Stiri

Open Data Hackathon

Jurnaliști, activiști, programatori și alte persoane interesate vor dezvolta împreună aplicații software folosind programe de calculator pentru a reprezenta datele într-o manieră vizuală cât mai interactivă. În perioada 22-23 februarie 2014 se va desfășura primul hackathon din România care reutilizează datele guvernamentale încărcate pe portalul http://data.gov.ro/dataset. Timp de două zile, echipele vor implementa ideile de aplicații pe care le-au ales sau pe care le-au propus sau vor dezvolta aplicații deja existente.

Evenimentul este organizat de Coaliția pentru Date Deschise, cu sprijinul Departamentului pentru Servicii Online și Design din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Locul de desfășurare este sediul Fundației Soros din str. Căderea Bastiliei nr. 33, sector 1, București.

În noiembrie 2013 Guvernul a lansat portalul de date deschise pentru România. Portalul găzduiește în prezent 88 de seturi de date, furnizate de ministere, care pot fi refolosite liber în scopuri comerciale sau necomerciale de către oricine.

DreamHack_Bucuresti_2013

To Top