Stiri

Televizorul Philips OLED+935 introduce procesorul P5 cu AI

Philips OLED+935
Philips OLED+935

Cu noile sale modele 805/855/865, Philips TV introduce o nouă funcționalitate AI îmbunătățită pentru a produce cele mai naturale, realiste și clare imagini. Funcționalitatea îmbunătățită AI Philips TV va fi introdusă, în premieră, pe noul model premium OLED+935 și se bazează pe performanța P5 deja excepțională a televizoarelor OLED existente, complementată prin adăugarea puterii suplimentare oferită de un nou cip AI dedicat.

Ca și până în prezent, funcționalitatea AI dezvoltată intern folosește rețele neuronale și învățarea automată pentru a analiza calitatea imaginii din milioane de clipuri de test dintr-o bază de date unică creată intern de echipa de dezvoltare a televizorului Philips în ultimii 30 de ani. AI nu produce pur și simplu o imagine care să respecte fiecare din cei cinci vectori de calitate a imaginii (sursă, culoare, contrast, mișcare și claritate), ci este concepută pentru a crea un echilibru mai bun între vectori și o imagine mai naturală și mult mai realistă, care nu se compară cu imaginea produsă de un televizor obișnuit.

OLED+935 este primul televizor care dispune de noul sistem unic anti-burn-in conceput pentru a proteja ecranele OLED. Soluția unică anti-burn-in utilizează o tehnologie avansată de detectare a logo-urilor și monitorizează o grilă de 32.400 de zone, pentru a detecta foarte exact conținutul static și reduce treptat intensitatea iluminării locale, evitând arderea pixelilor – fără a compromite calitatea imaginii. Noul sistem anti-burn Philips TV elimină problema pentru 95% din imaginile statice, inclusiv logo-urile și conținutul de tip HUD din jocurile video.

În loc să aplici o setare sau un nivel de claritate pentru întreaga imagine, o nouă caracteristică AI Machine Learning Sharpness este utilizată pentru a aplica îmbunătățirea clarității „local” în imagine, aplicând diferite setări în anumite regiuni ale imaginii pentru a asigura claritatea optimă asupra întregii imagini.

Noul AI Smart Bit Enhancement 2.0 utilizează noul hardware și software al procesorului revizuit P5 de generația a 4-a, pentru a rezolva problema pierderii de detalii atunci când este eliminat efectul de banding din conținutul slab calitativ. Sistemul poate extinde un videoclip de 8 biți până la o precizie de aproape 14 biți în zonele în care apare efectul de banding, rezultând tranziții mai fine intre culori, fără pierderi de detalii ale imaginii. Sistemul AI are o versiune îmbunătățită a tehnologiei unice Perfect Natural Reality, care convertește acum conținutul SDR într-o imagine de tip HDR cu 30% mai multă claritate.

OLED+935 continuă să fie unul dintre foarte puținele televizoare care oferă suport pentru toate formatele HDR, cu noul procesor P5 AI+ care oferă o performanță generală mai bună a HDR – inclusiv pentru HLG și ambele surse HDR10 și HDR10+ îmbunătățind în același timp Dolby Vision folosind modul special „Dolby Bright”. Procesorul P5 de a patra generație poate analizează si înregistrează cu precizie Maximum Content Light Level (MAX CLL) în metadatele HDR10 de la 1000 de niți la 4000 de niți.

Noul software include Film Maker Mode (FMM), care va detecta automat conținutul encoded și va oferi utilizatorului opțiunea de a selecta un anumit mod sau de a lăsa televizorul cu setările sale curente. Televizorul Philips a inclus, de asemenea, două noi moduri – modul Pure Cinema și o nouă versiune a modului Movie. Modul Pure Cinema dezactivează conversia ratei de refresh, menținând în același timp activă reordonarea cadrelor. Deci, un film de 24 de cadre pe secundă încapsulat ca un semnal de cadență 3:2, adică 60Hz va fi reordonat într-un semnal de cadență 5:5, adică 120Hz. Noul mod Movie, ajustează claritatea imaginii cu un efect de „de-judder”, funcționând în combinație cu cel de „de-blur”, pentru a contracara eventualele erori de afișare specifice OLED, dar și pentru cinefili și fani ai sportului, pentru a elimina artefacte vizuale sau efecte de „soap opera”.

To Top