Stiri

QNAP prezintă Smart Multimedia Management pentru stocarea flexibilă a fișierelor pe NAS

QNAP Turbo NAS TS-251
QNAP Turbo NAS TS-251

Muzica, fotografiile și filmele pot fi stocate mult mai simplu și convenabil pe un Turbo NAS. QNAP a prezentat utilizatorilor funcția “Smart Multimedia Management”, disponibilă pe cel mai recent sistem de operare QTS 4.1.1 pentru dispozitivele Turbo NAS. Acest sistem inteligent de administrare oferă un mod flexibil și convenabil pentru stocarea fișierelor multimedia pe NAS, permițându-le utilizatorilor să se bucure de conținut într-o varietate de moduri.

Dispozitivele mobile și camerele digitale sunt tot mai puternice, însă spațiul de stocare nu crește, unele modele renunțând la extensiile de stocare, precum cardurile de memorie. Pentru a rezolva aceste limitări, tot mai mulți utilizatori investesc în servere de stocare în rețea (NAS), care nu numai că rezolvă problema spațiului, dar le și permite să ruleze oricând fișierele multimedia. Până acum, utilizatorii puteau să-și organizeze și să salveze fișierele multimedia în foldere separate în funcție de conținutul fișierelor: muzică, filme, fotografii.

QNAP Turbo NAS TS-251

QNAP Turbo NAS TS-251

“Luând în considerare acest inconvenient, am adăugat funcția Smart Multimedia Management, ce permite utilizatorilor să stocheze orice fel de fișier multimedia în orice folder partajat, reducând timpul de organizare a fișierelor în foldere separate”, a declarat Willy Kuo, manager de produs în cadrul QNAP.

Acest mod de administrare îmbunătățește flexibilitatea stocării și accesibilitatea fișierelor multimedia, permițând utilizatorilor să petreacă mai mult timp bucurându-se de conținutul multimedia și nu administrându-l. Sistemul QTS 4.1.1 oferă o varietate de aplicații incluzând Photo Station, Music Station, Video Station și serverul media DLNA, oferind posibilitatea de a face streaming către calculatoarele și dispozitivele mobile proprii.

Smart Multimedia Management

Smart Multimedia Management

Cu Smart Multimedia Management, posesorii de Turbo NAS se pot bucura de întreaga colecție multimedia, selectând folderele pentru scanare, fără a efectua setări manuale pentru fiecare aplicație. De asemenea, poate fi activată scanarea programată, permițând serverului NAS să caute fișierele multimedia în afara orelor de vârf, fără a afecta operarea zilnică. Opțiunile avansate din Smart Multimedia Management aduce flexibilitate, scanarea putând fi realizată separat pentru fotografiile, filmele sau fișierele audio din folderele indicate.

Folosind aplicația Photo Station, fotografiile pot fi organizate într-un mod inteligent, putând fi sortate automat cronologic sau după etichete. Acest lucru este util când sunt căutate anumite poze din directoare diferite. De exemplu, poate fi obținut rapid un album virtual cu fotografiile realizate de-a lungul timpului la o anumită dată calendaristică – cu prilejul aniversărilor, sărbătorilor etc. Prin acțiuni de tip „drag and drop” pozele pot fi rearanjate și incluse în prezentări „slideshow”.

PCNews a testat în detaliu modelel Turbo NAS de la QNAP, review-urile celor mai noi modele fiind disponibile în secțiunea review.

Smart Multimedia Management

Smart Multimedia Management

To Top