Review

REVIEW: ASUS ZenBook UX434F

ZenBook 14 UX434
ZenBook 14 UX434

ASUS ZenBook UX434F este notebook-ul pe care și l-ar dori toată lumea, indiferent de activitatea pe care o practică. Rafinat, cu o mulțime de inovații tehnologice, ZenBook UX434F este o prezentă remarcabilă pe birou. Portabilul a depășit sindromul modelelor anorexice și este construit și pe gustul bărbaților care preferă o carcasă mai robustă, mai corpolentă cu tehnologie puternică la interior.

Având o grosime de 16,9 milimetri și o greutate ce nu depășește 1,26 kilograme, portabilul are amprenta unei foi de hârtie A4, fiind croit pentru a se strecura cu ușurință într-o geantă. Faptul că noile laptopuri ZenBook au dimensiuni reduse, ne încurajează să le luăm cu noi în orice deplasare, fără teama că ar putea deveni o povară.

ASUS ZenBook UX434F este îmbrăcat în aluminiu și în plastic, păstrează colțurile rotunjite și piciorușele de cauciuc, care permit așezarea fermă pe orice suprafață.

Pe partea dreaptă a portabilului avem conectorul audio combo pentru microfon și căști, un conector USB de tip A și un cititor de carduri microSD. Partea stângă este rezervată pentru conectorul adaptorului de alimentare, ieșirea video HDMI, un port USB tip A (cu transferuri de până la 10Gbps) și un port USB 3.1 tip C. După cum putem vedea, ASUS ZenBook UX434F are cam tot ceea ce e necesar pentru o activitate obișnuită a unui corporatist.

Această prezentare necesită JavaScript.

Porturile USB sunt polivalente și permit conectarea a numeroase dispozitive, în timp ce ieșirea HDMI ne asigură că notebook-ul poate deveni sursă video pentru un televizor sau un proiector dintr-o sală de conferințe.

Ecran NanoEdge

În momentul în care desfacem laptopul și ridicăm ecranul lucrurile devin cu adevărat spectaculoase. Ecranul NanoEdge cu diagonala de 14 inci și rezoluție FHD (1920 x 1080) se întinde din margine în margine fiind practic și futurist, în timp ce touchpadul este la fel de mare ca ecranul unui telefon mobil de ultimă generație.

ASUS spune că raportul ecran/corp ajunge până la 92%, o valoare incredibilă ce ne face o idee despre eficiența cu care este utilizată suprafața interioară. Dacă aveți un laptop vechi de câțiva ani, cu diagonala de 13 inci s-ar putea ca acel model să aibă un gabarit mai mare decât ZenBook UX434F tocmai din cauza marginilor mari ale ecranului.

Ecranul noului model nu este doar spectaculos ci și foarte clar. Acesta acoperă în proporție de 100% spectrul de culoare sRGB și are unghiuri de vizualizare ce se întind până la 178°.

Balama ErgoLift

Balamaua ErgoLift este o invenție genial de simplă, care rezolvă multe dintre problemele care apăreau la vechile modele. Prin deschiderea capacului, este corpul laptopului se ridică, formând un unghi de trei cu suprafața biroului. Acest spațiu creat ajută la răcirea procesorului și plăcii grafice, ajutând la susținerea unor frecvențe înalte pentru mai mult timp. În plus, tastatura are o poziționare mai bună, îmbunătățind experiența de utilizare.

ZenBook 14 UX434

ZenBook 14 UX434

Hardware și Performanțe

ASUS ZenBook UX434F este construit pe baza unei platforme Intel cu procesor Core i7-8565U, din cea de a opta generație. Acesta are patru nuclee fizice, fotolitografiate pe 14 nanometri, însoțite de 8MB de memorie SmartCache. Intel permite configurarea acestui procesor cu un TDP cuprins între 10W și 25W și o frecvență de vârf de 4,60GHz.

Acceleratorul integrat Intel UHD Graphics 620, cu frecvența de bază de 300 MHz, are suport 4K la 60Hz, însă nu aceasta este cea care se va ocupa de calculele voastre grafice atunci când va fi mai greu. Grafica NVIDIA GeForce MX250 este mai potentă și intervine atunci când puterea este de preferat în dauna consumului energetic redus.

ZenBook UX434F integrează 16GB de memorie RAM LPDDR3 la 2133MHz, prinsă pe placa de bază, mai mult decât suficientă pentru sarcinile de birou și recomandată chiar în cazul în care doriți să desfaceți în Photoshop un banner ceva mai mare.

