Review

REVIEW: ROG Phone II – Gaming la maximum pe mobil

ROG Phone II si carcasa sa
ROG Phone II si carcasa sa

Telefonul a evoluat într-un mod accelerat în ultima decadă, devenind tot mai inteligent și tot mai puternic. De la un simplu dispozitiv de comunicații mobile, al cărui singur scop era să înlesnească dialogul, oriunde, oricând, telefonul a început, rând pe rând, să înghită alte dispozitive. Primele victime au fost chiar telefoanele și rețelele de telefonie fixă, apoi au urmat PDA-urile, playerele audio, reportofoanele, navigatoarele GPS, DSLR-urile entry level, camerele foto compacte și chiar consolele portabile de gaming. Telefoanele inteligente au fost împărțite pe categorii în funcție de puterea de cumpărare a utilizatorilor, în acest fel fiind posibilă distribuția a miliarde de terminale în toate țările lumii, chiar și în cele mai sărace teritorii.

Republic of Gamers (ROG) Phone II nu este doar un telefon inteligent, ci o combinație dintre un smartphone high-end și o consolă de gaming. Fiind printre modelele revoluționare, ROG Phone II nu are prea mulți concurenți pe această nișă de gaming.

Principalele specificații ale lui ROG Phone II

  • Platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 855 Plus tactată până la 2,96GHz cu grafică Adreno 640
  • Design orientat Landscape, Dual Surrounding Vibration, difuzoare stereo orientate frontal, plus o nouă gamă de accesorii modulare
  • Ecran AMOLED 10-bit HDR, diagonala de 6,59 inci, cu rată de refresh de 120Hz și timp de răspuns de 1ms
  • 512GB memorie de stocare, 12GB memorie RAM
  • Baterie mare de 6000 mAh cu încărcare ROG HyperCharge de 30W

Designul lui ROG Phone II

La prima vedere, ROG Phone II seamănă cu orice alt telefon inteligent din zona de top. Ecranul mare, ce se întinde dintr-o margine într-alta și nuanțele închise au mai degrabă un aspect sobru și nu unul care să ne trimită cu gândul la o consolă mobilă de gaming. După ce întoarcem telefonul descoperim un cu totul alt design, cu linii angulare și o grilă cu aspect metalic amplasată într-un loc ce pare neobișnuit.

ROG Phone II este un telefon mai dens decât alte modele din zona lui de preț. Sistemul de răcire de la interior își spune cuvântul în masa totală, telefonul cântărind nu mai puțin de 240 de grame. Diagonala mare a ecranului, de 6,59 inci nu se face atât de mult simțită datorită formatului de 19.5:9. ROG Phone II este un telefon lung, perfect pentru jocurile în modul landscape, care se așează bine în buzunar. Ecranul este mărginit atât în partea superioară, cât și în cea inferioară de două difuzoare, marcate prin grile cu microperforații. ASUS a dorit ca sunetul să se audă bine atunci când rulăm un joc și a făcut tot posibilul ca acest lucru să se întâmple.

ROG Phone II

ROG Phone II review

ASUS a montat pe ROG Phone II două porturi USB Tip C oferind mai multă flexibilitate atunci când încărcăm telefonul. Prezența celui de al doilea port, montat pe laterala dreaptă a aparatului este utilă atunci când ne jucăm în modul landscape, iar cablul de încărcare nu ne va deranja în timpul acțiunii. În schimb conectorul audio de 3.5mm este montat într-o poziție clasică, în partea inferioară, unde este recomandat de cei care ascultă frecvent muzică în căști, dar puțin incomod pentru aceia care se joacă pe telefon în modul landscape și au căștile pe cap.

Un alt lucru îmbucurător este faptul că ROG Phone II poate fi folosit ca orice alt mobil high-end, oferind un hardware de invidiat, perfect pentru orice situație.

Hardwareul lui ROG Phone II

ROG Phone II are la bază cea mai avansată platformă mobilă disponibil în acest moment: Qualcomm Snapdragon 855 Plus construită pe cel mai fin proces de fotolitografiere de numai 7 nanometri. Implementarea Republic of Gamers permite funcționarea la frecvențe de până la 2,96GHz grație unui sistem de răcire unic în lumea telefoanelor mobile. Dispozitivul are la interior un radiator de cupru, cu cameră de vapori și zone de ventilare care permit o mai bună disipare a căldurii. Grafica integrată în chipset este Adreno 640, dezvoltată de Qualcomm și folosită într-o mulțime de chipseturi. Versiunea 640 este ultima disponibilă pe piață, iar răcirea cu un radiator de cupru este benefică pentru menținerea frecvențelor la un nivel ridicat. După cum știți, în cazul altor telefoane, frecvențele scad dramatic atunci când chipsetul se supraîncălzește pentru a preveni distrugerea acestuia.

