Review

Panasonic Toughbook Video Review

Un nou test extrem facut de pcnews. De aceasta dată am avut un invitat special: Regele notebook-urilor rezistente la socuri: Panasonic Toughbook.

Poate vă întrebaţi de un notebook trebuie să fie rezistent la şocuri. Conform statisticilor, unul din zece notebook-uri se defectează din cauza unor şocuri mecanice, în timpul utilizării sau în timpul transportului. Ecranul şi harddisk-ul sunt cel mai adesea afectate în aceste cazuri. Evident că nu toţi dăm cu notebook-urile de pământ sau trecem cu maşina peste ele aşa cum am făcut noi (nu uitaţi să vizionaţi clipul video să vedeţi ce s-a întâmplat).

Dar dacă lucranţi într-un mediu ostil (de exemplu în Irak… ) sau în medii pline de praf şi nisip, de exemplu pe un şantier sau în cazul unor rafale de ploaie neaşteptate aveţi nevoie de un notebook precum Panasonic Toughbook. Numai cu el puteţi scrie un email liniştit în parc chiar şi după a început să plouă cu găleata…

Toughbook CF-19 este atât un notebook clasic cât şi un PC Tablet. Pentru a efectua conversia, trebuie doar să înclinaţi ecranul pivotant 10,4″ XGA peste tastatură după ce acţionaţi un mic buton amplasat lângă ecran.

Tehnologia optimizată a ecranului cu indice superior de refracţie oferă o foarte bună lizibilitate chiar şi în medii foarte luminoase. Toţi conectorii (USB, LAN, SD) sunt acoperiţi de mici căpăcele din cauciuc care împiedică pătrunderea agenţilor străini (adică praf, nisip, apă, etc, nu CIA, KGB sau Mossad)

Carcasa din aliaj de magneziu oferă o protecţie maximă pentru componentele sensibile, cum ar fi ecranul. Harddisk-ul este protejat împotriva şocurilor şi vibraţiilor. Conform Panasonic, căderea de la o înălţime de 90 cm nu afectează funcţionarea echipamentului.

Toughbook CF-19 se remarcă şi prin rezistenţa la căldură şi frig. De la –20 la +60°C, Toughbook CF-19 funcţionează fără probleme.

Şi a fost o plăcere să lucrez pe un notebook cu Windows XP, după atâtea notebook-uri cu VISTA…

Vedeti in clipul de mai jos cu s-a descurcat Panasonic Toughbook în testele noastre.

PCNews Verdict: 10/10 Panasonic Toughbook a rezistat cu succes testelor noastre si primeste din partea noastra premiul Gold Award.

Gold Award

Detalii tehnice Panasonic Toughbook
Tip procesor: Intel Core 2 Duo
Model Procesor: U2400
Frecventa Procesor: 1.06 GHz
Tip HDD: Shock Mounted
Capacitate HDD: 80 GB
Tip memorie: DDR2 533 MHz
Capacitate memorie: 512 MB
Tip display: XGA touchscreen
Diagonala LCD: 10.4 inch
HSDPA (1.8Mbps)
SD slot
Retea: 10/100 Ethernet
Wireless: 802.11 a/b/g
Bluetooth: 2.0
Porturi: 2 x USB, IEEE 1394
Autonomie de lucru: 7 ore
Dimensiuni: 271 x 49 x 216mm
Greutate : 2.25 Kg
Software: Windows XP SP2

Disponibil la magazinul online arigo.ro. Pret 12.897,18 RON (pret valabil la momentul in care acest articol a fost redactat)

To Top