Stiri

Proprietarii de domenii de internet .ro vor plati o taxa anuala

Internet explorer

Proprietarii de domenii de internet .ro vor plati o taxa anuală conform unui proiect de hotărâre de guvern. Mediul online românesc s-a dezvoltat rapid într-o țară în care economia are mari probleme. Lipsa unei taxe anuale pentru domeniile de internet .ro și accesul facil la internetul de mare viteză a creat un mediu virtual demn de un stat foarte dezvoltat. Noua taxă anuală va determina un număr mare de proprietari să renunțe la domeniile cumpărate și va afecta în special bloggeri și micii întreprinzători.

Un domeniu .ro costă în prezent 51,26 USD + TVA (24%) iar în curând se va plăti și o taxă anuală de întreținere ce s-ar putea ridica la 10 euro.
Multe dintre cele 710.000 de domenii .ro nu sunt utilizate iar acest lucru atrage un blocaj în piață. RoTLD nu mai are domenii libere pe care să le vândă iar întreținerea bazei de date actuale costă instituția sume importante.

Sunt firme și persoane care au cumpărat domenii cu ani în urmă iar acum le-au abandonat total. Taxarea domeniilor .ro este o chestiune firească care va reintroduce în circuit multe adrese web rămase blocate.

Internet explorer

To Top