Stiri

Peste 30 de facilităţi şi funcţii noi în 4PSA VoipNow 1.4

Rack-Soft anunţă lansarea versiunii 4PSA VoipNow 1.4, cea mai importantă actualizare publicată până în prezent pentru deja popularul Control Panel VoIP. Reunind peste 30 de facilităţi şi funcţii noi, această ediţie ridică la un nou nivel de performanţă şi versatilitate platforma PBX dedicată providerilor de Internet, furnizorilor de servicii de găzduire web şi companiilor.

Pentru mai multe detalii vă invit să citiţi comunicatul de presă

4PSA VoipNow 1.4 oferă, printre altele, un modul pentru configurarea automată a telefoanelor, suport pentru plăcile de extensie hardware Zaptel, facilităţi de facturare a apelurilor primite, funcţii de parcare şi de preluare a convorbirilor, reguli avansate de rutare a apelurilor, un modul SOAP API îmbunătăţit, optimizări ale procesului de administrare a conturilor şi noi aplicaţii IVR (meniuri vocale interactive).

Modulul dedicat auto-configurării telefoanelor pe baza informaţiilor primite de la server oferă suport pentru telefoanele Cisco, Linksys, Snom şi Grandstream. „Capacitatea sistemului de a configura telefoanele ce se conectează la server este extrem de importantă, deoarece permite automatizarea proceselor de configurare şi mentenanţă pentru un număr mare de dispozitive. Acest modul are o arhitectură scalabilă ce ne va permite să extindem suportul şi pentru alte modele de telefoane realizate de către alţi producători. Acest lucru se va întâmpla în versiunile următoare ale 4PSA VoipNow în funcţie de cerinţele clienţilor. Din punct de vedere tehnic, orice telefon SIP ce oferă funcţii de configurare automată poate fi integrat cu 4PSA VoipNow”, afirmă Bogdan Cârstoiu, arhitectul 4PSA VoipNow.

Versiunea 4PSA VoipNow 1.4 adaugă suportul pentru cardurile de interfaţă Zaptel. Acestea pot conecta sistemul la reţeaua PSTN prin liniile telefonice analogice sau digitale. Utilizatorii pot folosi plăci de extensie, având astfel posibilitatea de a controla mai eficient costurile şi de a dimensiona infrastructura în funcţie de evoluţia afacerii. Practic, nu mai sunt necesare convertoarele de mediu sau transportatorii SIP externi. „Clienţii au la dispoziţie peste cincizeci de carduri oferite de diverşi producători. Administratorul sistemului 4PSA VoipNow trebuie doar să introducă placa în server şi să o configureze în interfaţa web. Primul apel poate fi iniţiat în doar câteva minute. Managementul canalelor hardware este facil indiferent dacă se utilizează un card de interfaţă cu o linie E1 sau cu o linie analogică”, adaugă domnul Cârstoiu.

Cu ajutorul noilor funcţii din interfaţa API SOAP se pot controla şi mai mulţi parametri ai sistemului. Pentru a demonstra facilităţile API-ului, Rack-Soft a lansat împreună cu 4PSA VoipNow 1.4 şi o actualizare a clientului PHP demonstrativ oferit sub licenţă GPL.

4PSA VoipNow 1.4 poate fi instalat pe distribuţiile Redhat Enterprise Linux, Fedora Core şi Suse Linux. Instalarea se realizează printr-un script ce poate fi descărcat de pe site-ul Rack-Soft sau cu ajutorul imaginii ISO ce include şi sistemul de operare preconfigurat.

Software-ul este proiectat pentru a rula pe sistemele virtualizate cu ajutorul tehnologiei Virtuozzo. Astfel, soluţia Rack-Soft se instalează pe un server virtual privat (VPS) în doar câteva minute.

4PSA VoipNow 1.4 poate fi descărcat şi folosit gratuit cu două extensii. Preţurile licenţelor comerciale ce permit utilizarea unui număr mai mare de extensii pornesc de la 299 USD.

To Top