Stiri

Piaţa mondială de PC-uri se va dubla până în anul 2010

Numărul calculatoarelor personale deţinute la nivel mondial se va dubla până în anul 2010, ajungând la 1,3 miliarde unităţi, pe fondul creşterii explozive a pieţelor emergente precum China, Rusia şi India, se arată într-un raport al Forrester Research, preluat de Reuters.

Piaţa Chinei va creşte cu 178 milioane noi deţinători de computere. La nivelul a 16 state în curs de dezvoltare, numărul total al PC-urilor va urca la 566 milioane de unităţi.

în India vor fi 80 de milioane de noi calculatoare în 2010, piaţa locală urmând să înregistreze un ritm anual de creştere de 37%. Acesta va fi depăşit de cel al Indoneziei – 40% – a cărei piaţă va avea 40 de milioane de noi utilizatori.

în eşantionul economiilor emergente, cea mai mare acoperire a pieţei va fi înregistrată în Mexic, unde 46% din populaţie va deţine un calculator până în 2010. în prezent, din cele 575 milioane calculatoare personale la nivel mondial, doar 75 de milioane se află în zone în curs de dezvoltare. Pieţele mature, precum SUA, Europa şi zona Asia-Pacific, se vor mări cu doar 150 milioane de computere până în anul 2010. Creşterea pieţelor emergente va fi susţinută de PC-uri ieftine, produse pe plan local.

„Produsele actuale ale companiilor occidentale nu vor mai domina, pe termen lung, pieţele în curs de dezvoltare. Fabricanţii autohtoni, precum Lenovo din China sau Aquarius în Rusia, vor oferi PC-uri la preţuri mai bune şi dotate cu aplicaţii adaptate cerinţelor locale”, a arătat Simon Yates, analist pentru firma Forrester Research, specializată în studii de piaţă în domeniul tehnologiei.

Multumiri pentru stire domnului Dinu Daniel Robert, care a intrat astfel in cursa pentru memoria flash de 32MB

To Top