Review

Review ASUS ROG GL702Z

ASUS ROG GL702ZC
ASUS ROG GL702ZC

ASUS ROG GL702Z CG184T este un laptop special, pe care pasionații de jocuri îl așteaptă cu nerăbdare. Republic of Gamers (ROG) a ales o soluție AMD, diferită de modelele Intel-NVIDIA, pe care le găsim în tot mai multe variante în magazinele specializate. Performanțele generate de noile procesoare AMD Ryzen 7 sunt motiv de discuție pe foarte multe forumuri, mai ales că AMD este dispus să ofere mai multă performanță la un preț similar cu cel practicat de Intel.

ASUS ROG GL702Z afișează un ecran lat, cu diagonala de 17 inci, perfect pentru jocurile rapide cum ar fi cele de tip FPS (first person shooter). Tastatura anti-ghosting este iluminată discret în culoarea roșie, specifică Republic Of Gamers, semn că ASUS se gândește la meciurile online sau la competițile derulate în săli cu iluminat insuficient. Ecranul integrează tehnologia AMD FreeSync, sincronizând rata de refresh a plăcii grafice cu cea a monitorului pentru a preveni ruptura cadrelor succesive. GL702ZC poate folosi această tehnologie chiar și pe monitoarele externe compatibile prin intermediul porturilor DisplayPort sau HDMI.

ASUS ROG GL702ZC

ASUS ROG GL702ZC

Noul laptop ASUS integrează un procesor AMD Ryzen 7 1700 și un accelerator grafic Radeon RX580. Aceste două componente vitale fac deliciul acestei soluții portabile, fiind apreciate de pasionații de jocuri. Având opt nuclee fizice cu 16 fire de execuție, Ryzen 1700 este unul dintre cele mai apreciate procesoare, bineînțeles prețul sensibil mai mic decât al modelelor echivalente de la Intel este binevenit, după o perioadă în care Intel a profitat din plin de poziția sa dominantă. Procesorul poate urca până la 3.7GHz, iar noua arhitectură Zen cu tehnologii SMT (simultaneous multithreading technology) și SenseMI optimizează în mod inteligent un procesor puternic și eficient energetic în același timp.

În unele configurații, GL702ZC oferă până la 32GB de memorie RAM la 2400MHz, mai mult decât este necesar în cele mai uzuale scenarii. Graficienii vor aprecia cu siguranță posibilitatea de a rula fără probleme Adobe Photoshop și de a deschide imagini de mari dimensiuni, precum și viteza de randare video la rezoluții înalte.

OG Strix GL702ZC supports up to 32GB of DDR4 RAM, the latest standard in memory that offers improved speed, capacity, and lower power consumption to really boost your gaming experience.

Capacul ecranului prezintă în zona centrală logoul Republic of Gamers și păstrează în general un aspect sobru, pe gustul culturilor europene.

ASUS ROG GL702ZC

ASUS ROG GL702ZC

Partea din spate este caracterizată de un design format din linii și unghiuri, ce te trimit cu gândul la circuitele desenate pe placa de bază. Grilele de ventilație sunt mari, iar printre acestea se observă lamelele radiatoarelor din interior.

ASUS ROG GL702ZC

ASUS ROG GL702ZC

pe laterala dreaptă a laptopului putem identifica două porturi USB, un slot Kensignton și un cititor de carduri SD.

ASUS ROG GL702ZC

ASUS ROG GL702ZC

Cele mai multe porturi sunt montate pe laterala stângă, acolo unde avem conectorul pentru alimentare, un port de rețea LAN RJ-45, ce permite conectarea unui cablu de internet (obișnuit), o ieșire mini DisplayPort, o ieșire HDMI, un port USB 3.1 Type C reversibil, un port USB 3.0 și un conector audio de 3.5mm. După cum puteți observa în imaginea alăturată, ASUS ROG GL702ZC oferă o mulțime de conexiuni putând deveni în orice moment un desktop replacement la care să conectați imprimanta, cablul de rețea sau un server NAS.

