Stiri

Prima masina zburatoare

Timpul pierdut in trafic va exaspereaza? Intr-un viitor nu foarte indepartat, e posibil ca ambuteiajele sa fie doar o amintire, caci soferii pot de-acum sa ajunga de la o destinatie la alta pe calea aerului cu ajutorul Terrafugia Transition, o „masina zburatoare”, care poate fi deja pilotata, dupa ce a primit autorizatie de supratonaj de la Autoritatea Federala a SUA.

Pentru a conduce si pilota o Terrafugia, soferul trebuie sa faca un curs de 20 ore de zbor si, bineinteles, sa aiba cele 129.000 de lire sterline necesare achizitiei (pentru inceput, se da un avans de „numai” 6650 de lire sterline). Producatorul preconizeaza ca va putea onora primele comenzi la sfarsitul anului 2011.


masina zburatoare

In aer, Terrafugia Transition poate atinge viteza de 185 km/ora si consuma 7,8 litri / 100 km. Suporta o incarcatura de circa 195 de kilograme si permite transportul de skiuri, undite de pescuit sau genti pentru crosele de golf. Aripile se pot strange si deschide la apasarea unui buton. Pilotii/soferii mai slabi de inima pot sta linistiti: masina este dotata cu o parasuta ce permite o aterizare lina, in cazul in care motorul da rateuri.

Pana sa ne permitem o Terrafugia, ne putem consola cu machetele de hartie disponibile spre vanzare la 4 $ / bucata pe website-ul producatorului.

To Top