Stiri

QNAP a lansat TS-230, un NAS buget pentru stocare și aplicații multimedia la domiciliu

NAS pentru acasă - QNAP TS-230
NAS pentru acasă - QNAP TS-230

QNAP a adus în România un nou model NAS entry level. TS-230 este compact și silențios, fiind dotat cu numeroase funcții multimedia. Este recomandat pentru stocarea zilnică centralizată, backup, partajarea de fotografii și de clipuri video. Toate materialele stocate pe TS-230 pot fi securizate și protejate prin facilitatea „snapshot”. Cuplat cu aplicațiile multimedia și suportul pentru funcția de transcodare, TS-230 este un NAS buget, ideal pentru adoptarea unui stil de viață digital inteligent.

QNAP TS-230 costă între 900 și 1199 lei (taxe incluse) în funcție de oferta online.

TS-230 utilizează un procesor Realtek RTD1296 quad-core la 1.4 GHz și integrează 2 GB memorie RAM DDR4 pentru a susține aplicațiile NAS pentru acasă. Acesta oferă un port Gigabit și suportă hard disk-uri SATA 6 Gbps, criptare AES-256 și caching SSD. Sistemul de răcire utilizează un ventilator cu rulment Sintetico de tip HDB pentru menținerea unui flux ridicat de aer și a unui zgomot redus, furnizând o răcire mai bună pentru TS-230, asigurând totodată operarea constantă a sistemului. Montarea hard disk-ului fără scule facilitează instalarea serverului TS-230 chiar și de către un utilizator neavizat.

“Majoritatea utilizatorilor se așteaptă ca gadget-urile să ofere funcții pragmatice și să adopte forme estetice. Serverul NAS TS-230 are un design fluid și stilat, potrivindu-se perfect în orice living fără să compromită spațiul, fiind și foarte ușor. Totodată, interfața de utilizare este intuitivă, oferind suport pentru stocarea de fișiere, administrare, securitate și aplicațiile multimedia. TS-230 este o alegere de buget ideală pentru utilizarea personală și acasă”, a declarat Andrei Stîncășeanu, Territory Sales Representative QNAP Systems pentru Romania/SEE.

Pe TS-230 rulează sistemul de operare QTS ce suportă stocarea fișierelor și posibilitatea de partajare, backup, sincronizare și protecția datelor. Utilizatorii pot face backup în mod regulat pe TS-230 pentru datelor lor de pe Windows sau macOS pentru managementul centralizat și partajare, iar cu aplicația HBS pot realiza backup-ul datelor de pe NAS într-un serviciu cloud. Capabilitatea de a crea mai multe versiuni „snapshot” ajută la protejarea datelor împotriva amenințării virușilor ce criptează informațiile și la recuperarea lor rapidă și ușoară dintr-o perioadă anterioară.

NAS pentru acasă - QNAP TS-230 (interior cu harduri)

NAS pentru acasă – QNAP TS-230 (interior cu harduri)

Printre celelalte funcții utile se numără: Qfiling pentru organizarea automată a fișierelor, Qsirch pentru căutarea rapidă a unui fișier specific, sau a unei fotografii prin cuvinte cheie sau culoare, Qsync pentru sincronizarea fișierelor pe multiple dispozitive precum NAS, dispozitive mobile, calculatoare și aplicații mobile pentru accesul remote la NAS cu creșterea productivității la lucru și acasă.

TS-230 poate funcționa ca un hub media pentru acasă. Acesta suportă Plex pentru streamingul media și transcodare 4K (H.264) în timp real pentru conversia video la un format universal ce poate fi rulat fluid pe multiple dispozitive. Aplicația QuMagie susținută de AI aduce managementul inteligent al fotografiilor prin organizarea automată a albumelor cu ajutorul AI. Combinată cu aplicația QuMagie Mobile, utilizatorii pot naviga cu ușurință prin fotografiile de pe NAS oriunde, oricând.

Specificații QNAP TS-230

TS-230: model turn cu două sertare; procesor Realtek RTD1296 quad-core 1.4 GHz, RAM 2 GB DDR4; suportă HDD/SSD SATA 6 Gbps 3.5-inchi/2.5-inchi; 1x RJ45 Gigabit, 2x USB 3.2 Gen 1, 1x USB 2.0; ventilator silențios de 8 cm.

VEZI PREȚUL ONLINE QNAP TS-230

To Top