Stiri

NVIDIA pleaca pe Marte

Simularea unei călătorii interplanetare se poate dovedi o sarcină destul de dificilă fără ajutorul tehnologiilor grafice de ultimă generație.
Tehnologia NVIDIA 3D Vision va oferi participanţilor în proiectul de simulare a călătoriilor interplanetare „Marte-500„experienţa realităţii virtuale.
Proiectul „Marte-500„, parte din programul spaţial rusesc, urmăreşte replicarea condiţiilor unui zbor pe Marte. Ultima şi cea mai lungă etapă a programului, care a început pe 3 iunie, implică izolarea a şase cosmonauţi timp de 520 de zile într-un mediu sigilat ermetic care simulează condiţiile şi barierele de comunicare specifice zborului interplanetar.

NVIDIA pleaca pe Marte

În timpul zborului experimental, fiecare membru al echipajului va fi echipat cu un notebook care integrează tehnologia NVIDIA 3D Vision (www.nvidia.ro/3dvision). Fiind cea mai importantă soluţie pentru grafica stereoscopică 3D, tehnologia NVIDIA 3D Vision îi va ajuta pe cosmonauţi să pătrundă în realitatea virtuală marţiană.
Profunzimea şi calitatea experienţei vizuale obţinute cu NVIDIA 3D Vision îmbunătăţeşte parametri experimentului ajutând la reproducerea cu acurateţe a efectelor psihologice care pot surveni în cele mai importante etape ale misiunii, începând cu lansarea navetei, până la aselenizare şi expediţie pe suprafaţa planetei. Prin crearea unei realităţi virtuale 3D, tehnologia 3D Vision îi va ajuta pe cosmonauţi să simuleze cea mai acurată experienţă de aselenizare.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți găsi pe site-ul oficial NVIDIA.

To Top