Review

REVIEW: ASUS VivoBook S15 S510UN

ASUS VivoBook S15 S510UN
ASUS VivoBook S15 S510UN

ASUS VivoBook S15 S510UN este un notebook ce se bucură de experiența câștigată în ultimii ani de către companie. Construit pe baza unor soluții tehnologice verificate, S510UN este un model practic, pentru lucrul de zi cu zi.

VivoBook S15 oferă un echilibru perfect între putere, frumusețe exterioară și preț, fără a pune presiune pe bugetul utilizatorului. Rama NanoEdge a ecranului mărește suprafața vizibilă și scade gabaritul portabilului. Greutatea totală a scăzut până la 1,5 kilograme, ajungând într-o zonă unde cifrele nu prea mai contează, iar profilul a ajuns la numai 17,9mm.

VivoBook S15 S510UN nu este un notebook cu preț exclusivist, susținut de campanii de marketing agresive, ci un model obișnuit, care arată celor mai mulți dintre noi că singura deosebire între acesta și modelele piperate este doar prețul. Bineînțeles, utilizatorii avizați nu se vor lăsa ademeniți de poleiala ambalajelor ci vor cere mai mult RAM și procesoare mai puternice.

ASUS VivoBook S15 S510UN

ASUS VivoBook S15 S510UN

Dimensiunile generoase ale ecranului au atras după ele și o carcasă mai corpolentă, ce oferă spațiu pentru o mulțime de conectori de noua generație. Utilitatea acestora este de necontestat într-o lume care nu duce lipsă de dispozitive mobile și periferice.

ASUS VivoBook S510

ASUS VivoBook S510

ASUS VivoBook S15 S510UN are la bază un procesor Intel Core i7 din generația a șaptea, grafica NVIDIA GeForce MX150 cu 2GB de memorie GDDR5 și până la 16GB de memorie RAM. În această configurație, VivoBook S15 garantează rularea aplicațiilor pretențioase, fără emoțiile pe care le generează un laptop scump, dar fără mușchi.

Pe partea dreaptă a laptopului, utilizatorii vor observa conectorul de alimentare, un port USB 3.0, o ieșire HDMI, un port reversibil USB 3.1 Type C și un conector combo pentru sunet. Prezența portului reversibil USB 3.1 Type C ușurează foarte mult viața utilizatorilor, cu ajutorul acestuia existând posibilitatea de a încărca alte dispozitive mobile.

Laterala stângă este rezervată altor două porturi USB 3.0, însoțite de un cititor de carduri SD/SDHC, pe care fotografii îl vor aprecia cu siguranță datorită comodității și vitezei superioare cu care pot transfera fotografiile RAW, realizate cu aparatul DSLR.

Partea din spate este îmbrăcată în totalitate în aluminiu, metal cu rezistență ridicată la uzura de zi cu zi. Piciorușele mari din cauciuc au rolul de a-l fixa bine pe birou sau pe masă, fără riscul de a aluneca.

ASUS VivoBook S15 S510UN – partea din spate

Procesoarele Intel Core i7 din generația a șaptea oferă performanțe ridicate, acestea fiind nucleul majorității laptopurilor actuale. ASUS a mai adăugat grafica NVIDIA GeForce MX150 cu 2GB de memorie video GDDR5, care vine în sprijinul celor care lucrează cu fotografii sau vor, ocazional, să încerce un joc direct pe laptop. Pentru memoria RAM există mai multe variante, inclusiv un maxim de 16GB ce sunt mai mult decât suficienți pentru sarcinile uzuale ale unui utilizator obișnuit.

Pentru că ASUS VivoBook S15 S510UN este disponibil într-o mulțime de versiuni, va trebui să acordați puțină atenție configurație hardware pe care o doriți. Noi vă recomandăm versiunile cu stocare SSD datorită numeroaselor avantaje pe care le aduc acestea sau (de ce nu) pe cele cu stocare hibridă formată din hard disk și SSD.

ASUS VivoBook S15 S510UN - CPUZ

ASUS VivoBook S15 S510UN – CPUZ

Ecranul cu diagonala de 15,6 inci și rezoluție FullHD este înconjurat de o ramă subțire cu lățimea de numai 7,8mm. Acest lucru reduce dimensiunile generale ale carcasei fără a afecta suprafața vizibilă (utilă) de care se poate bucura utilizatorul. Raportul ecran/corp ajunge la 80%, în timp ce unghiul de vizualizare se extinde până la 178 de grade. De altfel, culorile reproduse de ecranul mat sunt intense și au un contrast bun, imaginile fiind mai plăcute.

ASUS VivoBook S15 S510UN

ASUS VivoBook S15 S510UN

ASUS VivoBook S15 S510UN oferă stocare hibridă (disponibilă pe anumite versiuni cum e cea din test) formată dintr-un SSD M.2 rapid de 512GB și un hard disk SATA de 2TB și 5400RPM. Unitatea SSD este folosită pentru a sistemul de operare Windows 10, în timp ce hard disk-ul încăpător este perfect pentru depozitarea filmelor și fotografiilor tot mai numeroase.

Tastatura ASUS VivoBook S15 S510UN

Tastatura ASUS VivoBook S15 S510UN

VivoBook S15 S510UN oferă o tastatură spațioasă, cu taste mari pentru Shift, Enter și Backspace pentru mai multă siguranță în lucrul de zi cu zi. Fiecare tastă are o cursă de numai 1,4mm și un răspuns ferm, ce confirmă preluarea comenzii. Tastatura este iluminată, ajutând și mai mult utilizatorul aflat într-o încăpere cu lumină insuficientă.

Când vine vorba de autonomie, laptopul se bazează pe o baterie cu litiu ce are 3 celule și o putere estimată de 42Wh. Activitățile zilnice precum verificarea emailului sau a rețelelor sociale nu sunt mari consumatoare de energie, însă atunci când rulăm un joc, lucrurile se complică, iar bateria scade văzând cu ochii.

ASUS VivoBook S15 S510UN este alimentat cu ajutorul unui adaptor extern ce oferă 19 volți la 3,42A (65W). Adaptorul acceptă tensiuni de intrare între 100 și 240 de volți și poate fi folosit chiar și atunci când rețeaua electrică mai fluctuează.

Adaptor alimentare ASUS VivoBook S15 S510UN

Adaptor alimentare ASUS VivoBook S15 S510UN

ASUS VivoBook S15 S510UN este un laptop echilibrat, solid, recomandat pentru profesioniștii ce doresc un instrument de lucru elegant, pe care să se poată baza.

Galerie Foto ASUS VivoBook S15 S510UN

To Top