Stiri

NVIDIA pierde procesul cu Rambus

NVIDIA a pierdut încă un proces în care era acuzată că ar fi folosit fără drept tehnologii proprietare Rambus. US International Trade Commission a anunțat că NVIDIA a utilizat tehnologii patentate de Rambus fără a avea dreptul sau un acord de licențiere.

Sub incidența acestei hotărâri ar intra trei controlere pentru memorii DDR ce conțin părți „inspirate” din schemele electronice ale inginerilor de la Rambus care au fost patentate. Dacă NVIDIA va decide utilizarea legala a acestor patente prețul plăcilor grafice ar putea crește cu 40 de cenți pe unitate. Majoritatea chip-urilor în cauză sunt fabricate de TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) pentru diverse companii prestigioase din domeniul semiconductorilor.

NVIDIA este obligată să retragă de pe piață produsele care integrează acestă tehnologie inclusiv pe cele fabricate de o terță companie pe baza chipset-urilor puse la dispoziție de acestia.
Rambus câștigă o bună parte din veniturile sale de 113 milioane anual din licențe tehnologice pe care le oferă altor companii. Momentan cele două companii nu ajuns la un acord de licențiere privind tehnologiile Rambus.NVIDIA Geforce GTX 465

To Top