Preview

PREVIEW ROG Zephyrus G14 Alan Walker SE: fii original cu… ambalajul original

ROG Zephyrus G14 Alan Walker SE și aplicația ROG Remix
ROG Zephyrus G14 Alan Walker SE și aplicația ROG Remix

Probabil că mulți se vor mira sau chiar vor face diverse glume pe seama ta când vor vedea că îți transporți laptopul în ambalajul original. Dar tu vei avea cu siguranță ultimul cuvânt, atunci când vei conecta ambalajul la laptop cu ajutorul unui cablu USB Type-C și le vei mixa câteva dintre creațiile tale recente din domeniul muzicii electronice și nu numai 🙂

O astfel de întorsătură neașteptată este posibilă grație ingeniosului ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition, al cărui ambalaj ingenios se poate transforma pe loc într-un DJ sampler. Realizat din acril acoperit cu o cerneală conductivă specială, ambalajul vine cu o funcție exclusivă încorporată: ROG REMIX, care prinde viață imediat ce este conectată la laptop printr-un cablu Type-C.

Cu ajutorul software-ului ROG Remix, poți atinge zonele conductoare pentru a declanșa până la 18 efecte diferite și scurte clipuri animate create de celebrul DJ Alan Walker. Poți începe să remixezi imediat cu piesa sa de succes „Sorry” – sau fii creativ remixând propriile tale melodii preferate.

Cutia lui Zephyrus G14 Alan Walker SE pe post de sampler de DJ

Cutia lui Zephyrus G14 Alan Walker SE pe post de sampler de DJ

Când apeși pe unul din cele șase butoane de efecte, un sunet este aplicat peste piesă, iar pe ecran apare o animație cum e caseta retro din poza de mai sus. Un efect luminos este afișat și pe capacul laptopului pe deja familiara matrice de LED-uri AniMe Matrix.

ROG Remix oferă un total de 18 efecte create de Alan Walker grupate în trei seturi de 6. Setul de efecte se schimbă apăsând săgeata marcată cu Samples. Tempo-ul piesei se poate schimba de asemenea, precum și filtrul de mixare Low Pass. Dacă la prima idee pare o chichiță de marketing, după ce tapezi un pic te va prinde jocul de-a mixatul. Surprinzător, butoanele oferă un răspuns cât se poate de prompt, fără lag.

Cutia este compatibilă și cu Aura Sync. Un chenar luminos de pe margini poate fi sincronizat cu iluminarea RGB a laptopului.

Dar de ce Alan Walker Special Edition?

ROG Zephyrus G14 s-a dovedit un uriaș succes, fiind votat cel mai bun laptop de gaming al anului 2020 sau chiar cel mai bun laptop al anului 2020 de mai multe publicații de specialitate. În mod natural, echipa ROG și-a dorit o extindere a gamei de produse și accesul la noi categorii de public, motiv pentru care s-a asociat cu celebrul designer de modă cyberpunk „Acronym” și a colaborat cu skater-ul Nyjah Huston.

Dar cum mulți dintre utilizatorii produselor ROG sunt și fani EDM, compania a căutat un ambasador al mărcii și pentru industria muzicii electronice. Astfel, în 2019 ROG a semnat o colaborare cu celebrul DJ și creator de muzică Alan Walker, care a fost foarte încântat să lucreze cu brandul ROG.

Alan Walker s-a dovedit o pereche perfectă pentru ROG, cu stilul său vestimentar cyberpunk unic și videoclipurile sale, dar și pentru că a creat o coloană sonoră pentru popularul joc Fortnite.  De aceea, în 2020 ROG a creat un G14 personalizat doar pentru el, Walker alegând fiecare detaliu, de la culoarea tastaturii până la semnătura sa de pe plăcuța de identificare. De  îndată ce Walker a împărtășit poze cu acest G14 personalizat cu fanii săi, reacțiile au fost copleșitoare, iar ROG a fost asaltată cu întrebări despre unde se poate cumpăra unul. Nu mai era decât un pas ca ROG să creeze oficial o nouă ediție 2021 a laptopului G14 cu semnătura DJ-ului.

Personalizarea capacului Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition

Personalizarea capacului Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition

Accentele de culoare albastră și nuanțele subtile de gri conferă ediției G14 Alan Walker Edition un aspect electro/cyberpunk foarte cool. De asemenea, laptopul vine cu patru animații noi pentru cele 1.215 de mini-LED-uri ale AniMe Matrix. Denumirea exclusivă a culorii, Spectre Blue, a fost inspirată de piesa <The Spectre> a lui Alan Walker.

2021 G14 Alan Walker Edition are o nouă placă de identificare, două centuri din material textil, dintre care una reflectă lumina în întuneric și un design foarte elegant al tastelor, cu 3 culori exclusive de capace de taste, albastre și gri, alese de Alan Walker. În plus, capacele tastelor A și W  au fost personalizate cu logo-ul Alan Walker.

Alte elemente personalizate ale acestui laptop sunt touchpad-ul, care are un nou model îndrăzneț de linii diagonale inspirat de modelele egalizatoarelor muzicale, precum și animația de boot, care prezintă logo-ul Alan Walker cu un efect sonor personalizat creat chiar de el.

În cutia lui G14 AW Edition vei mai găsi câteva surprize, ROG oferindu-ți și o husă personalizată ROG AW pentru laptop, precum și o șapcă de baseball și șosete create de echipa lor de design ROG Slash împreună cu Alan Walker.

