Editorial

Reclame AdSense in RSS

Google a introdus astăzi o nouă opţiune prin care puteţi afişa reclame AdSense în fluxurile RSS oferite prin FeedBurner.

Un pas logic pentru Google, bun pentru cei care au site-uri cu mulţi abonaţi RSS dar destul de enervant pentru cititorii de RSS.

Ce este RSS?
RSS este abrevierea de la:
* Really Simple Syndication (RSS 2.0)
* RDF Site Summary (RSS 1.0 and RSS 0.90)
* Rich Site Summary (RSS 0.91).

Fluxul RSS este util celui care doreşte să citească ştirile publicate de un site/blog fără să mai viziteze site-ul respectiv. Avantajul major este timpul câştigat: de multe ori accesezi site-ul favorit şi vezi că nu a mai fost publicat nimic nou. Citirea fluxurilor RSS se face cu un program special. Sunt foarte multe programe disponibile dar noi vă recomandăm FeedDemon (Download Free FeedDemon ). Este gratuit şi foarte uşor de folosit. În plus se sincronizezază prin serviciul www.newsgator.com, adică poţi să-l instalezi atât acasă cât şi la muncă, iar tot ce faci într-o parte (setări, marcarea ştirilor, abonarea la site-uri, etc) se transferă automat şi pe cel de-al doilea calculator.

Când site-ul la care te-ai abonat prin RSS publică ceva nou, tu o să poţi citi respectiva ştire direct în FeedDemon. În acest mod poţi citi mult mai multe bloguri/site-uri de ştiri, etc, toate într-un singur loc, în FeedDemon. De exemplu eu sunt abonată la peste 400 de site-uri şi primesc zilnic peste 20.000 de ştiri noi. Evindent că nu vă obligă nimeni să le citiţi pe toate 🙂

Ce înseamnă AdSense?

AdSense este un serviciu de publicitate oferit de Google prin intermediul căruia care cei care au site-uri pot publica reclame şi câştiga bani de fiecare dată când un vizitator apasă pe o astfel de reclamă (banner, link).

Cu ce mă ajută FeedBurner?
Majoritatea site-urilor au un flux RSS gata integrate. De exemplu dacă foloseşti WordPress fluxul tău este de obicei la o adresa de genul: http://site-ul_tau/feed/. Dar acest lucru devine problematic atunci când creşte numărul abonaţilor tăi RSS pentru că serverul tău trebuie să facă faţă acestor cerinţe din ce în ce mai mari. Rezolvarea vine de la FeedBurner. Acesta preia de la tine fluxul RSS şi apoi îl oferă tuturor abonaţilor tăi uşurând munca serverului tău. În plus ai acces la statistici precum numărul de abonaţi RSS, clineţii folosiţi, etc.

Cum să afişez reclame AdSense în RSS?
Momentan trebuie să trimiţi un email către support-aff@google.com în care să specifici username-ul de la contul tău de FeedBurner şi adresa de email folosită când te loghezi în contul AdSense. În curând această procedură se va automatiza, dar până atunci operaţia se realizează manual.

To Top