Stiri

OLED și Fast IPS sunt vedetele monitoarelor ASUS de la Gamescom 2022

Monitoare de gaming ROG Swift OLED
Monitoare de gaming ROG Swift OLED
(CREDIT: ASUS)

Din oferta ASUS pentru Gamescom 2022 nu aveau cum să lipsească tocmai monitoarele de gaming. Ca de obicei, ASUS nu a dezamăgit, venind cu modele cu un aspect spectaculos, nu doar ca design, ci și ca parametri ai imaginilor afișate. Monitoarele prezentate de ASUS au folosit două tipuri de panouri care se pretează excelent la gaming: OLED și Fast IPS. Să le luăm pe rând…

ROG Swift OLED ROG Swift PG42UQ / PG48UQ

Monitorul ROG Swift OLED PG42UQ de 42 de inchi este conceput pentru jocuri captivante pe desktop și oferă imagini 4K la o rată de reîmprospătare overclockată la 138 Hz. Panoul OLED redă cele mai profunde nuanțe de negru, precum și culori uimitoare grație unei acoperiri de 98% a gamutului de culoare DCI-P3 și a diferenței de culoare Delta E < 2. Timpul de răspuns ultra-rapid de 0,1 ms (GTG) asigură experiențe de vizionare și de joc excelente.

ROG Swift OLED PG48UQ

ROG Swift OLED PG48UQ (Foto: ASUS)

Mai mult, modelul mai mare – ROG Swift OLED PG48UQ cu diagonala de 48 de inchi – este ideal pentru cei care doresc să joace la o scară și mai mare. Monitoarele ROG OLED includ un radiator personalizat, care oferă o suprafață mai mare pentru schimbul de căldură, ceea ce duce la temperaturi de funcționare cu până la 8% mai mici în comparație cu monitoarele ROG fără radiator, pentru a asigura o performanță și o longevitate mai bună a OLED-ului.

Spre deosebire de panourile OLED lucioase standard, panourile din monitoarele de gaming ROG OLED au un strat special de microtextură anti-reflexie, pentru a reduce reflexiile și a minimiza distragerea atenției. Există, de asemenea, setarea opțională de luminozitate uniformă care menține nivelul de luminozitate al ecranului, pentru a asigura o vizionare confortabilă atunci când se schimbă dimensiunea ferestrelor albe și luminoase sau în timpul sesiunilor maraton de jocuri.

Ambele monitoare dispun de o conectivitate bogată, inclusiv DisplayPort 1.4 (cu DSC), HDMI 2.1, HDMI 2.0, hub USB, plus un conector pentru trepied în partea superioară a monitorului.

ROG Swift PG27UQR și Strix XG32UQ / XG32AQ de la ROG Swift

ROG Swift PG27UQR

ROG Swift PG27UQR (Foto: ASUS)

ROG Swift PG27UQR de 27 de inchi este un monitor de gaming 4K care dispune de un panou cu tehnologia Fast IPS pentru un timp de răspuns uimitor de 1 ms (GTG). Suportă imagini 4K native la o frecvență de 160 Hz, pentru un gaming excepțional. Acest monitor compatibil cu NVIDIA® G-SYNC® este conform DisplayHDR™ 600 și acoperă 95% din spațiul de culoare DCI-P3. PG27UQR oferă o conectivitate extinsă cu două porturi DisplayPort™ 1.4 cu compresie Display Stream Compression (DSC), două porturi HDMI® 2.1 care oferă o lățime de bandă completă de 48 Gbps, împreună cu un hub USB și o mufă pentru căști.

ROG Strix XG32UQ

ROG Strix XG32UQ (Foto: ASUS)

Monitoarele pentru jocuri Strix XG32UQ 4K și XG32AQ QHD de 32 de inchi utilizează panouri cu tehnologia Fast IPS pentru a oferi un timp de răspuns GTG de 1 ms. Ambele monitoare au rate de reîmprospătare variabile, conformitate DisplayHDR 600 și pot oferi imagini de gaming foarte fluide la o rată de reîmprospătare overclockată de 175 Hz pentru XG32AQ și 160 Hz pentru XG32UQ. Culorile sunt excepționale, XG32UQ acoperind 96% DCI-P3, iar XG32AQ – 95% din gamutul de culoare DCI-P3. În plus, XG32UQ este capabil să redea imagini 4K native la 120 Hz prin HDMI 2.1 atunci când este asociat cu cele mai recente console.

To Top