Stiri

Republic of Gamers anunță laptopul de gaming premium Strix SCAR 17

ROG Strix SCAR 17 / 15
ROG Strix SCAR 17 / 15

Republic of Gamers (ROG) a anunțat un laptop de gaming special Strix SCAR 17, cu ecran ultra-rapid de 300 Hz / 3 ms și grafică NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER, care reprezintă apogeul performanței în sportul electronic profesional. SCAR 17 va fi disponibil în România în luna iunie, însă prețurile nu au fost comunicate.

Viteza și agilitatea sunt statistici cruciale în lumea sportului electronic, unde marjele mici fac diferența între victorie și înfrângere. Pentru a rămâne competitiv, la cel mai înalt nivel, este necesară o mașină de gaming care poate ține pasul cu acțiunea. Strix SCAR 17 este echipat cu forța necesară, furnizând suficiente cadre pentru a satura ecranul extins de 17,3 inchi cu grafica fluidă necesară pentru jocul competitiv.

Fiecare avantaj contează la cel mai înalt nivel al sportului electronic. Panourile cu rate de refresh foarte înalte necesită un accelerator grafic ce poate furniza un număr mare de cadre, astfel, ROG a creat o versiune specială a lui Strix SCAR 17 ce dispune de GeForce RTX 2080 SUPER. Răcirea îmbunătățită lasă funcția ROG Boost să ducă viteza acceleratorului grafic până la 1560 MHz la un consum de 150 wati în mod Turbo depășind configurațiile GeForce RTX 2080 standard. Cele mai recente serii ale acceleratoarelor grafice GeForce RTX sunt construite pe baza arhitecturii revoluționare Turing. Combinația potentă de nuclee CUDA, RT și Tensor acoperă umbrirea programabilă, trasarea razelor în timp real și inteligența artificială. Această combinație permite o iluminare lină, reflexii și alte efecte vizuale care pot face ca jocurile să pară și să se simtă mai apropiate de realitate.

Ecran ultra-rapid de 300 Hz

În timp ce acceleratorul video dictează câte cadre sunt generate în fiecare secundă, ecranul determină cum sunt văzute aceste cadre. ROG a fost în fruntea tehnologiei ecranelor cu rate înalte de refresh de la bun început, trecând de bariera de 60 Hz în 2016 cu primul laptop de gaming cu 120 Hz. ROG a condus industria la 144 Hz și la timpi de răspuns mai rapizi, apoi a ridicat ștacheta la 240 Hz pentru a se potrivi cu cele mai rapide monitoare desktop ale vremii. ROG a fost prima companie care a început să vândă anul trecut laptopuri de gaming de 300 Hz și a câștigat un premiu CES 2020 Innovation Award cu ROG Strix SCAR III.

ROG Strix SCAR 17 G732

ROG Strix SCAR 17 G732

Astăzi, noul ROG Strix SCAR 17 atinge aceeași viteză. La 300 Hz, luptele pline de acțiune sunt urmărite mai bine. Vizualizarea mai multor cadre, cu decalaje mai scurte între ele, poate oferi jucătorilor diferența de milisecunde de care au nevoie pentru a câștiga turnee. Un timp rapid de răspuns, de 3 ms de la gri la gri, minimizează blur-ările aduse de mișcare, pentru urmărirea precisă a țintei. Panoul este încadrat de o ramă foarte subțire, care face ca ecranul de 17,3 inchi să pară chiar mai mare, pentru o vizualizare mai captivantă. Având un raport ecran/corp de 81,5%, jucătorii au o vedere impresionantă a câmpului de luptă într-un dispozitiv cu o amprentă surprinzător de mică.

Putere de ultimă generație

Jucătorii își folosesc frecvent dispozitivele pentru streaming, crearea de conținut, design de jocuri și multe altele. Având cel mai recent procesor Intel Core i9-10980-HK din generația a zecea, ROG Strix SCAR 17 execută aceste sarcini cu viteză. Procesorul său puternic, cu 8 nuclee, împinge frecvențele până la 5,3 GHz pe un singur nucleu și poate rula până la 16 fire de execuție în paralel pentru a trece rapid prin sarcinile dificile. Combinând procesorul cu până la 32 GB de memorie RAM dual-channel DDR4-3200 înseamnă o capacitate serioasă în multitasking. Strix SCAR 17 este echipat cu RAM de înaltă performanță, ce este mai rapid decât viteza memorie recomandate de 2933 Hz pentru procesoarele din a zecea generație, făcându-le chiar mai prompte. Jucătorii pot intra în multiplayer, stream, chat și multe altele, în mod simultan. Creatorii pot lansa software-ul favorit de editare a materialelor media și pot comuta rapid între programe, după cum au nevoie.

