Review

Proiectorul ASUS S1 Mobile review

Proiector mobil ASUS S1 LED
Proiector mobil ASUS S1 LED

Proiectorul mobil ASUS S1 Mobile LED este pur și simplu impresionant. Dimensiunile sale sfidează orice idee preconcepută despre proiectoare iar cutia nu oferă niciun indiciu despre ce se află înăuntru. Cu o lungime ceva mai mică decât cea a unui pix și o grosime de numai 3 centimetri, ASUS S1 Mobile reprezintă un produs ce duce la un rafinament extrem tehnologia de proiecție. Bineînțeles, acest lucru nu ar fi fost posibil fără chip-urile DLP de la Texas Instruments.

Proiector mobil ASUS S1 LED

Proiector mobil ASUS S1 LED

Proiectorul este îmbrăcat într-o carcasă elegantă din tablă de aluminiu frumos finisată. Cercurile concentrice aduc aminte de laptop-urile Zenbook și de filosofia îmbrățișată de companie. Fiind un model portabil, de buzunar am putea spune, ASUS a eliminat orice element exterior care ar fi pus probleme în timpul transportului. Piciorușele sunt reduse sub forma a două benzi subțiri de cauciuc, colțurile sunt rotunjite iar butoanele sunt simple decupaje în carcasă, simple și practice.

Proiector mobil ASUS S1 LED

Proiector mobil ASUS S1 LED

Lentila de proiecție este protejată împotriva amprentelor și zgârieturilor accidentale cu un capac glisant. Dacă aluminiul domină părțile superioare și laterale, partea inferioară este realizată dintr-un plastic de foarte bună calitate, cu striații care îmbunătățesc prinderea și îi dau totodată un aspect plăcut.

Proiector mobil ASUS S1 LED

Proiector mobil ASUS S1 LED

Zonele de ventilație (vezi foto) sunt prezente discret, consumul redus al proiectorului eliminând necesitate unui sistem de răcire de mari dimensiuni.

Video proiectorul ASUS S1 LED Mobile


ASUS S1 Mobile LED are o construcție compactă ce a fost posibilă prin alegerea unei surse de lumină LED RGB (Red, Green, Blue). LED-urile au un consum redus de energie și nu necesită o răcire supradimensionată așa cum este necesară în cazul proiectoarelor cu lampă.

Proiector mobil ASUS S1 LED

LED-urile, în combinație cu chip-ul DLP oferă o serie de avantaje și dezavantaje față de proiectoarele cu lămpi:

– LED-urile sunt foarte durabile și nu necesită înlocuirea lor pe întreaga durată de viață a proiectorului. În cele mai multe cazuri, LED-urile durează mai mult decât proiectorul în sine.

– LED-urile nu sunt influențate de gravitație, proiectorul putând fi orientat în orice direcție. Cu toate acestea în unele cazuri ar putea exista problema răcirii proiectorului.

– Timpul de răspuns este foarte mic, matriciile de LED-uri oferind o tranziție rapidă de la o culoare la alta.

– O sursă de iluminare cu LED-uri RGB elimină discul de culori din interiorul proiectorului. Discul este o piesă în mișcare, zgomotoasă, ce necesită energie suplimentară pentru a colora lumina lămpii. Odată eliminat discul, motorul și lampa generatoare de căldură este rezolvată și problema răcirii. În cazul proiectoarelor LED, sistemul de răcire are dimensiuni considerabil mai mici și mai puține ventilatoare.

– Intensitatea sursei de lumină cu LED-uri poate varia rapid, creând un contrast mai bun și o paletă mai largă de culori

– LED-urile reduc consumul de electricitate, ASUS S1 Mobile consumând numai 32Wh în timpul funcționării.

– LED-urile nu conțin mercur și nu se sparg, riscul unei contaminări fiind foarte redus.

– Nu este necear un filtru UV sau IR

– Lumina nepolarizată a LED-urilor este foarte eficientă în tehnologia DLP și nu necesită polarizare cum e cazul pentru tehnologiile LCD sau LCoS
LED-urile pot fi pornite și oprite rapid în funcție de culorile afișate astfel încât consumul de energie să se reducă și mai mult. În cazul lămpilor, acest lucru nu este posibil.

Proiector mobil ASUS S1 LED

Proiector mobil ASUS S1 LED

Sistemul de iluminat cu LED-uri are și unele dezavantaje:

Comportamentul LED-ului se modifică în funcție de temperatura joncțiunii. Spre exemplu LED-urile roșii se comportă diferit față de cele albastre sau verzi la schimbarea temperaturii. Proprietățile ale LED-urilor diferite pun probleme în atingerea albului perfect.

