Review

Review ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi
ASUS Transformer Book T300Chi

Miniaturizarea portabilelor și punerea în evidență a unor forme tot mai sofisticate ce apelează la linii subțiri merge până în punctul în care afectează funcționalitatea. Ca bărbat prefer lucrurile mai solide, mai mari și nu în mod obligatoriu foarte ușoare. Pentru o doamnă, designul elegant, extrem de fin s-ar putea să fie un punct forte pentru laptopul pe care îl utilizează.

Produsele tot mai elegante și fine au și un preț în ceea ce privește rezistența la uzură. Fie că vorbim de un telefon din plastic lucios sau de un laptop la fel de subțire ca o tabletă, toate au probleme atunci când utilizatorul este neatent sau lucrează în condiții ce nu permit protecția excesivă a produsului.

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi

Atunci când vine vorba de oamenii de afaceri sau de profesioniști, lucrurile se schimbă. Birourile moderne cer portabile puternice și ușoare care să mulțumească utilizatorul de aplicații office. Inutil să spunem că jocurile nu își au locul în departamentele administritive ale corporațiilor, iar capacitatea portabilului de a le rula nu trebuie luată în considerare. Drept urmare, accentul trebuie să cadă pe responsivitate, lucru cu fișiere și aplicații de birou.

ASUS Transformer Book T300Chi este un portabil cu dublă utilizare ce are dimensiuni de invidiat. Portabilul poate funcționa atât ca un laptop obișnuit cât și ca o tabletă mare cu sistem de operare Windows 8.1. În cazul noului ASUS Transformer Book T300Chi conexiunea dintre tastatură și tabletă se realizează puțin diferit după cum veți vedea.

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi este format din două corpuri disticte prinse cu o balama magnetică fără contacte electrice fizice. Tableta integrează toate componentele hardware (procesor, RAM, SSD, camere, acumulator) și nu are nevoie de niciun ajutor din exterior pentru a funcționa, exceptând poate reîncărcarea periodică a bateriei interne.

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi

A doua mare componentă a sistemului este tastatura Bluetooth. La o primă vedere, tastatura pare desprinsă de la un portabil Zenbook. Zona de taste ocupă cea mai mare parte din suprafața centrală iar touchpad-ul de dimensiuni normale se poziționează spre marginea de jos.

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi este deosebit de subțire, grosimea tabletei fiind de numai 7.6mm, mai subțire chiar decât unele telefoane. În momentul în care tableta este cuplată la tastatura Bluetooth grosimea crește considerabil iar portabilul începe să capete forma cu care sunt deja obișnuiți.

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi

Aceasta dispune de balamaua magnetică, destul de solidă precum și de o baterie internă care trebuie încărcată separat cu ajutorul unui conector microSD. Tastatura are o autonomie de până la o lună și nu pune problema reîncărcărilor dese. Conexiunea Bluetooth este eficientă energetic, foarte rapidă și poate funcționa chiar și atunci când tableta se află la distanță de câțiva metri de tastatură.

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi

Întreruperea conexiunii se poate face printr-un buton fizic cu trei poziții amplasat în colțul din stânga sus. Tastatura este ceva mai grea pentru a asigura stabilitatea în timpul utilizării. Cel mai probabil, inginerii ASUS au adăugat o placă metalică pentru ca aceasta să câștige în greutate. Piciorușele de cauciuc nu permit alunecarea sistemului pe suprafețele lucioase, fiind ușor supradimensionate pentru un plus de stabilitate.

Tastatură ASUS Transformer Book T300Chi

Tastatură ASUS Transformer Book T300Chi

Puterea de lucru a noului model ASUS Transformer Book T300Chi este dată de un procesor Intel Core M 5Y10c asistat de o memorie RAM LPDDR3 de 8GB. Datele sunt stocate pe o unitate solid state de 128GB furnizată de SanDisk și afișate după prelucrare pe un ecran de 12.5 inci cu rezoluția de 2560×1440 pixeli.

