Stiri

NVIDIA lansează primul supercomputer mobil pentru sisteme integrate

NVIDIA Jetson TK1
NVIDIA Jetson TK1

NVIDIA anunță dezvoltarea unei noi generații de aplicații ce folosește vizualizarea computerizată, procesarea de imagine, precum și procesarea de date în timp real, o dată cu lansarea platformei de dezvoltare bazată pe primul supercomputer mobil pentru sisteme integrate.

Platforma NVIDIA Jetson TK1 oferă dezvoltatorilor instrumente pentru a crea sisteme și aplicații ce permit roboților o navigare fără probleme, fizicienilor să realizeze ecografii mobile, dronelor să evite obiecte aflate în mișcare și mașinilor să detecteze pietonii.

Platforma Jetson TK1 oferă o performanță de 326 gigaflops – aproape de trei ori mai mare decât orice platformă integrată similară – și include un kit complet de instrumente C/C++ bazat pe arhitectura NVIDIA CUDA. Aceasta platformă va simplifica semnificativ procesul de programare comparativ cu cel destinat procesoarele FPGA, ASIC personalizat și DSP, cele mai folosite produse pentru sistemele integrate.

Platfoma Jetson TK1 este echipată cu procesorul Tegra K1, dotată cu 192 de nuclee grafice bazate pe arhitectura NVIDIA Kepler, cea mai avansată și eficientă ahitectură GPU. Cele 192 de nuclee, complet programabile disponibile pe Tegra K1, oferă cea mai avansată performanță grafică în format mobil.

Procesorul Tegra K1 este bazat pe aceeași arhitectură Kepler disponibilă și pe cel mai rapid supercomputer din SUA, Titan din Laboratoarele Nationale de la Oak Ridge, precum și cele mai eficiente 10 supercomputere din lume. Realizat de la zero pentru CUDA – limbajul de programare cu o echipă alcătuită din peste 100.000 de dezvoltatori în peste 8.000 de instituții și predat la cele mai bune universități din 62 de țari – kitul de dezvoltare Jetson TK1 include instrumentele de programare cerute de dezvoltatorii de software pentru dezvoltarea și lansarea rapidă a sistemelor performante.

Platforma NVIDIA Jetson TK1 poate fi precomandată începând de astăzi la prețul de 192$, în Statele Unite ale Americii de la NVIDIA, Microcenter și Newegg. De asemenea, produsul poate fi precomandat de la Avionic Design, SECO și Zotac în Europa. Distribuția în Japonia este disponibilă prin intermediul Ryoyo Electro Corporation.

NVIDIA Jetson TK1

NVIDIA Jetson TK1

To Top