Review

Review ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

După o perioadă de utilizare de 3 luni, timp în care am avut timp să observ inclusiv cum se formează urmele de uzură pe suprafețele de contact pot spune per total că sunt mulțumit de felul în care se comportă aceste căști. Sunt și unele părți la care se mai putea lucra dar asta ține și de poziționarea produselor pe o scară valorică.

ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

Construcție

ASUS a insistat mult pe calitatea construcției și a ales materiale de cea mai bună calitate. Conectorii audio sunt solizi, cablurile sunt acoperite cu material țesut iar microfonul este detașabil. Controlul volumului este realizat cu ajutorul unei console ce încorporează un potentiometru , butonul ENC (Environmental Noise Cancellation) și un buton pentru întreruperea microfonului.

ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

Căștile au dimensiuni mari, acoperă în totalitate urechea și se fixează pe cap. Zona moale a acestora este fabricată din spumă cu memorie acoperită cu piele proteică. Senzația este foarte plăcută iar spuma cu memorie și-a menținut fermitatea după 3 luni ca în prima zi.

ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

Datorită grosimii și densității aceste zone ce intră în contact cu capul, sunetele ambientale sunt mai bine izolate. ASUS a folosit aceeași rețetă și pentru zona ce se fixează pe creștetul capului, banda lată din piele proteică acoperă pernuțele din spumă cu memorie pentru mai mult confort.

ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

Calitatea sunetului

Senzația oferită de acest model este peste așteptări. ASUS Strix Pro integrează două difuzoare cu magneți neodim și diametrul de 60mm!!! lucru mai rar întâlnit în zona consumer. Neodimul un element cu un magnetism foarte puternic, foarte apreciat în industria electrotehnică dar și foarte scump. Membranele, magneții și bobinele fabricate din cupru înalt conductiv sunt elementele de bază în construcția difuzoarelor.

Căștile, în general, redau foarte bine sunetele înalte datorită dimensiunilor mici ale membranei. Diferențele între diverse modele, în zona frecvențelor înalte, apar atunci când volumul este reglat la maximum. Puține modele reușesc să reda sunetele înalte, într-o formă plăcută, cu amplitate, fără a trece de limitata tolerată de ureche. În cazul modelului ASUS Strix Pro lucrurile sunt puțin diferite datorită particularităților constructive. Membrana difuzorului are o suprafață mare iar vibrațiile se păstrează într-o plajă perceptibilă în întregime chiar și de un bărbat adult. Producătorul declară că difuzoarele pot reda până la 20.000 de Herți însă nu toți oamenii pot percepe sunetele din această zonă.

ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

Difuzoarele mari pentru această categorie de produse permit și redarea mai bună a frecvențelor medii. Față de modelele obișnuite, sunetul redat pe ASUS Strix Pro este mai amplu, mai dens, prezintă armonici acolo unde este cazul și se apropie mai mult de audiția pe un sistem hi-fi. Spre exemplu, atunci când ascultați o melodie în format FLAC, cântată de o orchestră, veți sesiza mai bine și mai plăcut instrumentele cu coarde. Utilizatorii obișnuiți cu căștile intra-aurale sau cu modelele ieftine vor simți imediat diferențele și vor avea nevoie de o perioadă scurtă de acomodare.

ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

Un alt aspect demn de laudă este faptul că nu deformează sunetul la volume înalte și își păstrează claritatea. Mai mult, am putea spune că se aud mai bine atunci când volumul este ridicat. Basul se aude extrem de bine, datorită dimensiunilor mari ale difuzoarelor , completând gama de frecvențe pe care le poate genera o pereche de căști. Potentiometru ar fi putut avea o calitate mai ridicată dată fiind zona de preț, modificarea volumului generând paraziți perceptibili după o perioadă mai lungă de utilizare.

ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

Accesorii

ASUS oferă un pachet mare în care veți găsi microfonul unidirecțional, detașabil, consola de control pentrr volum și microfon, adaptoare pentru telefoanele vechi de la Nokia și de la Samsung precum și un cablu cu o lungime totală de 2,7 metri (1.2 metri pentru cablul căștilor și 1.5 metri pentru cel care conectează consola la sursa de semnal audio).

ASUS Strix Pro

ASUS Strix Pro

Căștile ASUS Strix Pro sunt disponibile în magazinele din România la prețul aproximativ de 400 lei.

To Top