lei și va fi disponibil începând de pe 27 ianuarie 2022, la parteneri NVIDIA din toată lumea.

Noi titluri NVIDIA RTX

NVIDIA anunță 10 noi jocuri cu RTX care folosesc ray-tracing accelerat de placa video și tehnologiile NVIDIA DLSS și NVIDIA Reflex, pentru a oferi un nou nivel de realism. Printre noile titluri se numără The Day Before, Escape from Tarkov și mult anticipatul titlu de la Ubisoft, Rainbow Six Extraction. NVIDIA mai anunță 7 noi integrări ale NVIDIA Reflex, platforma de gaming cu latență scăzută care conectează mai bine jucătorii în joc. Printre noile jocuri cu Reflex se numără iRacing, cel mai popular simulator de curse cu mașini, Rainbow Six Extraction de la Ubisoft și premiatul joc de aventură și acțiune de la Sony, God of War.

O nouă categorie de monitoare – 1440p Esports

Având în vedere creșterea globală din esports, cererea pentru monitoare pentru esports s-a dublat anual. Monitoarele 1080p domină esports de peste un deceniu – pentru că rezoluția scăzută a permis un număr crescut de cadre pe secundă și rate de reîmprospătare a ecranului mai mari. Cu plăcile grafice GeForce RTX care randează jocurile de tip esports la peste 360fps în 1440p, industria este pregătită pentru o schimbare.

NVIDIA Research a descoperit că monitoarele 1440p de 27 inchi îmbunătățesc țintirea din joc cu până la 3%, prin comparație cu tradiționalele monitoare de 24 inchi și 1080p, atunci când este vorba de ținte mici. Pentru jocuri competitive, unde fiecare milisecundă contează, 3% poate face diferența dintre victorie sau înfrângere.

NVIDIA anunță 4 noi monitoare 1440p din categoria esports. ASUS ROG Swift 360Hz PG27AQN dispune de o rată de reîmprospătare a ecranului de 360Hz. AOC AG274QGM – AGON PRO Mini LED, MSI MEG 271Q Mini LED, și ViewSonic XG272G-2K Mini LED dispun de mini-LED cu rate de reîmprospătare a ecranului de 300Hz. Toate vin cu NVIDIA Esports Vibrance, Dual-Format și funcții de analiză Reflex.

Ecosistemul NVIDIA Reflex se extinde

Peste 20 de milioane de gameri GeForce folosesc Reflex în fiecare lună. Pe măsură ce popularitatea platformei Reflex crește, crește și ecosistemul hardware Reflex. NVIDIA anunță 6 noi monitoare Reflex și 6 noi mouse-uri Reflex. Există acum peste 50 de mouse-uri și monitoare Reflex de la 16 parteneri – și toate folosesc Reflex Latency Analyzer, ceea ce permite gamerilor să măsoare cu ușurință latența sistemului cu un singur click.

GeForce NOW: Platforma cloud pentru gameri

Mai multe jocuri, mai multe dispozitive și rețele îmbunătățite sunt livrate în ecosistemul GeForce NOW. NVIDIA anunță extinderea parteneriatului cu Electronic Arts, aducând Battlefield 4 și Battlefield V pe GeForce NOW, disponibile din ianuarie 2022.

De asemenea, NVIDIA a anunțat și un parteneriat cu Samsung pentru a integra GeForce NOW pe televizoarele smart, începând cu trimestrul 2 din 2022. Luna trecută, GeForce NOW a fost lansat în varianta beta pe televizoarele Smart WebOS de la LG. Făcând echipă cu AT&T, drept partenerul de inovații tehnice 5G, GeForce NOW aduce puterea gaming-ului de PC pe dispozitive mobile. Începând din ianuarie 2022, clienții AT&T care dețin un dispozitiv 5G pe un abonament nelimitat 5G, sau care se califică pentru un abonament nelimitat, primesc 6 luni de abonament GeForce NOW.

To Top