Stiri

Patru studii de piață confirmă faptul că Xiaomi a depășit Apple

Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra

Patru companii mari, specializate în realizarea de studii de piață, confirmă faptul că Xiaomi a depășit Apple. Așa cum arată rapoartele de piață realizate de IDC, Canalys, Strategy Analytics și Counterpoint, Xiaomi a depășit Apple în ceea ce privește livrările de smartphone-uri pe plan mondial în T2 2021, iar pentru prima dată a urcat pe poziția 2.

Conform IDC, Xiaomi a atins un volum record în acest trimestru și o creștere anuală de 86,6%. Canalys: Pentru prima dată, Xiaomi a ocupat locul al doilea, cu 52,8 milioane de unități și o creștere de 83%. Canalys a declarat că Xiaomi își transformă în prezent modelul de business din companie emergentă în companie matură, cu inițiative precum consolidarea canalelor de vânzare partenere și un management mai atent pe piața deschisă.

Strategy Analytics: Xiaomi a urcat pe locul 2 în top pentru prima dată. Compania a livrat 52,8 milioane de unități de smartphone-uri la nivel mondial în T2 2021 și a ajuns la o cotă de piață de 16,8%. Dintre toți producătorii din top 5, Xiaomi a înregistrat cea mai mare rată anuală de creștere (+85,3% YoY).

Din momentul în care Xiaomi a lansat Mi 10, prima sa serie de telefoane flagship premium, compania a câștigat foarte mult teren. Xiaomi practică prețuri mult mai mici decât Apple pentru produse apropiate ca performanță. Telefoanele Xiaomi se bucură de un mare succes în Brazilia, Rusia și India.

Xiaomi Mi 10T Lite

Xiaomi Mi 10T Lite

To Top