Datele sunt stocate pe un SSD M.2 foarte performant, livrat de Samsung. MZVLB1T0HALR-00000, cu numele său complet, oferă o capacite de 1TB, o citire secvențială cu viteza de 3200 MB/s și o scriere a datelor cu 2400 MB/s. La asemenea viteze ne dăm seama că fișierele vor fi mutate rapid într-o parte într-alta în acest scop fiind disponibile conexiunile USB 3.1 cu suport de până la 10Gbps.

ASUS ZenBook UX434F obține în PCMARK 10 un scor de 4163 de puncte, valoare ce era de așteptat pentru o astfel de configurație portabilă.

Tastatură și touchpadul

Tastatura este mare, spațioasă, fără zona numerică din partea dreaptă. Prin urmare, tastele Enter, Backspace, CapsLock și Shift sunt mai mari, fiind mia ușor de lucrat cu ele. Iluminarea tastaturii este plăcută în întuneric, iar cursa de numai 1,4mm este perfectă pentru cei care sunt obișnuiți să tasteze mai rapid.

Touchpadul inteligent este în esență un ecran tactil ce se poate transforma într-un al doilea ecran pentru aplicații, într-un NumberPad sau pur și simplu poate lua forma unui touchpad obișnuit. ASUS îl denumește ScreenPad, formând un joc de cuvinte dintre ecran și pad. ScreenPad a început să fie integrat pe tot mai multe modele ASUS, iar utilitatea sa crește cu fiecare versiune nouă.

ZenBook 14 UX434

ZenBook 14 UX434

Tehnologia Precision Touchpad (PTP) suportă elemente de gestică în care sunt folosite până la patru degete, în timp ce atingerile accidentale cu palma sunt ignorate automat. Neavând tastatură numerică fizică, ZenBook UX434F transformă touchpadul într-o tastatură numerică virtuală, ce poate fi utilizată foarte comod de cei care lucrează cu cifre. Chiar și atunci când NumberPad-ul este activat, touchpad păstrează funcția de cursor.

Meniul setări al touchpadului inteligent oferă posibilitatea de schimba luminozitatea, contrastul, rezoluția sau chiar rata de refresh a ecranului ScreenPad. Trecerea între modurile de utilizare se face rapid prin icoanele dedicate, fără a aștepta niciun moment în plus. În colțul din dreapta-sus veți găsi întotdeauna semnul X prin care puteți închide ferestrele întocmai cum o faceți în sistemul de operare Windows.

Wi-Fi și Bluetooth

ASUS ZenBook UX434F integrează un modul Wi-Fi Dual-band 802.11ac de clasă gigabit. Atunci când se conectează la un router performant, ce oferă standardul 802.11ac, utilizatorul va avea parte de o conexiune rapidă și stabilă.

Modulul Bluetooth 5.0 este mai eficient din punct de vedere energetic și păstrează compatibilitatea cu standardele mai vechi.

Baterie

ASUS ZenBook UX434F este alimentat de un acumulator intern, de tip litiu-polimer, cu trei celule și o putere de 50Wh. Cu această putere la dispoziție, laptopul poate funcționa până la 13 ore. În funcție de regimul de utilizare autonomia se poate reduce mai mult sau mai puțin, însă ce trebuie reținut e faptul că portabilul poate acoperi fără probleme un program de opt ore la birou.

Adaptorul de alimentare are o putere de 65W, scoate 19 Volți și acceptă curent alternativ cu tensiunea cuprinsă între 100 și 240, atât la 50Hz, cât și la 60Hz. Adaptoarele de alimentare din noile generații vin în sprijinul celor care călătoresc frecvent dintr-o țară într-alta și se lovesc de diferitele standarde ale rețelelor electrice.

Concluzii

ASUS ZenBook UX434F este un laptop ideal pentru birou. Dimensiunile reduse, forma compactă, ecranul clar și performanțele superioare îl fac alegerea perfectă pentru profesioniștii aflați tot timpul în mișcare. PCNews îi acordă premiul „Premium Design” pentru cea mai rafinată tehnologie a momentului.

VEZI PREȚUL ONLINE

Evaluarea PCNEWS

Performanta - 8.5
Design - 9.5
Conectivitate - 9
Pret - 8.5

8.9

Premium Design

ASUS ZenBook UX434F este un laptop ideal pentru birou. Dimensiunile reduse, forma compactă, ecranul clar și performanțele superioare îl fac alegerea perfectă pentru profesioniștii aflați tot timpul în mișcare.

Evaluarea cititorilor: Fii primul care evaluează!

 

Galerie foto ASUS ZenBook UX434F

To Top