Preview

PREVIEW: ROG RAPTURE GT-BE98 schimbă regulile jocului

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

Fie că îl ții undeva în spatele calculatorului, îl montezi pe un hol de apartament sau cine știe pe ce dulap, routerul este, în mod obișnuit, un echipament de rețea destul de tern, iar estetica sa simplistă și în linii mari plicticoasă te face să încerci întotdeauna să-l ascunzi. Dar dacă lucrurile nu ar asta așa, iar routerul tău ar fi unul dintre cele mai arătoase echipamente IT pe care le deții? Și-ar câștiga oare un statut de bibelou pe biroul tău sau oriunde altundeva la vedere? Noi credem că, în cazul routerului pe care ți-l prezentăm azi, răspunsul ar fi, fără doar și poate, da.

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

Pentru că ROG Rapture GT-BE98 WiFi 7 (802.11be) nu vine doar cu performanțe stelare și cele mai noi tehnologii de rețelistică, ci și cu o estetică aparte, care pare să strige „tehnologie de vârf”. Cele opt antene externe aranjate pe patru dintre laturile routerului oferă capabilități quad-band, cu bandă dublă de 6 GHz și o viteză de transfer de date de până la 30.000 Mbps. Benzile duale de 6 GHz, care schimbă regulile jocului, minimizează interferențele de semnal și permit o capacitate WiFi 7 ultrarapidă atât pentru backhaul, cât și pentru fronthaul. Noile canale ultra largi de 320 MHz din banda de 6 GHz dublează capacitatea de transmisie a datelor, în timp ce 4K-QAM îmbunătățește ratele de transmisie a datelor cu până la 20% față de WiFi 6/6E.

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

Noutăți tehnologice

Una dintre noutățile tehnologice spectaculoase introduse de noul router este lățimea de bandă ultrawide de 320 MHz a standardului WiFi 7, care dublează capacitatea de transmisie a datelor. Dacă ne gândim la rețea ca la o autostradă virtuală și la lățimea de bandă dublată ca la o dublare a numărului de benzi, concluzia ar fi că acum vehiculele mai mari pot intra pe autostradă și pot transporta mai multe date ca oricând. Și asta se poate face grație transmisiei de date 4K-QAM, care poate îmbunătăți ratele de transmisie a datelor față de WiFi 6/6E cu până la 20%, deoarece un QAM mai mare poate împacheta semnalele mai dens. Continuând cu analogia cu autostrada, acum un QAM mai mare permite încărcarea mai multor mărfuri în fiecare vehicul. Cu alte cuvinte, acum poți încărca și descărca mai multe date în același interval de timp ca înainte.

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

Tehnologia MLO (Multi-Link Operation) permite unui dispozitiv să se conecteze simultan pe mai multe benzi de frecvență, permițând astfel atingerea unor viteze mai mari prin agregarea lățimii de bandă, cu conexiuni WiFi mai fiabile pe mai multe benzi utilizate simultan. Conectarea la mai multe benzi în acest mod permite, de asemenea, o „comutarea fără întreruperi”, în care datele tale vor fi alocate automat celei mai potrivite benzi pentru a reduce latența.

Router extensibil AiMesh cu două benzi de 6 GHz

Benzile duble de 6 GHz, care schimbă regulile jocului, eliberează o adevărată capacitate WiFi 7 atât pentru backhaul, cât și pentru fronthaul. Prin utilizarea unei benzi de 6 GHz ca backhaul wireless dedicat cu tehnologia exclusivă ASUS AiMesh, te poți bucura de o rețea mesh WiFi 7 fără întreruperi, cu funcții bogate. Arhitectura ASUS AiMesh a fost concepută pentru a oferi un WiFi neîntrerupt, fără puncte moarte. Acest lucru este realizat permițând routerelor ASUS compatibile să se conecteze între ele, astfel încât poți obține o acoperire fiabilă pentru casa ta. Pe măsură ce te deplasezi dintr-o cameră în alta, dispozitivul tău se conectează automat la cel mai apropiat nod în orice moment, astfel încât să poți menține o conectivitate fără întreruperi. Deoarece această tehnologie este compatibilă cu versiunile anterioare, fiecare router AiMesh pe care îl achiziționezi poate fi folosit pentru a-ți actualiza sau extinde rețeaua.

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

Accelerarea jocurilor

Chiar dacă WiFi 7 este o tehnologie super-rapidă, unii gameri preferă conexiunile Ethernet, iar pentru aceștia inginerii ASUS au inclus 10G Gaming Port. GT-BE98 tratează orice dispozitiv conectat la 10G Gaming Port ca având cea mai mare prioritate posibilă, fără nicio configurare suplimentară.

Până la patru gameri pe telefon sau tabletă pot obține un avantaj competitiv prin activarea modului Mobile Game prin intermediul aplicației ASUS Router. Printr-o interfață rapidă și ușoară, un utilizator poate crea o legătură între clientul său și router, punându-și dispozitivul la prioritate maximă pentru orice joc sau aplicație pe care dorește să o folosească.

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

ROG First (GameFirst VI) este un instrument de integrare a rețelei, care poate reduce în mod eficient întârzierile, poate minimiza lag-ul în joc și, de asemenea, poate crea cel mai bun mediu de rețea pentru jucători. De asemenea, pentru cei care vor sa scrie cod hard, routerul oferă Gear Accelerator, care poate prioritiza până la opt dispozitive față de toate celelalte. Această metodă utilizează adresa MAC a clientului, ceea ce deschide posibilități dincolo de PC-uri și telefoane – perifericele, dispozitivele IoT și chiar consolele de jocuri pot primi același tratament special.

