Stiri

Platforma Oak Trail va ajunge pe piata anul viitor

Procesoarele Atom domină piața laptop-urilor și netbook-urilor devansând prin performanțe și preț orice alt concurent. În ciuda superioității clare pe care Intel o are în fața principalului concurent, AMD, compania cu sediul în Santa Clara continuă să investească sume tot mai mari în cercetare. Intel a anunțat următoarea generație a platformei Atom, cu numele de cod Oak Trail, programată să ajungă pe piață la începutul anului 2011.

Miniaturizarea și rafinarea proceselor de fabricație a dus la posibilitatea de a îngloba un întreg sistem într-un singur chip. Oak Trail va fi subansamblul de bază în viitoarele tablete, modelul fiind concurent direct cu actualele procesoare de tip ARM. Noua platforma va suporta sisteme de operare precum Chrome, Windows 7 sau Android. În prezent procesoarele ARM se află în componența majorității telefoanelor mobile. Se spune că aproape un miliard de terminale sunt vândute în fiecare an, dintre aceste 98% ar încorpora procesoare ARM.

Majoritatea companiilor mari, incluzând aici: Samsung, Alcatel, Apple, LG, NEC, etc. fabrică procesoare sub licență ARM. Rămâne de văzut dacă viitor procesor Intel va fi mai ieftin și mai eficient decât arhitectura ARM, anul viitor sunt așteptate primele dispozitive bazate pe platforma Oak Trail. Intel Oak Trail

To Top