Preview

PREVIEW: ROG Carnyx scoate streamerul din tine

Microfon ROG Carnyx C501
(CREDIT: PCNEWS.RO)

Cel mai probabil, în activitatea ta de gamer te-ai confruntat nu o dată cu nevoia vitală de a avea un microfon, în special pentru jocuri cooperative, în care trebuie să te coordonezi cu restul echipei tale. Soluția pare simplă: căștile tale de gaming au un microfon încorporat ascuns în carcasă sau un microfon amplasat la capătul unui braț, care poate fi fix, rabatabil sau amovibil (sau o combinație a acestor variante). Ce altceva ai putea avea nevoie?

Ei bine, dacă în locul căștilor în jocuri preferi să-ți folosești sistemul de boxe performante, vei avea nevoie de un microfon separat. Iar dacă mai ești și streamer, atunci s-ar putea să te preocupe și aspectul estetic al transmisiei și să descoperi că poate îți stă mai bine fără căști. Fie că preferi să ai o cât mai mare libertate de mișcare sau vrei unul dintre cele mai bune instrumente de captură a sunetului disponibile pe piață, ține minte un cuvânt: Carnyx.

Sunet pentru premianți

ROG Carnix este un microfon profesional pentru jocuri, care oferă înregistrări de nivel de studio, cu tonuri vocale detaliate și calde și funcționalitate USB plug-and-play, atât pentru gameri, cât si pentru streameri. Microfonul vine echipat cu  o capsulă cu condensator de 25 mm de nivel de studio, care oferă tonuri vocale bogate și calde. Procesarea audio fără pierderi suportă o rată de eșantionare ridicată de 192 kHz / 24 biți pentru a asigura o reproducere de înaltă fidelitate a sunetului, care reflectă fiecare nuanță a vocii, rezultatul fiind un sunet de înaltă rezoluție, extrem de detaliat.

Microfon ROG Carnyx C501 (Foto: PCNEWS.RO)

Carnyx a fost proiectat cu gândul la precizie și performanță, oferind utilizatorului o calitate a sunetului impecabilă, la nivelul unei înregistrări în studio. Montura sa antișoc realizată din metal premium reduce vibrațiile externe pentru o înregistrare fără probleme și este acompaniată de un filtru trece înalt, care minimizează zgomotele nedorite de frecvență joasă sub 80 Hz, cum ar fi zgomote înfundate  sau bâzâiturile, ceea ce are drept efect o claritate sporită a vocii înregistrate sau transmise.

În plus, filtrul pop încorporat, realizat din spumă și straturi de plasă, reduce numărul de sunete vocale oclusive, evitând acele sunete explozive pe care le captează varietatea de grădină microfoanelor atunci când sunt folosite de aproape. Chiar dacă ți-a dat prin cap să imiți un boombox cu vocea, acest microfon te va scuti de momentele jenante de după.

Microfon ROG Carnyx C501 (Foto: PCNEWS.RO)

Carnyx are un model de polaritate cardioidă, ceea ce înseamnă că accentuează sunetele venite din partea din față a microfonului. Particula „cardioidă” derivă din forma de inimă a câmpului de captură sonoră al microfonului. Polaritatea cardioidă nu doar că accentuează sunetul frontal dar și minimizează captarea sunetului din lateral și din spate, ceea ce face ca Carnyx să fie perfect pentru transmisiuni solo, pentru gameri sau pentru podcasteri.

Microfon ROG Carnyx C501 (Foto: PCNEWS.RO)

Design perfect pentru orice scenariu

Spiritul ROG este  evidențiat și de elementele triunghiulare distinctive, un model simbol în cadrul ROG, care se integrează perfect și în designul Carnyx. Designul ID exclusivist creează un stil unic și atrăgător.

Suportul robust, complet metalic, a fost gândit pentru eliminarea oricăror șocuri și include cabluri de suspensie elastice care izolează microfonul de vibrațiile externe, cum ar fi cele de la tastaturi sau clicurile de mouse, care călătoresc adesea prin masă.

Microfon ROG Carnyx C501 (Foto: PCNEWS.RO)

O apăsare rapidă a butonului Mute plasat pe partea superioară a formei cilindrice taie sunetul în timpul înregistrării și totul funcționează în mod silențios, astfel încât niciun sunet nu este preluat de microfon, pentru o înregistrare neîntreruptă. În plus, un indicator LED îți arată când microfonul este activat. De menționat și că, prin atingerea și menținerea apăsată a butonului mute timp de 2 secunde, se  aprinde sau se dezactivează iluminarea RGB. Cu butonul de volum poți regla nu doar volumul microfonului ci și volumul pentru căștile de monitorizare, care se pot atașa la portul audio din spate. Poți comuta între cele două funcții cu o simplă apasare a butonului de volum.  De asemenea, dacă vei menține apăsat butonul de volum timp de 2 secunde poți activa/dezactiva funcția de filtru trece înalt.

Deoarece Carnyx este echipat cu un model de polaritate cardioidă, îți recomandăm amplasarea acestuia între tastatură și utilizator sau poziționarea la distanță de tastatură și cu fața spre utilizator. De asemenea, poți combina Carnyx cu un braț de microfon și îl poți amplasa cu fața spre utilizator. Aceste poziționări au drept scop maximizarea captării sunetului de la utilizator, minimizând în același timp zgomotul de fond venit din spate.

Microfon ROG Carnyx C501 (Foto: PCNEWS.RO)

ROG Carnyx dispune de un adaptor standard de montare a microfonului, care se potrivește cu filete de 3/8 inchi, asigurându-se astfel compatibilitatea cu principalele suporturi de microfon sau brațe de microfon disponibile pe piață. De asemenea, tamponul de teflon inclus este conceput pentru a facilita reglarea lină a unghiului Carnyx, cu o fricțiune minimă pentru utilizator. ASUS oferă un pad suplimentar pentru ca utilizatorii să îl înlocuiască pe cel deja instalat pe partea dreaptă a butonului de reglare a unghiului.

Microfon ROG Carnyx C501 (Foto: PCNEWS.RO)

Designul circular columnar al microfonului elimină potențialele colțuri moarte care pot cauza ecouri și reduce riscul de interferență a reflexiilor, ridicând astfel calitatea generală a captării sunetului.

Configurare facilă

Fiind vorba de un produs ROG, îți vei putea personaliza configurația și vei putea alege dintre șase efecte de iluminare presetate prin intermediul Armoury Crate. Poți chiar să sincronizezi efectele cu alte produse compatibile Aura Sync pentru un aspect unificat. Prin simpla conectare la orice computer sau laptop prin intermediul cablului USB inclus în pachet, poți începe să înregistrezi sau să transmiți sunet imediat. Tot din Armoury Crate, poți activa filtrul trece înalt sau poți personaliza profilurile de egalizare, pentru a regla iluminarea RGB sau pentru a accesa alte setări ale dispozitivului.

Microfon ROG Carnyx C501 (Foto: PCNEWS.RO)

În concluzie

ROG Carnyx este microfonul care ar putea face diferența dintre o carieră efemeră, care nu se remarcă prin nimic, și una de calitate profesională, care ia în calcul nu doar performanțele tehnice, ci și aspectul general al înregistrărilor sau al transmisiunilor. Sigur, nimic nu te împiedică să stai în continuare cu căștile pe cap și cu brațul microfonului în fața gurii, dar dacă vrei nu doar să te auzi bine, ci și să arăți bine și să fii apreciat ca atare, ROG Carnyx este accesoriul perfect pentru tine.

VEZI PREȚUL ONLINE

To Top