Stiri

Panasonic anunță primii ochelari VR UHD cu redare HDR

Ochelarii VR HDR de la Panasonic
Ochelarii VR HDR de la Panasonic

Căștile VR care îți acoperă în prezent tot capul sunt amenințate de o alternativă mult mai comodă și firească, dacă acest produs se va dovedi fiabil și va putea oferi experiențe realiste.

Panasonic a anunțat la standul său de la CES 2020 primii ochelari pentru realitate virtuală (VR) ultra high definition (UHD) capabili de redare High Dynamic Range (HDR) într-o formă perfect adaptată, astfel încât utilizatorii să se simtă la fel de confortabil ca atunci când poartă ochelari obișnuiți.

Arată mai degrabă a ochelari de înot, pentru a putea bloca intrarea luminii prin laterale. Au niște căști cu fir care se prind de brațele ochelarilor chiar în dreptul urechii, iar „lentilele” se pot distanța prin rotirea unui șurub pentru a se adapta pe fizionomii mai mari sau mai mici. Sunt disponibili în mai multe culori.

Anticipând implementarea la capacitate optimă a serviciilor comerciale din a cincea generație (5G) de sisteme de comunicații mobile, se așteaptă oferirea unei serii de servicii care folosesc ochelarii VR, inclusiv pentru vizualizarea VR a competițiilor sportive sau pentru experiențe de călătorii virtuale. În timp ce ochelarii VR obișnuiți cu imagini de înaltă calitate și sunet extrem de precis conferă utilizatorilor experiențe de simulare captivante, ei prezintă totuși dimensiuni destul de mari și necesită să fie fixați cu o bandă pe cap.

Pentru noii ochelari VR, Panasonic a dezvoltat un dispozitiv de redare de înaltă performanță în colaborare cu Kopin Corporation, un producător de top în domeniul dispozitivelor de redare pentru ochelari VR. În plus, în acest nou dispozitiv au fost încorporate tehnologii audio și video de la Panasonic, inclusiv tehnologiile de procesare a semnalului cultivate prin dezvoltarea echipamentelor video precum televizoare și Blu-ray playere, tehnologiile acustice ale sistemelor audio Technics și tehnologiile optice folosite în camerele digitale LUMIX. Aceste tehnologii au permis Panasonic să obțină un model de ochelari VR compact și ușor, oferind imagini de înaltă calitate și un sunet optim pentru senzații de un realism puternic, care atrag utilizatorul în imaginile proiectate în fața ochilor, cu confortul specific purtării ochelarilor obișnuiți.

Principalele caracteristici ale ochelarilor VR UHD de la Panasonic:

  • Sunt capabil să redea imagini HDR. Dispozitivul e echipat cu un panou micro OLED dezvoltat în colaborare de către Kopin Corporation2 și Panasonic.
  • Redau imagini naturale și cursive fără „efect de screen-door” (în care liniile de separare a pixelilor devin vizibile, creând senzația că privești printr-o sită).
  • Redau un sunet de înaltă calitate capabil să reproducă o gamă variată de frecvențe de la ultra-joase la înalte.  Adoptarea procesorului dinamic original de la Technics care folosește un fluid magnetic ce permite lovirea cu precizie a diafragmei pentru o reproducere impecabilă, cu o distorsiune foarte redusă.
  • Au un corp compact și ușor, ca niște ochelari obișnuiți, permițând purtarea confortabilă a dispozitivului fără a mai fi necesară banda de fixare pe cap. Ochelarii au adoptat modulul optic dezvoltat recent de Kopin Corporation, 3M Company și Panasonic ce permite redarea imaginilor naturale și fără distorsiuni cu un grad superior de focalizare.
Ochelarii VR HDR de la Panasonic

Ochelarii VR HDR de la Panasonic

În perspectiva viitoarelor servicii comerciale 5G, care vor fi oferite la capacitate maximă, Panasonic va continua să dezvolte în continuare ochelari VR care să poată fi utilizați în numeroase aplicații, creând astfel un plus de valoare pentru clienți.

Kopin Corporation (Massachusetts, SUA) dezvoltă și comercializează dispozitive cheie pentru căștile portabile. 3M Company este o corporație globală cu sediul în Minnesota, SUA, care furnizează materiale chimice și electrice pentru numeroase domenii industriale, de la obiecte de uz casnic până la automobile.

To Top