Stocare cu posibilitate de upgrade

Două SSD-uri NVM Express (NVMe) rulează în RAID 0 și minimizează timpii de încărcare. Accesarea datelor este rapidă, făcând întregul sistem să se simtă mai prompt în reacții. Spațiul pentru un al treilea SSD facilitează adăugarea de terabyți la capacitatea totală.

ROG Strix SCAR 17 simplifică adăugarea de memorie și stocare, cu un design ușor de accesat, care plasează sloturile SO-DIMM și M.2 în spatele panoului inferior. Acesta este fixat cu șuruburi Philips standard și un șurub special de deschidere, în colțul de jos, departe de carcasa internă, pentru a fi ușor de îndepărtat. Clemele înconjurătoare, ce mențin marginile prinse, sunt mai mici și mai puternice, lăsând utilizatorii să ridice capacul fără a zgâria carcasa.

Răcire îmbunătățită cu metal lichid

Specialul ROG Strix SCAR 17 are funcții de răcire unice care permit atingerea puterii maxime a acceleratorului grafic high-end GeForce RTX 2080 SUPER. Acesta are patru radiatoare în loc de trei, așa cum se întâmplă în cazul altor modele Strix, cu un total de 284 de lamele ce ridică suprafața totală pentru disiparea termică la 178,125 mm2. Carcasa are, de asemenea, o înălțime suplimentară de 1,4 mm pentru a găzdui modulul de răcire mai robust.

Celelalte îmbunătățiri ale sistemului de răcire sunt similare cu modelele Strix standard și în multe cazuri cu întreaga gama de laptopuri ROG. Compusul exotic cu metal lichid este pus pe CPU pentru fiecare laptop ROG cu procesor Intel Core din a zecea generație. Metalul lichid excelează în transferul energiei termice de la procesor la radiator, dar este conductor electric și mult mai fluid decât pasta termică standard. Aplicarea sa este o muncă delicată, realizată de obicei manual pentru a păstra compusul departe de alte componente. Acest lucru nu este viabil pentru producția în masă, așa că ROG a comandat echipamente personalizate pentru automatizarea procesului cu precizie mecanică.

În cazul lui Strix SCAR 17, compusul ajută la susținerea unor frecvențe mai înalte de până la 5,3 GHz, pe un singur nucleu, cu mai puțină presiune pe sistemul de răcire. Mai puțină presiune pe sistemul de răcire înseamnă un nivel de zgomot sub 50 dB în mod Turbo, lăsând laptopul să lucreze intens fără să tureze prea tare ventilatoarele.

Personalizare extinsă

Evocarea unei conexiuni fizice mai profunde cu mașina a fost o temă cheie a colaborării cu BMW Designworks Group. ROG Strix SCAR 17 canalizează acest concept în noul ROG Keystone II, care actualizează tehnologia Keystone introdusă de anul trecut în ROG Strix SCAR III.

Keystone II le permite utilizatorilor să lege comenzile rapide și alte funcții la o cheie fizică, activată prin NFC, care se conectează în lateralul carcasei.

Introducerea Keystone poate lansa un mod de operare specific, biblioteca de jocuri Armory Crate, o aplicație sau un joc la alegere. Eliminarea cheii poate activa instantaneu un mod ‘stealth’, care minimizează aplicațiile și oprește sunetul sau jurnalele din Windows. Funcția Cloud Profile restabilește preferințele asociate cu ID-ul ROG al utilizatorului, pentru ca dispozitivele compatibile să redevină familiare. Keystone II poate fi utilizat pentru a dezvălui o zonă Shadow Drive secretă, pentru stocarea ascunsă, completat cu securitate suplimentară, prin criptare, pe sisteme cu Windows 10 Pro.

Accentele Aura Sync adaugă strălucirea RGB pe ROG Strix SCAR 17. O bară de iluminare strălucește sub marginile din față și din laterale, completând logo-ul ROG retro-iluminat de pe capac. Utilizatorii pot controla culorile și efectele pe un întreg ecosistem de dispozitive Aura Sync pentru a configura iluminarea perfectă. Software-ul ROG Aura Creator oferă un control mai avansat, inclusiv personalizarea per-tastă și capacitatea de a crea efecte complexe.

O tastatură gândită pentru gaming

Formatul spațios al tastaturii, în stil desktop, face utilizarea de zi cu zi mai confortabilă. Vopseaua soft-touch acoperă palm restul, reducând la minimum petele și amprentele pentru a menține un aspect curat pe întreaga zi. Acoperirea subțire, cu textură, face jocurile lungi să fie mai confortabile și este suficient de rezistentă pentru a dura.

