Stiri

Republic of Gamers scoate un nou Zephyrus pentru gaming și nu numai, M16 are ecran de 16 inchi în carcasă de 15

Laptopul de gaming ROG Zephyrus M16
Laptopul de gaming ROG Zephyrus M16

Republic of Gamers, divizia de gaming ASUS, continuă să lanseze noi laptopuri pentru jocuri și creare de conținut, de această dată bazate pe procesoarele Intel Core H generația #11, tocmai anunțate de Intel. În seria cu modele ultra-subțiri Zephyrus a fost integrat un membru nou – Zephyrus M16, care se evidențiază prin formatul compact. Ecranul are diagonala de 16 inchi, carcasă fiind chiar mai mică decât a unor modele de 15.

Spre deosebire de Zephyrus M15 din 2020, M16 are o carcasă cu 5% mai mică. Marginile ultra-subțiri măsoară doar 4,6 mm pe toate cele patru laturi, grație unui cablu pentru ecran reproiectat, care permite ca și latura de jos să fie la fel de subțire precum celelalte. Per ansamblu, acest design atinge un raport ecran/corp de 94%.

Displayul are un raport 16:10 și nu 16:9, ROG vizând astfel și creatorii de conținut, nu doar gamerii. Spațiu adițional este util pentru meniuri, ribbonuri și bare de instrumente, permițându-i unui editor video să țină pe ecran mai multe elemente .Acoperirea completă DCI-P3 oferă o paletă de culori vibrante, iar luminozitatea de 500 de niți oferă imagini vii chiar și când sunt vizionate în aer liber. Jucătorii au și ei mai mult spațiu pe ecran pentru afișajele HUD din jocuri.

Panoul oferă o rată de reîmprospătare de 165 Hz și o rezoluție WQHD care combină fluiditatea cu detaliile, în vreme ce timpul de răspuns de 3 ms menține animațiile foarte clare. Adaptive-Sync elimină efectele de rupere a imaginii și face jocurile și mai fluide prin sincronizarea ratei de reîmprospătare cu cea a GPU-ului.

Procesor nou și puternic, până la Intel Core i9-11900H

Procesorul Intel Core i9-11900H din configurația de top este tactat până la 4,9 GHz, oferind o performanță excelentă. Cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, este pe deplin echipat pentru streaming de jocuri, randare video și proiecte creative. Designul avansat al sistemului Zephyrus M16 îi permite CPU-ului să ruleze cu până la 45 W, alimentare susținută atunci când GPU este activ și 80 W când funcționează singur.

Până la 48 de GB de memorie RAM DDR4-3200 oferă suficiente rezerve pentru multitasking și proiecte cu elemente de înaltă rezoluție. Un SSD PCIe 4.0 cu o capacitate de stocare de până la 2 TB încarcă aceste elemente la o viteză mare, în vreme ce un al doilea slot pentru SSD permite adăugarea facilă de stocare pentru biblioteci de jocuri și portofolii profesionale de mari dimensiuni.

GPU-ul GeForce RTX 3070 de laptop îi oferă lui Zephyrus M16 o performanță în gaming mult peste așteptările uzuale de la laptop atât de suplu. Răcirea eficientă permite ca GPU-ul RTX 3070 Laptop să fie tactat până la 1390 MHz la 80 W cu ROG Boost. Dynamic Boost alocă 20 W suplimentari când încărcarea CPU este mai mică, sporind astfel performanța.

Răcirea ROG

Sistemul de tehnologii ROG Intelligent Cooling promite performanțe înalte, silențiozitate și temperaturi joase într-o carcasă suplă și ușoară. Procesorul este răcit cu un compyus de metal lichid termic, aplicat cu ajutorul unui proces brevetat de ROG, fapt ce îi reduce temperaturile cu până la 10°C comparativ cu pasta termică tradițională.

Șase conducte de căldură transferă căldura de la CPU și GPU la radiatoarele dense de pe laturi, unde este evacuată cu fluxul de aer produs de ventilatoarele duale Arc Flow. Acest nou model de ventilatoare are 84 de pale subțiate cu atenție, care au un model aerodinamic în formă de undă pe latura exterioară, care reduce turbulențele, permițând un flux de aer sporit cu mai puțin zgomot. Cu tehnologia 0dB, ventilatoarele se opresc complet pentru o operare silențioasă atunci când temperaturile scad sub 50°C. Când ventilatoarele sunt active, designul actualizat cu auto-curățare înlătură praful de la componentele critice de răcire pentru a îmbunătăți performanța și stabilitatea pe termen lung. Nevoia de răcire se schimbă în funcție de sarcină, așa că ROG oferă multiple moduri tunate pentru diferite situații: Silent, Performance și Turbo.

