Stiri

QNAP redefinește centrul multimedia de acasă cu Turbo NAS TS-x21 și TS-x20

qnap ts 421

QNAP Systems a lansat noile servere de stocare Turbo NAS TS-x21 și TS-x20 destinate utilizatorilor casnici. Produsele sunt adevărate hub-uri multimedia accesibile de la distanță prin aplicații mobile inteligente. Qmanager permite administrarea de pe telefon a serverului, iar Qfile ajută utilizatorul să acceseze în mod securizat fotografiile și fișierele de pe Turbo NAS, de oriunde s-ar afla, via Internet.

Serverele de stocare TS-x21 sunt echipate cu procesoare la 2GHz și 1GB memorie DDR3, în timp ce seria TS-x20 dispune de procesoare la 1.6GHz și 512MB RAM. Toate dispun de o suită de aplicații ce le transformă în centre multimedia accesibile în rețeaua de acasă sau de la distanță.

Noile dispozitive TurboNAS oferă performanțe superioare pentru activități zilnice, precum stocarea fișierelor, partajarea și salvarea datelor, servind ca dispozitive multimedia pentru partajarea fișierelor de dimensiuni mari. Seriile TS-x21 și TS-x20 beneficiază de noul sistem de operare QTS 4.0 pentru Turbo NAS.

qnap ts 421

Noul firmware QTS 4.0

Noul QTS 4.0 integrează operații multi-tab într-o interfață web, sincronizare între dispozitive, o serie de aplicații mobile inteligente și multe altele. Într-o perioadă în care fiecare utilizator dispune de cel puțin un telefon sau o tabletă, QTS 4.0 oferă acces mobil la date, sincronizare și stocarea unor cantități imense de informație. Interfața multi-tab oferă utilizatorului o experiență fără precedent în managementul NAS-ului. Aplicațiile multimedia și design-ul multi-tasking cresc eficiența administrării și transformă divertismentul de acasă.

“QTS 4.0 reprezintă o evoluție majoră a software-ului QNAP”, a declarat Meiji Chang, manager general QNAP. “Acesta își propune să schimbe părerea oamenilor despre echipamentele de rețea ca fiind complexe și greu de utilizat. QTS 4.0 integrează hardware-ul Turbo NAS și dispune de ferestre inteligente multi-tab și aplicații mobile ingenioase, făcând administrarea datelor multimedia de acasă mai simplă și divertismentul multimedia mai distractiv.”

Operații multi-window

QTS 4.0 oferă un design desktop inovativ pentru a favoriza eficiența și fluența activităților. Design-ul multi-window oferă multi-tasking și permite utilizatorilor să comute între ferestre pentru creșterea productivității.
Desktopul inteligent QTS 4.0 include, de asemenea, un meniu de start pentru a găsi rapid aplicațiile dorite, un tablou inteligent cu informații despre starea sistemului, icoane glisante pentru a crea scurtături pe desktop sau grupuri de scurtături, desktopuri multiple pentru a extinde spațiul de lucru, bare de instrumente inteligente ș.a.m.d.

Sincronizarea fișierelor între dispozitive

În prezent fiecare utilizator posedă mai multe dispozitive IT&C (telefoane, tablete sau computere desktop). Combinația dintre Qsync și Turbo NAS îndeplinește integral funcția de sincronizare a fișierelor permițând utilizatorilor să preia cele mai recente fișiere, pe calculatoarele și pe dispozitivele lor mobile. Aceasta este utilă celor ce călătoresc frecvent și vor să administreze și să aibă cele mai noi fișiere pe fiecare dispozitiv. Qsync oferă căi multiple de sincronizare a fișierelor și a grupurilor de fișiere partajate, îmbunătățind mult flexibilitatea colaborării.

Aplicații mobile inteligente

Utilizatorii pot accesa ușor unitatea Turbo NAS prin intermediul aplicațiilor mobile. Aplicația Qfile permite accesul de la distanță pe Turbo NAS și partajarea fișierelor stocate pe Turbo NAS.

Încărcarea fișierelor, descărcarea și administrarea cu Qfile sunt acțiuni foarte ușor de realizat. Noua funcție Qfile “auto upload from photo gallery” permite utilizatorilor să preia fotografii cu un dispozitiv mobil și să încarce automat fotografiile pe Turbo NAS. Aceasta funcționează ca un back-up în timp real pentru fotografiile prețioase. Noua aplicației Qfile HD este special concepută pentru iPad cu o interfață îmbunătățită. Aplicația Qmanager monitorizează și controlează de la distanță parametri precum: starea sistemului, serviciile, sarcinile de back-up și download ale unității Turbo NAS.

Divertisment multimedia integrat

Turbo NAS dispune de aplicații multimedia versatile, devenind un hub multimedia al casei. Suportul DLNA și AirPlay permit utilizatorilor să se bucure de experiența TV în diverse feluri. Aplicațiile simplifică încărcarea, administrarea și partajarea colecțiilor de fotografii, muzică și filme.

Principalele caracteristici ale sistemului QTS 4.0:

– Intelligent desktop: multi-window, meniu de start rapid, tablou inteligent, icoane glisante, desktop multiplu, fundale personalizate, bară inteligentă de instrumente cu preferințe, resurse online, căutare rapidă, notificări evenimente, sarcini în background și pentru dispozitive externe;
– File Station: suportă miniaturi pentru fotografii, setarea proprietăților și a drepturilor de acces pentru fotografii, transferul fișierelor de pe calculator pe File Station prin glisare, recycle bin în funcție de folderele partajate;
– Photo Station: oferă o nouă interfață pentru utilizator, slideshow personalizat prin glisarea fotografiilor, sortarea automată a fotografiilor în timeline, etichetarea fotografiilor, salvarea fotografiilor și clipurilor cu Smart Import;
– Music Station: furnizează o nouă interfață pentru utilizator și permite editarea versurilor;
– Media Library: suportă transcodarea fișierelor;
– HappyGet: o aplicație terță ce suportă salvarea clipurilor de pe Youtube, a fotografiilor de pe Facebook și a clipurilor Vimeo;
– Surveillance Station Pro: furnizează o nouă interfață cu utilizatorul, suport pentru mai multe browsere PC: IE, Google Chrome, și Mozilla Firefox;
– App Center: oferă mai mult de 80 de aplicații pe care le puteți instala pentru a crește versatilitatea unității Turbo NAS;
– myQNAPcloud.com: un nou portal pentru membrii QNAP pentru managementul unităților Turbo NAS înregistrate, accesarea serviciilor NAS publicate și a resursei start.qnap.com pentru instalarea sistemului fără a utiliza un CD;
– Utilitarul Qsync: creează un folder specific “Qsync” pentru utilizatori pentru a trimite fișierele și pentru a le sincroniza cu toate dispozitivele conectate la Turbo NAS, cu multiple căi de sincronizare a fișierelor și a grupurilor de fișiere;
– QAirplay: suportă vizualizarea în browser a clipurilor și a fotografiilor stocate pe Turbo NAS, precum și rularea lor pe TV prin dispozitivele compatibile.
– Qfile/Qfile HD: suportă încărcarea automată din galeria foto;
– Qmanager: suportă setarea de la distanță pentru Wake on LAN și a permisiunile utilizatorilor pe Turbo NAS.

To Top