Stiri

Razer a lansat tastatura de gaming BlackWidow V4 Pro

Razer a prezentat tastatura Razer BlackWidow V4 Pro. Noul Razer Command Dial, tastele macro dedicate, iluminarea avansată Razer Chroma RGB, switch-urile mecanice Razer și butoanele dedicate pentru controlul conținutului de tip media, fac din noua tastatură alegerea perfectă pentru orice gamer de PC. Prețul de lansare este de 269,99 EURO.

Tastele macro dedicate permit executarea de comenzi complexe cu o singură apăsare de buton, chiar și în cele mai intense bătălii. Sistemul Razer Chroma RGB este implementat atât pe fiecare tastă, cât și sub forma mai multor zone de iluminare amplasate în partea de jos a tastaturii, contribuind astfel la un grad de personalizare fără egal.

“Gama BlackWidow este în topul preferințelor jucătorilor de la lansarea sa în 2010,” a declarat Barrie Ooi, șeful diviziei de PC gaming din cadrul Razer. “BlackWidow V4 Pro extinde opțiunile de personalizare prin noul Razer Command Dial și tastele macro dedicate, oferindu-le utilizatorilor un grad ridicat de control. Tastatura dispune și de multiple zone de iluminare în partea de jos, dar și de taste iluminate, integrate perfect cu ecosistemul Razer Chroma RGB pentru o experiență de utilizare cu adevărat captivantă.”

Personalizare și Control

Noul Command Dial dispune de opt moduri implicite, cu funcții precum schimbarea dimensiunilor ferestrelor sau navigarea între ferestrele browser-ului web. Mai mult, utilizatorii pot stabili până la 100 de funcții personalizate prin Custom Modes, putând să asocieze comenzi în ambele sensuri de rotație. Pentru activitățile cotidiene, utilizatorii pot defini diferite comenzi precum ajustarea mărimii pensulelor din Photoshop, derularea înainte și înapoi în clipuri video și multe altele. Fiecare mod de funcționare poate fi activat printr-o simplă apăsare a Command Dial și poate fi identificat cu ușurință prin intermediul culorii de iluminare a acestuia.

Tastatura dispune de 5 butoane macro amplasate convenabil în stânga tastelor convenționale. Acestea pot fi folosite pentru activarea unor acțiuni complexe, toate fiind programabile fie prin aplicația Razer Synapse, fie prin înregistrarea în timp real a comenzilor macro direct pe tastatură. BlackWidow V4 Pro mai dispune și de alte 3 butoane programabile amplasate în mod convenabil pe marginea tastaturii, numărul total de butoane macro ajungând astfel la 8.

Iluminare Razer Chroma RGB

BlackWidow V4 Pro a fost proiectată să ofere cea mai captivantă experiență posibilă prin intermediul tehnologiei Razer Chroma RGB. Fiecare tastă este iluminată individual, folosirea unor switch-uri transparente făcând efectul de iluminare RGB și mai spectaculos. Acest efect este amplificat de iluminarea de tip underglow pe 38 de zone, ce iluminează perimetrul tastaturii și al suportului magnetic pentru încheieturi.

Prin aplicația Razer Synapse, utilizatorii pot sincroniza toate dispozitivele compatibile Razer Chroma RGB dar și produsele compatibile Chroma Connect produse de terți. Jucătorii se pot bucura de peste 200 de jocuri care integrează tehnologia Chroma, în care iluminarea RGB reacționează în timp real la acțiunile sau situațiile din joc.

Tastatura este echipată cu cea mai nouă generație de switch-uri mecanice Razer, disponibile în două variante: Green Clicky pentru un feedback tactil accentuat sau Yellow Linear pentru o acționare lină și silențioasă. Ambele versiuni sunt garantate până la 100 de milioane de acționări.

Printre restul caracteristicilor ce merită amintite se numără: un port USB 2.0 passthrough, cablu Type C detașabil, o suprafață superioară rezistentă realizată din aluminiu 5052, piciorușe cu două unghiuri de deschidere, dar și o rată de eșantionare de până la 8000 Hz. În plus, tastatura include la interior două straturi de spumă cu rol de atenuare acustică și stabilizatoare lubrifiate din fabrică pentru o experiență de tastare fără zgomote deranjante.

Specificații BLACKWIDOW V4 PRO

  • Razer™ Mechanical Switches (Linear/Clicky)
  • Razer Chroma™ RGB
  • Compatibil Razer™ Synapse
  • Carcasă superioară din aliaj de aluminiu 5052
  • Taste ABS Doubleshot
  • Razer™ Command Dial
  • 5 taste macro dedicate
  • 3 taste laterale dedicate funcțiilor macro
  • Zonă dedicată cu patru butoane pentru controlul conținutului media
  • USB 2.0 Passthrough
  • Cablu Type C detașabil
  • Include spumă pentru carcasă și PCB
  • Stabilizatori lubrifiați
  • Suport magnetic de încheieturi cu suprafață din piele sintetică
  • 2 laturi iluminate pe tastatură și 3 laturi iluminate pe suportul de încheieturi
  • Spațiu de stocare hibrid pentru până la 5 profiluri de utilizator
  • Polling rate de până la 8.000 Hz
To Top