Stiri

QNAP cuplează NAS-urile la serviciile publice de cloud pentru back-up

QNAP HybridMount
QNAP HybridMount

După 100.000 de descărcări ale versiunii beta, QNAP a lansat aplicația HybridMount (HybridMount File-based Cloud Gateway), care integrează o serie de servicii de cloud publice, ajutând companiile să instaleze un mediu de stocare cloud hibrid, elastic, sigur și eficient din perspectiva costurilor. Practic, spațiul din cloud va fi disponibil în interfața serverului NAS pentru a fi folosit în back-up, partajarea de fișiere sau pur și simplu printr-o stocare.

Lista de servicii cuprinde: Alibaba Cloud, Amazon Drive, Amazon S3, Azure, Backblaze B2, Box, Citrix ShareFile, DigitalOcean Spaces, Dropbox, Google Cloud, Google Drive, HiCloud, HiDrive, HKT, HUAWEI Cloud, IBM Cloud, OneDrive for Business, OneDrive, OpenStack, Rackspace, Wasabi, Yandex Disk.

HybridMount a adăugat funcția Transfer Resource, prin care utilizatorii pot să aloce în mod flexibil resursele procesorului și lățimea de bandă pentru transferul datelor. Aceștia pot accesa stocarea în cloud folosind protocoale standard (incluzând SMB, FTP, AFP, NFS și WebDAV)

Având caching local activat pe NAS, utilizatorii pot accesa datele din Cloud la viteze apropiate de cele LAN. Ei pot administra și edita fișierele, precum și să folosească aplicațiile multimedia pentru stocarea cloud. Alternativ, pot folosi pur și simplu serviciul remote pentru instalarea de la distanță a stocării sau a spațiului cloud cu HybridMount și să acceseze centralizat datele prin File Station.

Companiile și organizațiile pot utiliza HybridMount pe NAS din locații diferite și pot corela aceste servere NAS la același cloud pentru sincronizarea fișierelor, asigurând faptul că au întotdeauna cele mai recente versiuni ale fișierelor. Prin activarea caching-ului local, HybridMount creează o zonă tampon pentru datele din cloud accesate recent pe NAS. Acest lucru reduce costurile de utilizare a rețelei prin eliminare mecanismului prin care utilizatori diferiți descarcă fiecare aceeași copie a fișierului partajat, îmbunătățind productivitatea.

QNAP oferă două licențe gratuite pe viață pentru ca utilizatorii să-și poată construi propriul mediu cloud hibrid. Utilizatorii pot instala versiunea oficială HybridMount din Centrul de Aplicații din sistemul QTS ce rulează pe NAS-urile QNAP. Companiile pot cumpăra licențele din QNAP Software Store pentru a adăuga conexiuni cloud și scalabilitate pentru a satisface cerințele în creștere ale unei companii.

To Top