Review

Review QNAP TS-259 Pro Turbo NAS

Unitățile de stocare accesibile în rețea (NAS) și-au câștigat o serie de adepți, într-o perioadă în care calculatorul mijlocește orice proces de comunicare și de evidență a datelor. Afacerile trebuie să țină pasul cu instrumentele de prelucrare digitală a datelor iar avantajele sistemelor de calcul, oferite firmele contribuie decisiv la eficiența acestora. Pentru managerii intreprinderilor mici și mijlocii prezența unui mediu de stocare fiabil, ușor de accesat și mai ales sigur a devenit o sarcină prioritară.

Datele culese de o firmă trebuie să fie accesibile unui grup mai mare de oameni care lucrează simultan pe diverse fișiere, preluând și adăugând informații. Securitatea datelor este un alt element extrem de important de care ține existența unei firme iar soluțiile de backup oferă liniștea necesară pentru activitatea managerilor.

Unitățile NAS au intrat și în atenția utilizatorilor casnici, care doresc un mediu sigur de stocare pentru fotografiile și filmele de familie. Avantajele acestor unități i-au determinat pe mulți să stocheze informația pe aceste produse performante în ciuda funcțiilor complexe construite pentru firme.
QNAP TS-259 Pro+ dispune de două bay-uri pentru unități de stocare de 3.5 sau 2.5 inci (cu adaptor).

Unitatea NAS (Network-attached storage) are la bază un procesor dual-core Intel Atom la 1.8GHz și 1GB memorie RAM. Sistemul bazat pe o platformă Intel Atom este capabil să ofere un consum redus de energie, un lucru important dacă luăm în calcul un regim de funcționare de 24 de ore pe zi timp de 7 zile pe săptămână. QNAP TS-259 Pro+ consumă numai 16W în regim de așteptare și 25W atunci când transmite date. Atunci când nu este accesat o perioadă de timp, hard disk-ul intră într-un regim de așteptare economisind și mai mult energia electrică.

Unitatea NAS poate fi folosită cu succes în mediile virtualizate fiind compatibilă cu VMware și Citrix dar și cu mediile Microsoft Hyper-V. Echipamentul suportă partajarea fișierelor pe platforme Windows, Mac, Linux și UNIX.

Acces foldere

Este oferit, de asemenea, suport pentru FTP server, printer server, web server și Windows AD (Active Directory). Administratorul mai poate apela la funcții precum WebDAV, Share Folder Aggregation (DFS), Wake on LAN sau blocarea de IP.

Administrare

QNAP TS-259 Pro+ poate fi setat ca FTP Server pentru partajarea fișierelor cu partenerii și utilizatorii din firmă.

Datele stocate pe Turbo NAS pot fi criptate și replicate pe o altă unitate din rețea. Cei care dispune de imprimante fără suport de rețea pot partaja aceste resurse prin intermediul serverului oferit de NAS.

QNAP TS-259 Pro+ oferă suport pentru trei astfel de echipamente conectate pe USB, ce pot fi folosite la comun de angajații dintr-o firmă.

Administratorul poate instala mai multe website-uri pe unitatea de stocare QNAP TS-259 Pro+. NAS-ul suportă conexiuni PHP, MySQL, HTTPS, dar și autentificare SSL. Soluția poate fi folosită pentru crearea propriilor magazine virtuale, site-uri de prezentare, bloguri etc.

Cei care doresc să instaleze camere video de supraveghere nu trebuie decât să cumpere două modele ce transmit datele prin protocolul IP și să le conecteze la unitate. Turbo NAS suportă, de asemenea, IPv6 (Internet Protocol Version 6) și poate rula în același timp pe IPv4 și IPv6.
Turbo NAS oferă configurații RAID 0, 1, single și JBOD. Soluțiile de backup sunt variate și includ backup în cloud (Amazon S3 , ElephantDrive), Apple Time Machine, RTRR (Real-time Remote Replication) dar și utilitarul QNAP NetBak Replicator.

Unitatea NAS suportă hard disk-uri formate EXT3/EXT4; NTFS și HFS+ pentru un transfer de date rapid.
Pentru a proteja unitatea de atacurile hackerilor puteți bloca anumite adrese IP sau domenii care încearcă o conectare neautorizată prin SSH/Telnet/HTTP(S)/FTP/Samba/AFP. Conturile utilizatorilor pot fi exportate și importante pe alte servere QNAP în fișiere BIN.

Software-ul QNAP oferă date despre utilizarea procesorului, memoria totală, memoria liberă, pachetele de date recepționate, pachetele de date trimise, temperatura procesorului, temperatura sistemului, temperatura hard disk-urilor și viteza ventilatorului.
Datele stocate pe disk-uri pot fi criptate cu AES pe 256 biți și pot fi accesate numai după introducerea unei parole. Metoda previne pierderea informațiilor chiar și în cazul extrem în care cineva copiază aceste date.

Sistem avansat de stabilire a permisiunilor pe fiecare folder și subfolder permite managementul datelor și al utilizatorilor într-un mod rapid, fără proceduri complicate.

MyCloudNAS este un serviciu care permite conexiunea remote la unitatea de stocare printr-un wizard ce îndrumă utilizatorul. Turbo NAS furnizează și o interfață pentru managementul fișierelor pe web. Utilizatorul accesează NAS-ul printr-un simplu browser și administrează datele stocate. Chiar și datele stocate în format ISO pot fi montate pe unitate și partajate către utilizatori, reducând posibilitatea de a deteriora discul.
Cei care doresc să aibă suport pe telefon pot instala aplicația QMobile, oferită de QNAP pe iPhone și pe Android.


Specificații tehnice QNAP TS-259 Pro Turbo NAS

Procesor Intel Atom Dual-core
Memorie 1GB DDRII
Memorie Flash 512MB DOM
Hard disk-uri 2 x 2.5/ 3.5″ SATA (hard disk-urile nu sunt incluse și se achiziționează separat)
Două sloturi pentru hard disk-uri (Hot-swappable)
Două porturi Gigabit RJ-45 Ethernet
Indicatoare LED pentru Status, LAN, USB, eSATA, Power, HDD 1, HDD 2
Cinci porturi USB 2.0 (unul în față și patru pe spate)
Suport pentru imprimante pe USB, stick-uri flash, USB hub, USB UPS
Două porturi eSATA
Dimensiuni 150 (înălțime) x 102 (lățime) x 216 (adâncime) mm
Greutate netă 1.74 kg
Greutate totală 2.92 kg
Nivel zgomot 33.3 dB
Nivel zgomot Stand By 33.7 dB
Nivel zgomot în operare 34.2 dB
Consum în Sleep mode 16W
Consum în operare 25W
Temperaturi operare 0~40˚C
Umiditate 0~95% R.H.
Alimentare Intrare: 100-240V AC, 50/60Hz, Ieșire: 84W
K-lock security
Interfață VGA pentru întreținere
Un ventilator (7 cm, 12V)

Pachetul conține pe lângă produs următoarele elemente: CD-ROM, două cabluri ethernet, ghid de instalare rapidă, 8 șuruburi pentru hard disk-uri de 3.5 inci, adaptoare pentru montarea unităților de stocare, o cheie pentru blocarea unității, cablul de alimentare și alimentatorul extern.

To Top