Stiri

NVIDIA lansează tehnologia Iray VCA

NVIDIA lansează un nou sistem de randare GPU, proiectat pentru a accelera metoda razelor distribuite, astfel încât designerii profesioniști să poată interacționa cu modelele virtuale fără a mai fi nevoie de construirea unor prototipuri fizice.

NVIDIA Iray Visual Computing Appliance (VCA) combină elemente hardware și software pentru a accelera tehnologia NVIDIA Iray – soluția de randare disponibilă în cele mai cunoscute aplicații de design precum Catia, de la Dassault Systèmes și 3ds Max, ce aparține companiei Autodesk. Mulțumită posibilității de scalare, VCA permite utilizarea mai multor unități de procesare simultan, accelerând de sute de ori timpul necesar creării unei simulări de reflexie a luminii.

Astfel, automobilele sau alte proiecte complexe de design, precum pot fi acum vizualizate din toate unghiurile, asemenea unui prototip fizic 3D.
“Iray VCA va permite designerilor să interacționeze cu propriile idei ca și cum acestea ar fi deja reale,” declară Jeff Brown, vice președinte și manager general al diviziei Professional Visualization and Design, NVIDIA. ”Se elimină etapa creării de prototipuri sau de randare a materialelor video, ambele extrem de consumatoare de timp, iar designerii pot explora și optimiza propriile creații în timp real. Luni, chiar ani, precum și costuri enorme, toate pot fi economisite în cadrul procesului de realizarea a unui nou produs.”

NVIDIA colaboarează cu toate companiile cu drept de licentă asupra tehnologei Iray pentru a integra suport pentru sistemul Iray VCA. În cadrul Conferinței GPU Technology, beneficiile soluției Iray VCA sunt evidențiate prin intermediul unor aplicații precum Bunkspeed Drive, de la RTT; Maya, produsă de from 0x1 Software, reliefând avantajele Iray și 3ds Max, a Lightwork Design, pentru evidențierea Iray+.

Înainte de Iray VCA, echipele de design se bazau în crearea modelelor 3D pe stații de lucru dotate cu una sau două unități de procesare vizuală. Chiar și cele mai sofisticate soluții, formate din grupuri de computere, ofereau un grad scăzut de interacțiune sau necesitau crearea unor filme de prezentare a designului produselor. Aceste limitări îngreunau înțelegerea problemelor critice de proiectare, precum reflexiile nedorite pe prabrizul mașinii.

Iray VCA oferă cea mai înaltă performanță în activitățile de randare, folosind 8 dintre cele mai puternice unități de procesare vizuală NVIDIA, fiecare cu 12GB de memorie grafică, cu un total de 23.040 de nuclee CUDA. Mulțumită conexiunilor 10GigE și InfiniBand, se pot construi grupuri de dispozitive Iray VCA, iar software-ul de de management asigură o alocare dinamică a fiecărui Iray VCA, astfel încât procesul de lucru să fie simplificat.

Soluțiile Iray VCA pot fi de asemenea plasate în centrele IT, sub formă de soluție de randare, fără a necesita suport tehnic.
Soluțiile Iray VCA vor fi disponibile din această vară prin intermediul unei rețele globale de integratori de sisteme certificați, precum CADnetwork, Fluidyna, IGI și migenius. Prețurile pentru acest sistem pornesc de la 50.000 de dolari în America de Nord, costuri în care este inclusă și o licență Iray, precum și un an de mentenanță și actualizări.

masini

To Top