Stiri

Primul hard extern de 3 terabiti

Un raport recent realizat de Parks Associates arata ca nevoia medie de stocare a materialelor digitale va creste pana la aproape 900GB pana la sfarsitul lui 2014, adica de 9 ori mai mult decat in prezent, datorita cresterii ratei de download si a utilizarii materialelor Blu-ray, precum si adoptarii la scara larga a camerelor video digitale.

In acest context, Seagate, lider in hard disk-uri si solutii de stocare, a lansat pe piata primul hard extern de 3 terabiti, denumit FreeAgent® GoFlex™ Desk. Cu aceasta capacitate, hard-ul poate stoca pana la 120 de filme la calitate HD, 1.500 de jocuri video, mii de poze si ore nenumarate de muzica in format digital. In plus, hard-ul extern GoFlex Desk ofera nu doar stocare, ci si backup automat si constant al fisierelor prin criptarea software-ului.

Hard-ul este compatibil atat cu Windows, cat si cu Mac OS X, datorita unui driver NTFS incorporat, care, odata instalat pe computerul Mac, permite accesarea si copierea de fisiere pe drive-ul formatat in Windows. De asemenea, interfata standard USB 2.0 poate fi upgradata la USB 3.0 sau FireWire® 800 cu ajutorul adaptorului special, pentru a creste viteza de transfer de pana la 10 ori.

Designul compact, cu 9 cm grosime, permite asezarea hard-ului atat pe orizontala, cat si pe verticala. Produsul face parte din recent lansata familie de hard-disk-uri GoFlex™ si este deja disponibil in magazine si pe Seagate.com la pretul de 250$ (inclusiv adaptorul USB 2.0). Ia sa vedem: cine-l vrea mai repede? 🙂

To Top