Preview

ASUS ChromeBook Flip CX5 (CX5601): descoperă puterea Google

ASUS Chromebook Flip CX5 CX5601

Sistemul de operare Chrome OS de pe ASUS Chromebook Flip CX5 oferă o experiență mai rapidă și mai simplă decât cea oferită de Windows sau Mac OS, iar utilizarea acestuia este la fel de ușoară ca și utilizarea unui browser. Și asta pentru că a fost construit în jurul extrem de popularului browser Chrome.

Pe un ASUS Chromebook Flip CX5, acest sistem de operare  oferă întreaga putere a Google Workspace, inclusiv aplicațiile de productivitate Google, cum ar fi Gmail, Docs, Drive, Calendar, Meet etc., permițând utilizatorilor să colaboreze rapid. Mai multe aplicații sunt foarte ușor accesibile prin intermediul Google Play.

Atunci când utilizezi pentru prima dată un ASUS Chromebook Flip CX5, configurarea este la fel de simplă ca setarea unui nou cont Google, iar dacă folosești și un dispozitiv Android poți sincroniza rapid datele și setările prin intermediul contului tău Google. Chrome OS oferă, de asemenea, actualizări automate și protecție integrată împotriva virușilor, astfel încât Chromebook-ul tău va fi întotdeauna actualizat și sigur.

ASUS Chromebook Flip CX5 CX5601

Cu ajutorul Asistentului Google, poți face mai multe lucruri rapid, folosindu-ți vocea. Poți trimite un e-mail, poți găsi documente, poți asculta muzică, accesa calendarul sau controla dispozitivele inteligente de acasă, toate acestea fără a schimba ecranul. Trebuie doar să rostești „OK Google” pentru a începe.

Intel vPro este o platformă gândită pentru afaceri

ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5601) suportă tehnologia Intel vPro, care a fost proiectată cu gândul la IT pentru a ajuta companiile, mari și mici, să mențină productivitatea angajaților, să securizeze bunurile companiei și să simplifice gestionarea computerelor. Aceasta ajută departamentul IT să implementeze politici, inclusiv crearea de imagini personalizate, activarea serviciilor de securitate, provizionarea dispozitivelor sau întreținerea mașinilor pe parcursul ciclului de viață al acestora.

Fiabilitate MIL-STD 810H de nivel militar

ASUS Chromebook Flip CX5 a fost testat pentru a îndeplini standardul militar american ultra-exigent MIL-STD-810H pentru fiabilitate și durabilitate. Testele au constat într-un regim pedepsitor conceput pentru a asigura supraviețuirea în medii dure și au inclus teste de cădere la pornire și funcționarea la altitudini și temperaturi extreme.

ASUS Chromebook Flip CX5 CX5601

Hardware de ultimă generație

Chiar dacă rulează un sistem de operare mult mai puțin solicitant decât Windows, hardware-ul lui ASUS Chromebook Flip CX5 nu face rabat la performanță. Laptopul este echipat cu procesoare Intel Core i7-1265U de generația cea mai recentă, a 12-a, vine cu până la 16 GB de memorie RAM și cu un SSD M.2 PCIe 3.0 NVMe de până la 512 GB. Cu o astfel de combinație vei obține performanțe excelente pentru toate aplicațiile populare și vei beneficia de o autonomie de până la 10 ore la o singură încărcare, așa că ai asigurată o întreaga zi de lucru sau de divertisment, chiar și în condiții de mobilitate.

Procesoarele sunt dotate cu o nouă arhitectură hibridă de performanță fără precedent, care oferă o combinație unică de nuclee de performanță și nuclee eficiente (P-core și E-core). Iar acest lucru înseamnă performanță în lumea reală, scalată intuitiv pentru a se potrivi cu orice faci. P-core este conceput pentru a maximiza performanța și capacitatea de reacție pe un singur fir de execuție pentru sarcini de lucru cu calcul intensiv, cum ar fi jocurile și proiectarea 3D. E-core oferă performanțe multithread pentru sarcinile care pot fi executate în paralel (cum ar fi redarea imaginilor), împreună cu descărcarea eficientă a sarcinilor de fundal pentru multitasking-ul modern.

ASUS Chromebook Flip CX5 CX5601

Ecranul de nivel IPS WUXGA al lui Flip CX5 are un panou de 16 inchi în format 16:10, cu design NanoEdge pe trei laturi, care oferă un raport ecran/corp de 87%. În plus, ramele cu o grosime de doar 4,66 mm oferă o experiență vizuală cu adevărat captivantă.

Conectivitate de zile mari

Conectica disponibilă pe acest Chromebook este impresionantă, cu două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-C (sau, opțional, două porturi thunderbolt 4 USB-C), fiecare suportând transfer de date, conectivitate DisplayPort și alimentare Power Delivery. În plus, ai și un port HDMI standard, un port USB 3.2 Gen 2 Type-A, o mufă audio combo și un cititor de carduri microSD. Astfel, îți poți conecta ușor dispozitivul la un proiector, un monitor sau un televizor, sau te poți conecta la dispozitive de stocare sau extinde conexiunile, toate acestea fără dongle-uri sau adaptoare.

Tehnologia ASUS WiFi Master disponibilă include Wi-Fi 6E, care adaugă o nouă bandă de 6 GHz cu până la șapte canale suplimentare de 160 MHz. Placa de rețea wireless Wi-Fi 6E (802.11ax) a lui Flip CX5 oferă un debit de până la 3 ori mai mare și o capacitate de rețea de 4 ori mai mare decât cea a Wi-Fi 5 (802.11ac)  și suportă conexiuni Bluetooth 5.2.

Design minimalist axat pe utilitate

Excelentul design exclusiv al balamalei ErgoLift 360° permite întoarcerea ecranului în orice poziție, în funcție de cerințele de utilizare, așa că poți folosi foarte ușor dispozitivul în modul clapetă, cort sau tabletă. În plus, designul ErgoLift înclină automat tastatura cu 2,3° atunci când laptopul este deschis, ceea ce-ți oferă o tastare mai confortabilă, dar și beneficiul unui spațiu de ventilare sporit sub carcasă, pentru o mai bună disipare a căldurii.

ASUS Chromebook Flip CX5 CX5601

Capacul este realizat dintr-un aliaj de aluminiu de culoare Mineral Gray cu acoperire anodizată, oferind o estetică rafinată și un aspect elegant și profesional. Designul adoptă, de asemenea, elemente de sustenabilitate, folosind materiale reciclate, ceea ce-l face mai prietenos cu mediul înconjurător.

Carcasa este prevăzută și cu un locaș special pentru un stylus USI integrat, care nu numai că suportă 4096 de niveluri de presiune, dar suportă și funcția de încărcare rapidă, putând fi utilizat timp de 45 de minute cu o încărcare de numai 15 secunde.

Experiență simplificată

Dacă vii de pe un sistem de operare Windows s-ar putea să fii un pic dezorientat la început, experiența oferită de Chromebook fiind mult mai simplă, dar vei fi surprins cât de rapid te vei adapta, mai ales că și în Windows probabil că foloseai foarte mult timp ecosistemul de aplicații Google, așa că noul tău mediu de operare va fi foarte familiar.

Nu vei putea juca jocuri AAA sau folosi anumite aplicații non-Google cu care erai obișnuit, dar dacă lucrul tău nu presupune folosirea de suite software extrem de specializate, vei aprecia, în cele din urmă, simplitatea, performanțele și mobilitatea oferite de acest dispozitiv.

Poze cu ASUS Chromebook Flip CX5 CX5601

To Top