Stiri

QNAP lansează două unități NAS economice, montabile în rack, destinate firmelor mici și mijlocii

Qnap TS 421U

QNAP Systems a anunțat noile serii montabile în rack Turbo NAS TS-421U și TS-420U, destinate grupurilor de utilizatori și IMM-urilor cu cerințe crescute privind stocarea economică în rețea. TS-421U dispune de un procesor Marvell la 2.0GHz, iar TS-420U este echipat cu un chipset Marvell la 1.6 GHz. Ambele modele integrează 1GB memorie RAM și oferă performanță susținută pentru sarcinile zilnice de stocare a fișierelor, pentru partajarea și salvarea de siguranță a datelor.

“TS-421U și TS-420U satisfac cerințele firmelor mici și mijlocii care doresc stocare de înaltă performanță în rețea, cu un cost scăzut de achiziție, dar care să nu compromită performanțele și fiabilitatea”, spune Laurent Cheng, manager de produs la QNAP. “Echipamentele oferă performanțe ridicate și o gamă largă de aplicații specifice mediului de afaceri”.

Dispozitivele TS-421U și TS-420U sunt soluții accesibile, dar totodată performante și fiabile, în ceea ce privește stocarea datelor în rețea. Ambele modele suportă iSCSI cu Thin Provisioning, două porturi Gigabit LAN cu recuperare după erori și echilibrarea încărcării (load balancing). Cele două porturi USB 3.0 și cele două porturi e-SATA îmbunătățesc vitezele de transfer în cazul extinderii capacității de stocare și la realizarea back-up-ul datelor de pe NAS.

TS-421U și TS-420U sunt eficiente în operațiunile zilnice dintr-o rețea de companie și în stabilirea drepturilor de acces. Ambele modele suportă partajarea între platforme pentru utilizatorii de Windows, Mac și Linux/UNIX și furnizează o soluție de stocare centralizată. Suportul pentru Windows AD și LDAP le permite administratorilor IT să preia conturile utilizatorilor de pe serverele compatibile și să le atribuie eficient drepturi de acces pe Turbo NAS, simplificând setarea conturilor în cadrul companiilor cu un număr mare de utilizatori. Facilitatea Windows ACL (Access Control List) permite configurarea sofisticată a permisiunilor pentru folderele partajate, crescând productivitatea în administrarea drepturilor de acces.

Ambele modele QNAP oferă soluții solide de backup cu alternative cuprinzătoare, incluzând Real-time Remote Replication (RTRR) pentru salvarea datelor în timp real sau programat, backup în cloud, incluzând Amazon S3, ElephantDrive și Symform, și suport pentru software-ul de backup de la terți, cum ar fi: Veeam Backup & Replication și Acronis True Image. Utilizatorii de Windows sau Mac pot folosi utilitarul QNAP NetBak Replicator, respectiv Apple Time Machine pentru a salva ușor datele pe Turbo NAS.

Printre funcțiile destinate activităților business se regăsesc: serverul FTP pentru partajarea fișierelor mari, serverul RADIUS pentru autentificarea centralizată, serverul Syslog pentru colectarea informațiilor la conectarea altor dispozitive de rețea și stocarea lor pe Turbo NAS, serverul VPN pentru accesarea din internet a unității Turbo NAS și a altor resurse din rețeaua locală, serverul proxy pentru filtrarea web, monitorizarea și îmbunătățirea securității pe internet, serverul web pentru găzduirea mai multor site-uri pe Turbo NAS etc.

Principalele specificații:
• TS-421U – 4-unități 1U montabile în rack, CPU Marvell 6282 (2.0 GHz), 1GB RAM DDR3, 2X Gigabit LAN, 2X USB 3.0;
• TS-420U – 4-unități 1U montabile în rack, CPU Marvell 6282 (1.6 GHz), 1GB RAM DDR3, 2X Gigabit LAN, 2X USB 3.0.

Qnap TS 421U

To Top