Stiri

NVIDIA lansează GeForce GTX 980 si GTX 970

NVIDIA GeForce GTX 980
NVIDIA GeForce GTX 980

NVIDIA lansează primele unități de procesare vizuală high-endGeForce: GTX 980 și 970. Acestea sunt proiectate pe arhitectura Maxwell, ce oferă performanțe de top, noi capabilități grafice și o eficiență energetică dublă față de generația anterioară.

Maxwell reprezintă cea de-a zecea generație de arhitectură GPU, după Kepler, lansată de NVIDIA. Proiectată cu focus pe gaming, arhitectura Maxwell rezolvă unele dintre cele mai grele provocări în termeni de iluminare şi fidelitate grafică.
Noua tehnologie Voxel Global Illumination (VXGI) le permite pentru prima dată unităţilor de procesare vizuală de gaming să redea efecte de iluminare globală dinamică în timp real.

Scenele sunt semnificativ mai realiste datorită modului în care lumina este reflectată în mediul de joc, astfel încât să ofere pasionaților un grad mai mare de satisfacție în timpul sesiunilor de gaming.

Gama de noi tehnologii implementate include tehnica de anti-aliasing cu eşantionare multi-cadru (MFAA), super rezoluţie dinamică (DSR), VR Direct şi un design extrem de eficient din punct de vedere energetic. Toate aceste tehnologii permit GPU-urilor GTX 980 şi 970 bazate pe arhitectura Maxwell să redea cadre de cea mai bună fidelitate, cu frecvenţe mai mari şi un consum de energie situat sub orice alte unităţi de procesare vizuală din clasa lor.

Inginerii NVIDIA au sporit performanța unităților GTX 980 și 970 printr-o nouă tehnică denumită anti-aliasing cu eşantionare multi-cadru, care valorifică noile capabilități ale GPU-urilor bazate pe arhitectura Maxwell.

NVIDIA GeForce GTX 980

NVIDIA GeForce GTX 980

MFAA îşi modifică eşantioanele modelelor de anti-aliasing utilizând atât pixeli dintr-un cadru individual, cât şi din cadre multiple. Acest proces se continuă cu folosirea recent dezvoltatului filtru de sinteză pentru a produce imagini de cea mai bună calitate, la o viteză superioară față de metodele convenţionale de anti-aliasing. Pentru gameri, MFAA aduce o calitate a imaginii apropiată de 4XMSAA cu un cost de performanţă similar 2xMSAA, permiţând jocurilor să ruleze mai rapid în condiţii de calitate înaltă a imaginii.

To Top