Stiri

NVIDIA lansează tehnologia G-SYNC

Tehnologia NVIDIA G-SYNC reprezintă rezultatul unui program de cercetare și dezvoltare îndelungat cu scopul obținerii unei sincronizări a ratei de refresh cu rata de randare a GPU-ului. În acest fel imaginile sunt redate în momentul în care sunt prelucrate de către unitatea de procesare vizuală (GPU), oferind astfel o experiență fluidă. Această tehnologie are ca scop înlăturarea efectului de stutter și a latenței crescute în vederea obținerii unei calități îmbunătățite a imaginii.

Încă de la începutul dezvoltării monitoarelor, acestea au fost proiectate cu o rată fixă de refresh, în mare parte de 60 de ori pe secundă (hertzi). Însă, din cauza naturii dinamice a jocurilor video, GPU-urile procesează cadrele la o frecvență variabilă. Pe măsură ce procesorul grafic caută să se sincronizeze cu monitorul, apare fenomenul de rupere a imaginii. În această situație, prin activarea opțiunii V-SYNC (sau Vertical-SYNC), acest fenomen este eliminat, dar cu prețul creșterii timpului de răspuns și a apariției efectului de stutter, probleme cauzate de ratele de refresh diferite ale monitorului și procesorului grafic.

G-SYNC elimină acest neajuns și sincronizează perfect monitorul cu procesorul grafic, indiferent de frame-rate, ceea ce duce la o experiență de gaming fără compromisuri.

Tehnologia G-SYNC include un modul G-SYNC NVIDIA, integrabil în monitoare de gaming și în modele selectate de plăci video bazate pe arhitectura Kepler.

NVIDIA G-SYNC

NVIDIA G-SYNC

To Top