ROG Strix SCAR 17 G732

ROG Strix SCAR 17 G732

Comenzile rapide dedicate pun butonul de mute pentru volum și microfon la îndemână, astfel încât utilizatorii să poată face ajustări rapide fără să-și ia ochii de la joc. Tehnologia Overstroke ridică punctul de declanșare al comutatoarelor de sub tastă pentru a furniza un răspuns mai rapid în gaming. Funcția completă N-Key rollover asigură faptul că apăsarea simultană a testelor este preluată cu precizie. În plus, fiecare tastatură este construită să dureze, având switch-uri estimate să reziste la 20 de milioane de apăsări.

Putere portabilă pentru sarcini grele

Cu ROG Strix SCAR 17, utilizatorii se pot juca la viteze LAN în rețelele compatibile cu ultra-rapidul Intel WiFi 6 (Gig+). Cunoscut ca 802.11ax, cel mai recent standard WiFi crește vitezele și eficiența și furnizează o conectivitate mai bună în rețelele aglomerate. De asemenea, reduce latența, ceea ce înseamnă mai puține întârzieri în jocurile multiplayer și chat. Pentru a menține cel mai puternic semnal, Strix SCAR 17 completează WiFi 6 cu tehnologia ROG RangeBoost. Puterea semnalului WiFi poate varia foarte mult în funcție de locație.

Pereții, mobila și alte obstacole pot bloca ușor conexiunile. RangeBoost evaluează puterea semnalului a patru antene interne, apoi alege cea mai bună pereche pentru mediul respectiv. Matricea de antene poate crește raza cu până la 30%, îmbunătățind stabilitatea semnalului și reducând zonele moarte.

Dacă este disponibil accesul la rețeaua cablată, mufa Gigabit Ethernet din spate are cea mai mică latență pentru competițiile cu mulți jucători. Porturile suplimentare din spatele laptopului lasă spațiu pentru o gamă largă de periferice de gaming, cu o aglomerație minimă de cabluri. Portul USB 3.2 Type-C (USB-C) oferă transferuri uimitor de rapide la viteze Gen 2. Compatibilitatea sa DisplayPort 1.4 le permite utilizatorilor să conecteze un monitor extern G-SYNC pentru un gameplay fluid. Gamerii pot pune acțiunea pe ecranele mari cu HDMI 2.0b și pot privi filmele și jocurile pe un monitor 4K UHD sau TV de până la 60 Hz. Portul USB 3.2 Gen 1 Type-A din partea din spate este perfect pentru mouseul de gaming, existând alte două în partea stângă pentru gamepad și stocarea externă.

ROG Strix SCAR 17 G732

ROG Strix SCAR 17 G732

Portul audio combo de 3,5 mm le permite utilizatorilor să conecteze căștile favorite pentru un sunet clar și captivant. Difuzoarele laterale sunt alimentate de un amplificator inteligent, ce monitorizează ieșirea audio și face ajustări în timp real, pentru a păstra difuzoarele în limitele termice și de vibrație, prevenind deteriorarea membranelor. Sunetul rezultat are o distorsiune mai mică, o gamă mai dinamică, un bas mai profund și o putere potențială semnificativ mai mare.

Specificații ROG Strix SCAR 17

Procesor Până la Intel Core i9-10980HK
Sistem de operare Windows 10 Pro
Grafică Până la NVIDIA® GeForce RTX 2080 SUPER
Ecran Până la 17.3″ FHD (1920 x 1080), IPS FHD 300Hz (3ms)
Memorie &
stocare
Până la SDRAM 32GB DDR4 3200MHz
2x M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 până la SSD de 1TB cu suport RAID 0
Până la 3 SSD-uri
Conectivitate 2×2 Intel WiFi 6 (Gig+) (802.11ax)
Suport RangeBoost
Bluetooth 5.1
Audio Difuzoare 2 x 4.2 wați
Amplificator Smart
Tastatură Tastatură chiclet iluminată
Aura Sync
RGB Per-key
Interfețe Partea stângă I/O
2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A
1 x Conector audio combinat: intrare microfon și ieșire căști Partea din spate I/O
1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A
1 X USB3.2 Gen2 Type-C (suportă DisplayPort, fără încărcare PD)
1x LAN RJ45
1 x HDMI (suportă HDMI 2.0b), suportă HDCP SPEC 2.2
Software Armoury Crate
GameFirst V
Sonic Studio
GameVisual
Aura Creator
Accesorii
(Opțional)
Rucsac ROG
Căști ROG Delta
ROG Gladius II / ROG STRIX Impact (alternativ)
Webcam ROG GC21
  Baterie 66Wh
Dimensiuni 39.97 x 29.34 x 2.79 cm
Greutate 2.9kg
To Top