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition - Accesoriile din cutie

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition – Accesoriile din cutie

Hardware puternic pentru performanțe de top

Cu 8 nuclee și 16 fire de execuție construite pe baza unui proces de ultimă generație pe 7 nm, procesorul mobil AMD Ryzen 9 5900HS („Cezanne”) este făcut pentru multitasking. Acesta funcționează cu o putere susținută de până la 35 W atunci când GPU-ul este activ și de 75 W de unul singur. Adaptat la laptopurile din seria Zephyrus, acest procesor generează mai puțină căldură, permițând performanțe superioare într-o carcasă atât de compactă.

Procesorul este răcit cu metal lichid de la Thermal Grizzly. Sistemul de răcire are patru guri de evacuare a căldurii, iar când temperaturile CPU-ului și GPU-ului scad sub 50 de grade, ventilatoarele se opresc complet.

Laptopul ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition

Cu până la 16GB de memorie DDR4-3200 dual-channel, ROG Zephyrus G14 trece cu brio prin sarcinile de multitasking de zi cu zi. Această memorie RAM excepțional de rapidă are lățimea de bandă necesară pentru a face față fără probleme studiului simultan, streaming-ului și navigării pe internet, cu performanțe generale și eficiență energetică mai mari decât la generațiile anterioare.

Placa grafică GeForce RTX 3050Ti, bazată pe arhitectura revoluționară Ampere, combină nucleele tradiționale CUDA pentru umbrire programabilă cu noile nuclee RT și Tensor pentru trasarea razelor în timp real și inteligență artificială. Rezultatul: efecte de iluminare uimitor de realiste, de la umbre schimbătoare la reflexii naturale, care permit o imersiune și mai profundă în jocurile de ultimă generație.

Modelul standard G14 vine cu RTX 3060, probabil alegerea GPU-ului RTX 3050Ti a fost din rațiuni de cost și public vizat.

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition

Laptopul ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition

Ecran 2K cu rată de reîmprospătare ridicată

Panoul WQHD de 120 Hz combină ratele de reîmprospătare ridicate cu o rezoluție mare și o gamă de culori DCI-P3 de calitate profesională, pe care le redă cu o acuratețe validată Pantone. De asemenea, suportă Adaptive-Sync, care sincronizează afișajul și GPU pentru a elimina tearing-ul și pentru a face ca gameplay-ul să fie mai fluid.

Panoul de tip IPS are unghiuri largi de vizualizare și acoperă 100 % din spațiul de culoare sRGB. Este încadrat de margini excepțional de subțiri, creând un raport ecran/corp de 85%, care face ca acest ecran să pară mai mare și mai captivant, indiferent de ceea ce creezi, urmărești sau joci.

Sunet bun

Sunetul multidimensional aduce o mai mare profunzime și direcționare pentru o gamă largă de experiențe audio și poate oferi chiar un avantaj competitiv în jocuri. În Zephyrus G14, tehnologia Dolby Atmos îmbunătățește imersiunea spațială cu un sunet surround virtual atât pentru căști, cât și pentru difuzoare.

Algoritmii Dolby sunt, de asemenea, optimizați pentru a maximiza intensitatea și fidelitatea pentru difuzoarele integrate din G14. Două tweetere poziționate deasupra tastaturii lansează sunetele de înaltă frecvență direct către tine, în timp ce cele două woofere de sub ele oferă un bas profund amplificat de designul ErgoLift. Această configurație cu patru difuzoare oferă un sunet perfect echilibrat pe tot spectrul. Volumul este de 2,85 ori mai puternic și poate fi mărit în filme, muzică și jocuri fără a pierde claritatea sau detaliile.

Conectivitate

Laptopul are conectivitate fără fir pe WiFi 6 și numeroase porturi fizice. Găsim două USB-C-uri dintre care unul are DisplayPort 1.4 și Power Delivery (cel din stanga). Trendul acesta de a folosi un adaptor de 65W sau chiar de 100W cu USB-C va duce la dispariția încărcătoarelor tip cărădimă din bagaje. Probabil acestea vor rămâne pentru a fi folosite doar când laptopul parchează pe un birou.

Tot pe stânga mai avem o ieșire HDMI 1x HDMI 2.0b și două porturi USB3.2 Gen1 Type-A pe partea dreaptă.

La prima vedere așa arată G14-ul lui Alan Walker, rămâne să îl testăm și vom reveni cu rezultatele într-un articol separat. Laptopul se găsește deja pe piață, prețul de lansare pornind de la vreo 8300 de lei. Până atunci, lăsăm aici toate specificațiile laptopului:

  • CPU: R9-5900HS
  • GPU: Nvidia GeForce RTX 3050Ti
  • Ecran: IPS QHD 120Hz, 100% DCI-P3, 300 niți
  • Memorie: 16 GB DDR4 la 3200 Mhz (un slot upgradabil, 8GB pe placa de bază, maxim 24GB)
  • Stocare: M.2 NVMe PCIe3.0 1 TB SSD
  • Porturi I/O: 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™ cu DisplayPort™ 1.4 și PD, 1 x USB3.2 Gen2 Type-C, 2x USB3.2 Gen1 Type-A, 1x HDMI 2.0b, 1 x Audio combo jack, 1x Kensington Lock
  • Audio: 2x 2,5 W boxe cu tehnologie Smart AMP, 2x 0,7 W tweeter
  • Baterie: 76 Wh
  • Adaptor: 180 w
  • Greutate : 1,7 kg (cu Anime Matrix)
  • Grosime: 17,9 mm (cu Anime Matrix)
  • Anime Matrix cu 1.215 LED-uri (Spectre Blue)

VEZI PREȚUL ONLINE

To Top