Portabilitate, autonomie și conectică

Zephyrus M16 oferă o portabilitate reală, având o carcasă subțire și ușoară cu o grosime de numai 19,9 mm și o greutate de doar 1,9 kg. Cu un aspect Off Black și finisajul Prismatic Film vizibil prin perforațiile frezate la CNC, arată deopotrivă stilat și profesional în orice ambient.

Capacul laptopului de gaming ROG Zephyrus M16

Capacul laptopului de gaming ROG Zephyrus M16

Bateria de mare capacitate de 90 Wh oferă până la maxim 10 ore de redare video, fiind dotată cu o tehnologie de încărcare rapidă care permite încărcarea la 50% în doar 30 de minute. Posibilitatea de încărcare prin Type-C adaugă și mai multă flexibilitate. În vreme ce adaptorul cu dimensiune completă este necesar pentru performanțe maxime, laptopul se poate achita de sarcinile zilnice lucrând cu un adaptor Type-C mai mic sau chiar și cu un acumulator portabil USB.

În orice scenariu de utilizare, Zephyrus M16 inspiră profesionalism și atenție la detalii. Culoarea Off Black îi conferă un aspect neutru, iar decorațiunile șic complementează acest ton cu mai multă personalitate. Cele 8279 de perforații frezate la CNC de pe capac oferă reflexii ale peliculei strălucitoare Prismatic Film de dedesubt. Finisajele rezistente la amprente ale carcasei din aliaj de magneziu cu aluminiu fac ca laptopul să arate curat și fresh chiar și după întreaga zi de folosire. Vopseaua moale la atingere menține palm rest-ul rece și confortabil sub mâinile utilizatorului.

Balamaua 180° ErgoLift actualizată oferă noi posibilități. Această balama ridică partea din spate a laptopului atunci când capacul este deschis, ceea ce plasează tastatura la un unghi mai confortabil pentru tastare, oferă mai mult spațiu pentru admisia aerului în orificiile de ventilație și permit difuzoarelor care bat în jos să ofere un volum mai mare. Balamaua se poate roti până când M16 stă plat pe masă, așa că utilizatorii pot poziționa ecranul la un unghi optim pentru vizualizare.

Laptopul de gaming ROG Zephyrus M16 se deschide la 180 de grade

Laptopul de gaming ROG Zephyrus M16 se deschide la 180 de grade

Laptopul are 6 boxe cu Dolby Atmos. Două tweetere lucrează cu woofer-e duale cu anulare a forței, pentru a produce înalte bine definite și bași clari. Fiecare woofer conține două difuzoare care sunt ușor decalate pentru a-și anula reciproc vibrațiile, reducând rezonanțele nedorite. Are o rețea de microfoane 3D cu mai multe modalitățio de a capta sunetul, iar cu Two-Way AI Noise Cancelation se înlătură sunetele nedorite atât la intrările cât și la ieșirile audio.

Intrările sunt generoase. Portul Thunderbolt 4 suportă 2 ecrane 4K la 60 Hz sau un singur monitor 8K și oferă acces super-rapid la media sau alte date de pe drive-uri externe. Prin acest port utilizatorii pot încărca atât laptopul, cât și alte dispozitive USB Type-C.

Un port separat Type-C și o pereche de porturi USB Type-A oferă posibilitatea conectării de periferice de gaming și alte dispozitive. Cu suportul WiFi 6 utilizatorii pot profita de rețelele wireless mai rapide, în vreme ce interfața Ethernet oferă o conexiune perfectă pentru gamingul multiplayer. Cititorul de carduri microSD facilitează accesul la materialele de pe camerele foto sau alte dispozitive.

Tastatura laptopului de gaming ROG Zephyrus M16

Tastatura laptopului de gaming ROG Zephyrus M16

Tastatura Stealth Type are un aranjament în stil desktop care pare familiar, iar zgomotele tastării se mențin sub 30 dB, așa că utilizatorii pot lucra sau se pot juca fără să-i deranjeze pe cei din jur. ROG a sporit cu 20% dimensiunea touchpad-ului, comparativ cu generația anterioară, iar procesarea mai rapidă oferă o acuratețe sporită pentru o experiență de tracking îmbunătățită.

O cameră web și un senzor de amprente integrate oferă instrumente comode pentru logare și socializare. Camerele tradiționale folosesc fie tehnologia 2DNR care analizează cadrele individuale pentru a corecta zgomotele, fie tehnologia 3DNR care analizează cadrele secvențial pentru a îmbunătăți fidelitatea cu obiectele în mișcare. Zephyrus M16 mixează tehnologiile 2DNR și 3DNR pentru a asigura faptul că utilizatorii arată optim în orice situație, chiar și în medii cu o iluminare precară. Senzorul de amprente integrat în butonul de alimentare oferă o experiență Windows Hello perfectă. Citește rapid amprenta utilizatorului atunci când acesta pornește laptopul și apoi îl autentifică automat în contul său.

Urmărește un trailer video cu Zephyrus M16

To Top