Stiri

NVIDIA lansează VRWorks Audio și SDK-uri Video 360 în cadrul GTC

NVIDIA TITAN Xp
NVIDIA TITAN Xp

NVIDIA îmbunătățește experiența VR prin lansarea kit-ului de dezvoltare software (SDK) VRWorks, cu audio VR și video stitching la 360 grade.
Lansarea a avut loc în cadrul GPU Technology Conference, în San Jose Convention Center. VRWorks Audio SDK oferă ray tracing audio în timp real în mediul virtual, fiind compatibil cu engine-ul Unreal 4. SDK-ul VRWorks 360 răspunde provocării video stitching în timp real.

Audio-ul VR obișnuit reflectă locația 3D a sursei sunetului în spațiul virtual. În realitate însă, sunetul oferă mai multe informații spațiale, dincolo de locația sursei sale – acesta se află în relație directă cu dimensiunea și proprietățile materiale ale spațiului fizic în care este reprodus.
NVIDIA VRWorks Audio contribuie la redarea unui mediu realist prin modelarea fenomenelor de propagare a sunetului precum reflecția, refracția și difracția în timp real, performanță facilitată de viteza de procesare extraordinară a plăcii grafice.
Utilizând tehnologia NVIDIA OptiX pentru ray-tracing, VRWorks Audio urmărește traiectoria sunetului în timp real, oferind o acuratețe audio care respectă dimensiuniea, forma și proprietățile materiale ale spațiului „fizic” virtual.

Aceasta este singura soluție audio de accelerare hardware bazată pe un traseu care redă imaginea acustică completă a spațiului în timp real, fără a necesita informații prealabile despre acesta. În timp ce scena este încărcată de aplicație, modelul acustic este construit și updatat pe loc.
Software-ul lansat este compus dintr-un set de C-API-uri pentru integrare în orice engine sau aplicație și compatibilizat cu engine-ul Unreal 4 de la Epic, acum disponibil în GitHub.

Participanții GTC pot vizita VR Village pentru a experimenta o demonstrație live a tehnologiei VRWorks Audio, precum și SDK-ul integrat în aplicația de design de VR a OPTIS.

Tot în cadrul GTC se va lansa și prima variantă beta a VRWorks 360 Video SDK, pentru capturi video în 4K 360, stitching și streaming.
În plus, va avea loc un demo pentru viitoarea lansare a VRWorks 360 Video SDK, care permite realizarea de stitching în timp real, în stereo. Prin utilizarea a două unități de procesare video (GPU) Quadro P6000, SDK-ul poate stitch-ui opt camere 4K în stereo, așa cum este demonstrat de sistemul V1 PRO VR Z CAM.

“Faptul că NVIDIA reușește să facă stitching video 4K 360 stereoscopic în timp real, făcând posibil livestreaming-ul, schimbă fluxul de producție și oferă opțiuni complet noi de utilizare a VR-ului,” spune Kinson Loo, CEO la Z CAM.

SDK-urile NVIDIA VRWorks 360 Video și Audio sunt puse la dispoziția tuturor dezvoltatorilor și pot fi descărcate la developer.nvidia.com/vr. VRWorks 360 Video SDK pentru mono este disponibil acum și publicului, în versiunea beta. VRWorks 360 Video SDK pentru stereo va fi lansat în curând.

To Top