Terminalul, dacă mai putem să-l numim în acest fel, are nu mai puțin de 12GB memorie RAM și 512GB spațiu de stocare. Cu alte cuvinte suficient spațiu pentru orice joc existent astăzi în Google Play. Modulul Wi-Fi integrat 802.11a/b/g/n/ac (2×2 MIMO) asigură descărcarea rapidă a jocurilor, iar atunci când nu este disponibil un router de mare viteză, conexiunea LTE Cat.20 a modemului Snapdragon ajunge până la 2Gbps. Bineînțeles, există și posibilitatea de a realiza conexiuni prin WLAN 802.11ad în benzi de până la 60GHz. Pe lângă Wi-Fi de înaltă performanță, telefonul mai oferă Bluetooth V 5.0 (BR/EDR+LE) și NFC.

Ecranul cu diagonala de 6,59 inci și formatul de 19.5:9 (rezoluție 2340×1080) este de tip AMOLED (organic LED) și poate afișa imaginii cu culori intense la frecvența de 120Hz. Practic, acesta este cel mai bun panou pentru gaming mobil pe care îl poate oferi piața în momentul de față.

Performanțele lui ROG Phone II

ROG Phone II poate rula numeroase jocuri cu un framerate de invidiat de peste 60 de cadre pe secundă. Sunt jocuri al căror framerate poate depăși rata de refresh a ecranului, de 120Hz. ASUS a dat publicății o listă de peste 150 de jocuri, de diverse tipuri, care pot depăși limita psihologică de 120 de cadre de secundă.

ROG Phone II – Rezultate în benchmark-uri

Camerele video de pe ROG Phone II

ROG Phone II dispune de un set de două camere foto principale și o cameră frontală. Camerele principale sunt însoțite de două blițuri LED, cu culori diferite, pentru a obține tonuri de culoare mai apropiate de cele din realitate. Prima cameră foto din setul principal are la bază un senzor de imagine Sony IMX586 cu rezoluția de 48 de megapixeli, cu pixeli de 0,8 micrometri. A doua cameră principală are rezoluția de 12 megapixeli și pixeli mai mari, de 1,6 micrometri pentru a capta mai bine lumina exterioară.

Modurile de detectarea a scenei cu ajutorul AI sunt de 16 tipuri: alimente, cer, câmp verde, plantă, ocean, apus de soare, zăpadă, floare, scenă, câine, pisică, oameni, text, trepied, cod QR, vedere noaptea. Cu alte cuvinte, telefonul e pregătit să facă diferența între peisaje sau animalele de companie, aceste fiind considerate cele mai frecvente fotografii pe care le realizează utilizatorii de telefoane.

ROG Phone II

ROG Phone II review

Camera frontală are rezoluția de 24 de megapixeli și un câmp larg de 77,9 grade, cifre care o recomandă pentru streamingul online sau pentru selfie. Camera poate funcționa în modurile Auto sau Portret și are opt filtre variate.

ROG Phone II este un telefon care poate filma la rezoluție 4K UHD (3840×2160) la 60 de cadre pe secundă. Mai mult, există posibilitatea de a crea clipuri slow motion FullHD cu 240 de cadre pe secundă sau la rezoluție 720p cu 480 de cadre pe secundă. În timpul filmării telefonul poate realiza fotografii.

CONCLUZII: BEST INNOVATION

Lansat în iulie 2019, ROG Phone II este cu siguranță cel mai bun telefon de gaming pe care îl puteți achiziționa astăzi din magazine. Platforma deosebit de performantă și fiabilă, precum și implementarea excelentă făcută de ASUS vă garantează rularea jocurilor la cel mai înalt nivel grafic. Pentru reușita pe un segment de piață, ROG Phone II primește premiul BEST INNOVATION.

+ PRO:

  • Ecran AMOLED superb cu refresh de 120Hz
  • Performanțe de vârf stabile cu răcire adecvată
  • Accesorii numeroase pentru versatilitate

– CONS:

  • Preț de lansare ridicat
  • Amplasare jack-ului audio deranjează în modul landscape
  • Reține amprente pe spate

VEZI PREȚUL ONLINE

Evaluarea PCNEWS

Performanta - 10
Design - 9.5
Conectivitate - 9.5
Pret - 8

9.3

Best Innovation

ROG Phone II este cel mai bun telefon de gaming la care poate visa un pasionat. În momentul de față nu are un rival care să-l poată concura într-un mod eficient.

Evaluarea cititorilor: 5 ( 4 voturi)
To Top