Stiri

Parole Gizmodo

Cei care obișnuiesc să se logheze cu aceeași parolă pe diverse site-uri, mai mult sau mai puțin securizate, ar trebui să reflecteze puțin asupra problemelor ce se pot ivi din această cauză. Ca urmare a unei breșe de securitate la Gawker Media, vizitatorii care au postat comentarii pe diverse site-uri web precum: Lifehacker, Gizmodo, Gawker, Jezebel, io9, Jalopnik, Kotaku, Deadspin și Fleshbot sunt sfătuiți să-și schimbe parolele cât mai rapid.

În comunicatul de presă publicat grupul media sunt făcute câteva afirmații cu adevărat îngrijorătoare:

Înțelegem cât de importantă poate fi încrederea pe internet și ne pare extrem de rău pentru acestă breșă rușinoasă de securitate. Lucrăm contra cronometru pentru a asigura securitatea noastră (și securitatea comentatorilor noștri). Dacă ați înregistrat un cont pe oricare dintre site-urile Gawker Media (incluzând aici: Gawker, Gizmodo, Jalopnik, Jezebel, Kotaku, Lifehacker, Deadspin, io9 sau Fleshbot) și nu v-ați conectat cu contul din Facebook trebuie să presupuneți că și informațiile dumneavoastră se află printre datele furate”.

Realitatea acestui furt informatic sună în felul următor. Peste 1.3 milioane de parole au fost furate de pe aceste site-uri de un grup de hackeri denumit Gnosis. Faptașii s-au laudat pe Pirate Bay îndemnând în acest fel și pe alții să încerce să acceseze fraudulos datele stocate de Gawker Media. O bună parte dintre răspunsurile pe care poate să le caute vizitatorii acestor site-uri sunt disponibile în rubrica de întrebări și răspunsuri.

Lecția ar trebui să fie învațată de toți cei care obișnuiesc să se logheze pe diverse site-uri cu parole sensibile. Niciun site, ori cât de important ar părea la prima vedere, nu este complet sigur, chiar dacă în spatele lui se află o corporația ce deține în conturi sume de bani cu nouă zerouri.

În clipul următor, expertul în securitate Graham Cluley, vă explică felul în care puteți avea parole foarte sigure.

To Top