Stiri

Parole Firefox

Firefox dispune de un manager de parole foarte util in special celor care au multe conturi web cu parole diferite. Problema apare atunci cand iti doresti sa reinstalezi sistemul de operare si iti dai seama ca evident nu ti-ai notat undeva toate parolele.

In aceasta situatie ti-ar fi de folos o metoda de a salva toate parolele memorate de Firefox pentru a le restaura pe noul sistem.

Un astfel de utilitar este Password Exporter, un addon pentru Firefox.

Dupa ce-l instalati, reporniti Firefox si-l gasiti in Firefox Options/Preferences -> Security pane -> Import/Export Passwords sau Add-ons Manager -> Preferences/Options pentru Password Exporter.

De aici alegeti Export. Dupa aceea, daca vreti, puteti chiar si sa tipariti fisierul XML exportat. (aveti grija unde puneti foile tiparite, ochi curiosi se gasesc peste tot…)

Pe sistemul nou instalat efectuati aceleasi operatii dar alegeti optiunea import in loc de export -> si alegeti fisierul cu parole exportat anterior.

Aveti grija sa nu sheruiti fisierul cu parole precum Profesoara din Zalau pozele porno 😉

Daca vreti sa mutati Firefox cu totul (adica setari, teme, favorite, extensii, etc) puteti folosi utilitarul MozBackup pentru Windows.

To Top