Proiector mobil ASUS S1 LED

Specificații tehnice ASUS S1 Mobile

  • Display 0.3 inci, DLP
  • Format 16:9
  • Sursă de lumină LED RGB
  • Durată de viață 30.000 de ore
  • Rezoluție nativă WVGA(854×480)
  • Luminozitate 200 lumeni
  • Rată contrast 1000:1
  • Saturație 100% NTSC
  • Culori 16.7 milioane
  • Distanță de proiecție 0.73 ~2.43 metri
  • Diagonală proiecție 30-100 inci
  • Patru moduri (Baterie, Prezentare, Cinema, Standard)
  • Difuzor integrat 2W
  • Consum 32W
  • Baterie internă 6000mAh, 5V, autonomie 3 ore la 50 lumeni luminozitate
  • Zgomot 32dB
  • Intrări HDMI, MHL
  • Ieșire audio
  • USB Tip A
  • Socket Tripod
  • Dimensiuni 110.5 x 102 x 30.7mm
  • Masă 342 grame
  • Accesorii Geantă transport, Adaptor, Cablu alimentare, Cablu HDMI, Cablu USB, Cablu MHL, Ghid pornire rapidă, Certificat garanție

Chipset-ul DLP de la Texas Instruments constitue inima acestui proiector. Cu o rezoluție de 854×480 pixeli și un sistem cu micro-oglinzi, chipset-ul DLP distribuie imaginea cu ajutorul unui sistem de lentile cu zoom fix. Focalizarea imaginii se face cu ajutorul unei rotițe amplasate pe lateralele proiectorului.

Proiector mobil ASUS S1 LED

Proiector mobil ASUS S1 LED

Tehnologia DLP de la Texas instruments


ASUS S1 Mobile LED beneficiază de un conector HDMI/MHL și poate prelua semnal video de la playerele multimedia, laptop-uri și telefoanele mobile compatibile. Din păcate, producătorul nu a inclus un sistem wireless de transmisie a imaginii de la telefon sau tabletă cum ar fi Miracast sau Wireless Display (WiDi) iar acest lucru afectează mobilitatea. Deși este surprinzător de mic, ASUS S1 Mobile LED are nevoie de cabluri, în principal pentru recepția semnalului video. Atunci când este alimentat de bateria internă de 6000mAh, proiectorul oferă o luminozitate de 70 de lumeni insuficientă pentru o cameră de dimensiuni mai mari și o audiență mai numeroasă. În momentul cuplării cablului de alimentare, luminozitatea crește la 200 lumeni iar ventilatorul pornește la turație maximă. Trebuie spus că ASUS S1 Mobile este deosebit de silențios, zgomotul generat fiind de 32dB.

Proiector mobil ASUS S1 LED

Proiector mobil ASUS S1 LED

ASUS S1 Mobile este însoțit de o mulțime de accesorii fapt care justifică ambalajul supradimensionat, raportat la gabaritul proiectorului. În pachet veți găsi cabluri de alimentare pentru majoritatea țărilor europene astfel încât să nu mai fie necesar să achiziționați un adaptor special.

Accesorii Proiector mobil ASUS S1 LED

Accesorii Proiector mobil ASUS S1 LED

Suita de accesorii include: geantă transport, adaptor, cabluri alimentare, cablu HDMI, cablu USB, cablu MHL, ghid pornire rapidă, certificat garanție.

Accesorii Proiector mobil ASUS S1 LED

Accesorii Proiector mobil ASUS S1 LED

ASUS S1 Mobile este gândit în pricipal ca un proiector mobil ce poate însoți un utilizator în deplasări. Pentru profesioniști, S1 poate fi o soluție pentru prezentările rapide, efectuate ad-hoc în spații de dimensiuni reduse. Pentru ceilalți utilizatori, ASUS S1 Mobile poate deveni un instrument de divertisment. Proiectorul poate fi luat în concediu și poate proiecta filmele stocate pe telefon sau pe tabletă oriunde v-ați afla, fie că sunteți în camping sau într-o cabană izolată.

PRO+

  • Dimensiunile compacte
  • Durata mare de viață a sursei de lumină
  • Consumul redus de energie

ANTI-

  • Luminozitate redusă
  • Rezoluție mică dar adaptată dispozitivelor mobile
To Top