Specificații ASUS ROG GL702ZC

    Procesor AMD Ryzen 7 1700
    Sistem de operare Windows 10 Home
    Chipset AMD AMD B350
    Memorie RAM până la 32 GB SDRAM
    Ecran IPS 17.3″, 16:9, FHD, (1920×1080), 60Hz, Anti-Glare, 72% NTSC, unghi de vizualizare de 178˚
    Tehnologie Freesync
    Grafică AMD AMD Radeon RX580 , cu 4GB memorie VRAM
    Stocare hard disk 1TB 5400RPM SATA, SSD M.2 256GB SATA3
    Tastatură Chiclet, iluminată, 30 n-key rollover
    Cititor de carduri
    WebCam HD
    Rețele Wi-Fi, 802.11a/b/g/n/ac(2×2)
    Bluetooth V4.2
    Conectori microfon, Type C USB3.1 (GEN2), USB3.0 (USB3.1 GEN1), RJ45 LAN, HDMI, mini Display Port,
    Cititor microSD
    Baterie litiu-polimer cu patru celule
    Adaptor 100 -240 V AC, 50/60 Hz la 19.5 V DC, 14.36 A, 280 W
ASUS ROG GL702ZC

ASUS ROG GL702ZC

Tastatura noului laptop păstrează calitatea ASUS, fiind în același timp rezistentă și plăcut de utilizat. Tastele sunt iluminate cu roșu, au o cursă scurtă de 1.6mm și un răspuns tactil suficient de bun pentru a putea introduce serii de comenzii rapide. Inginerii de la ASUS au testat această tastatură și i-au evaluat rezistența la aproximativ 10 milioane de apăsări, normă care depășește întreaga durată de viață a laptopului. Bineînțeles, tastatura este anti-ghosting, interpretând în mod corect până la 30 de taste apăsate în mod simultan.

ASUS ROG GL702ZC - tastatură

ASUS ROG GL702ZC – tastatură

Acceleratorul video AMD Radeon RX580 integrează 4GB de memorie video GDDR5 VRAM, făcându-și simțită în benchmarkurile care testează posibilitățile grafice.

Atunci când rulează o grafică solicitantă, așa cum este și testul 3D Mark Time Spy, laptopul se face auzit din cauza ventilatoarelor puternice a căror misiune este să țină sub control temperaturile nucleului grafic. În benchmarkul 3D Mark Time Spy, ASUS ROG GL702Z obține un număr 3892 de puncte.

ASUS ROG GL702ZC oferă o soluție de stocare hibridă formată dintre-un hard disk Seagate ST1000LM035-1rk172 de 1TB, cu buffer de 128MB și 5400rpm, ce stă alături de un SSD Sandisk SD8SN8u-256g cu o capacitate de 256GB. Această combinație, ce adăugă și un cost suplimentar configurației, aduce atât o viteză ridicată pentru operațiunile efectuate de sistemul de operare, cât și un spațiu de stocare generos pentru jocurile de ultimă generație.

Vitezele de citire a datelor de pe unitatea SSD Sandisk au o medie de 428,1MB/s, însă un avantaj și mai important îl reprezintă timpul de acces ce ajunge la 0,065ms conform datelor obținute cu ajutorul HD Tune pro.

În ceea ce privește performanțele hard diskului aceste sunt de 108,1MB/s la citire, iar timpul de acces este de 19,2 secunde. Hard diskurile se mențin încă pe piață prin prisma spațiului foarte mare pe care-l oferă la un preț sensibil mai mic decât cel al SSD-urilor. Jocurile noi, pe care gamerii le vor instala pe acest laptop pot avea câțiva zeci de GB, hard diskul fiind binevenit.

Consumul ridicat de energie al noului ASUS ROG GL702ZC poate fi intuit printr-o simplă privire aruncată către încărcător. Acesta are dimensiuni mari și o greutate care indică prezența unei surse de alimentare cu transformator. Alimentatorul oferă 19,5 volți curent continuu la o intensitate de până la 14,36 A. După cum ați calculat probabil, puterea maximă oferită de alimentatorul acestui laptop este de 280W.

Încărcător ASUS ROG GL702ZC

Încărcător ASUS ROG GL702ZC

Cablul de alimentare dintre priză și alimentator este detașabil și este identic cu cel de la unitățile desktop obișnuite, iar dacă îl uitați acasă atunci când vă deplasați către un LAN party nu e tocmai o problemă pentru că puteți împrumuta altul oricând.

Alimentator ASUS ROG GL702ZC

Alimentator ASUS ROG GL702ZC

ASUS ROG GL702ZC este un portabil performant, foarte puternic, care poate rula atât jocuri recent lansate cât și programe de prelucrare foto/video. Laptopul poate fi o soluție pentru gamerii pasionații, care vor să se joace în rețea, cu prietenii, cât și pentru graficieni, programatori sau editori video care doresc un desktop replacement pe care se pot baza.

Soluția tehnică, foarte avansată, recomandă acest model drept cea mai bună alegere a acestui an.

Galerie foto ASUS ROG GL702ZC

To Top