Hardware-ul din tabletă este încapsulat, nu are ventilator și nici fante de ventilație. Răcirea se face prin capacul de aluminiu ce acoperă întreaga parte din spate. După cum știm, Intel a optimizat foarte mult consumul de energie pentru procesoarele Core M, modelul de față având două nuclee fizice fotolitografiate pe 14 nanometri. Consumul TDP (Thermal Design Power) speecificat pentru acest procesor este de numai 4.5W ceea ce permite o autonomie evaluată undeva la 8 ore.

ASUS Transformer Book T300Chi

ASUS Transformer Book T300Chi

Ecranul noului ASUS Transformer Book T300Chi este de tip IPS, are rezoluția WQHD (2560×1440 pixeli) și o densitate incredibilă de 235ppi (pixeli per inch) oferind imagini detaliate.

Mai mult, ecranul ofera o plajă de culori foarte extinsă (72%), pentru imagini cu un colorit bogat și puternic pentru unghiuri largi de vizualizare si tehnologie ASUS TruVivid pentru imagini mai clare și luminoase în orice condițiide funcționare.

Specificații ASUS Transformer T300Chi

  • Procesor Intel Core M 5Y10c, 2 nuclee, 4 fire de execuție, 4MB memorie cache, 14nm, frecvență de bază 800 MHz, frecvență top 2GHz, mai multe detalii pe Intel Core M 5Y10c
  • Sistem de operare Windows 8.1
  • Chipset Intel integrat
  • Memorie 8GB LPDDR3 1600 MHz SDRAM
  • Ecran 12.5″ WQHD (2560×1440) 235ppi
  • Grafică integrată Intel HD Graphics 5300
  • Stocare iSSD 128GB Sandisk i110
  • Camera Web
  • Wireless integrat 802.11ac
  • Interfețe:
  • 1 x Conector audio
  • 2 x Micro USB
  • 1 x micro HDMI
  • 1 x Bluetooth cu buton On/Off
  • 1 x Cititor carduri SD
  • 1X Adaptor alimentare
  • Difuzoare și microfoane integrate cu tehnologie SonicMaster
  • Baterie 32Wh
  • Adaptor 19 V DC, 1.75 A, 33 W
  • Dimensiuni 317.8 x 191.6 x 7.6 ~ 16.5 mm
  • Greutate 1.43 kg
  • Certificări: UL, TUV, CE Marking Compliance, FCC Compliance, BSMI, Australia C-TICK / NZ A-Tick Compliance, CCC, EU Flower, Energy star, WEEE, RoHS
  • ASUS Transformer Book T300Chi este gândit în principal pentru aplicații office și navigație web, fiind o extensie a desktopului de la birou și nu o stație de lucru care să ducă greul unor sarcinii foarte solicitante.

    ASUS Transformer Book T300Chi

    ASUS Transformer Book T300Chi

    ASUS Transformer Book T300Chi se mișcă bine în browsing și în aplicațiile din pachetul Office. Tastele au cursă redusă, oferă un răspuns imediat iar introducerea textului se poate face cu rapiditate.

    Rezultatele obținute în Cinebench sunt foarte bune având în vedere că beneficiem de un procesor cu TDP de numai 4.5W. Performanța per watt obținută de Intel asigură dezvoltarea unor produse considerate până acum câțiva ani ca imposibile.

    ASUS Transformer Book T300Chi - Cinebench

    ASUS Transformer Book T300Chi – Cinebench

    În HD Tune, SSD-ul Sandisk își arată posibilitățile. Viteza de maximă de transfer a datelor trece de 300MB/s în timp ce minima se situează la 265MB/s. Timpul de acces, conform HD Tune, este de 0.4ms.

    ASUS Transformer Book T300Chi - HD Tune

    ASUS Transformer Book T300Chi – HD Tune

    Per total, ASUS Transformer Book T300Chi este un portabil echilibrat, ce asigură o mobilitate superioară celor angrenați în permanență la activitățile productive.

    Recomand portabilul profesioniștilor din corporații precum și celor care doresc un model convertibil echipat cu sistemul de operare Windows 8.1.

    Galerie Foto ASUS Transformer Book T300Chi

To Top