Game Boost este suita de utilitare QoS (Quality of Service) adaptivă care oferă o gamă largă de opțiuni pentru a controla transferurile de date primite și trimise. Setările implicite de calitate a serviciului prioritizează jocurile și streamingul media, dar poți selecta cu ușurință o opțiune diferită dintre cele câteva categorii de aplicații prestabilite. De asemenea, sunt disponibile opțiuni de limitare a lățimii de bandă la nivel de rețea și la nivel de client, iar funcțiile de monitorizare a traficului permit administratorilor să ia decizii în funcție de anumite nevoi de utilizare.

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

Întrucât redirecționarea porturilor este esențială pentru gameri, pentru a evita situația penibilă de a nu putea face echipă cu prietenii Open NAT de pe GT-BE98 Pro îți permite să faci echipă cu prietenii în trei pași simpli, eliminând configurarea manuală frustrantă și complicată.

Cu Gamer VPN încorporat, GT-BE98 Pro asigură cea mai scurtă conexiune posibilă între rețeaua ta de acasă și serverul de joc pentru timpi de ping minimizați și cea mai mică latență. wtfast® caută și asigură cea mai scurtă cale posibilă între dispozitivul tău de joc și serverul de joc, minimizând ping-ul și lag-ul jocului. Nu în ultimul rând, VPN Fusion  îți permite să rămâi în sesiuni de jocuri competitive cu viteze maxime. Nu mai există nicio distragere a atenției, chiar dacă altcineva din rețeaua ta de acasă folosește un VPN.

Gândit pentru performanță

Acest router este echipat cu un procesor quad-core de ultimă generație de 2,6 și de un chipset WiFi, ceea ce îi oferă performanța de a face față chiar și celor mai solicitante scenarii, puterea de calcul (DMIPS) crescând cu 30% față de generația anterioară.

ROG Rapture GT-BE98 Pro vine cu nu mai puțin de patru porturi 2,5G, care asigură o conectivitate și o flexibilitate maximă a conexiunii prin cablu. Dar dotarea deja de top este suplimentată și de două porturi 10G, care, prin suportul de agregare LAN, amplifică și mai mult rețeaua ta cu fir, care poate atinge până la 20 Gpbs pentru dispozitive mai solicitante, cum ar fi PC-urile de tip stație de lucru sau serverele NAS.

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

De asemenea, poți alege WAN-ul perfect pentru tine cu designul porturilor WAN triple, inclusiv WAN de 10 Gbps, WAN de 2,5 Gbps sau WAN USB. În plus, tethering-ul mobil 4G/ 5G plug-and-play asigură internet permanent.

Antene externe cu design dual-feed

ROG Rapture GT-BE98 este echipat cu opt antene externe robuste și șaisprezece elemente puternice de antenă dipolară internă, în timp ce fiecare lanț de frecvențe radio are un amplificator independent de mare putere. Patru antene dispun de un design dual-feed care utilizează tuburi de cupru cu o eficiență ridicată și o putere de semnal semnificativ îmbunătățită. Această matrice de antene optimizată asigură o mai bună izolare a semnalului pentru transmisie și recepție simultană la frecvențe diferite în benzi adiacente.

Routerul wireless ROG Rapture GT-BE98 WiFi7

Și pentru că excesul de căldură poate ucide performanța, ROG Rapture GT-BE98 dispune de o placă de aluminiu în partea superioară cu 30% mai groasă decât cea de pe ROG Rapture GT-AXE16000, un strat de nanocarbon sablat abraziv și un stand de doi centimetri. Împreună cu o aerisire și un distribuitor de căldură special concepute, acest router îmbunătățește fluxul de aer cu o disipare a căldurii cu 18% mai bună.

Securitate de rețea fără abonament

Primul punct de apărare împotriva amenințărilor venite din internet este routerul tău. ASUS face echipă cu Trend Micro de mai mulți ani, oprind în medie peste 20.000 de amenințări pe zi prin AiProtection. Beneficiile acestui parteneriat continuă cu un abonament gratuit pe viață la protecția de top din industrie cu fiecare GT-BE98. Folosind o combinație de detecție euristică și bazată pe semnături, AiProtection Pro oprește programele malware și intruziunile înainte ca acestea să ajungă la punctele terminale conectate; iar dacă un dispozitiv este compromis, acesta poate fi pus în carantină în mod automat. Deoarece routerul se sincronizează cu baza de date în cloud Trend Micro 24 de ore din 24, 7 zile din 7, fiecare nod din rețea este protejat de cele mai recente amenințări, oferindu-ți o liniște sufletească perpetuă. Protecția personalizabilă este posibilă prin filtrarea domeniilor malițioase, prin configurarea unei rețele temporare de oaspeți sau prin utilizarea unei întregi suite de controale parentale avansate.

Cu Instant Guard ai acces securizat la internet cu un singur clic de oriunde din lume, datorită tehnologiei VPN de tunelare a datelor criptate. Îți poți lua rețeaua de acasă cu tine oriunde te-ai duce – și poți spune adio VPN-urilor terțe bazate pe web! Mai mult, ASUS Safe Browsing oferă o filtrare ușoară bazată pe DNS pentru a bloca conținutul nedorit care nu va afecta performanța routerului, asigurând în același timp confidențialitatea și experiența de navigare online.

GT-BE98 suportă diverse protocoale VPN, inclusiv cel mai recent WireGuard pentru diverse scenarii. Funcția VPN site-la-sediu ajută, de asemenea, la asigurarea faptului că datele tale sunt transferate în siguranță între routere situate în rețele diferite.

To Top