Stiri

Roboții colaborativi de la Universal Robots se vând bine

Universal Robots Cobots
Universal Robots Cobots

Revoluția industrială 4.0 va schimba modul în care producem bunurile. Liniile de producție digitalizate, în care roboții execută cea mai mare parte dintre activități nu vor mai fi excepții, ci o regulă. Companiile mici, fără resurse financiare deosebite, se vor putea bucura de aportul roboților în operațiunile desfășurate în diverse departamente, inclusiv în secțiile de producție. Iar apetitul acestora pentru roboții colaborativi se văd deja în cifra de afaceri a companiilor producătoare.

Universal Robots, producătorul danez de roboți colaborativi, a raportat pentru 2021 venituri anuale record de 311 milioane USD, cu 41% în creștere față de 2020 și cu 23% în creștere față de rezultatele înregistrate înainte de pandemie în 2019.

Președintele companiei, Kim Povlsen, a spus: „Universal Robots a avut un an grozav. Într-o companie ca a noastră, care produce hardware sofisticat la standarde înalte de calitate, acest tip de creștere necesită un angajament extraordinar din partea tuturor celor implicați. Echipa noastră de producție din Danemarca a doborât recordurile interne în ce privește numărul de coboți construiți, în trimestrul 4 producând 400 de coboți într-o singură săptămână. Experții noștri în lanțul de aprovizionare au muncit din greu pentru ca afacerea noastră să funcționeze fără probleme, în ciuda provocărilor globale de aprovizionare.”

Veniturile din trimestrul 4 au doborât recorduri, fiind în creștere cu 22% față de trimestrul 4 din 2020 și cu 28% în creștere față de trimestrul 4 din 2019. Kim Povlsen a continuat: „Creșterea noastră este determinată de mai multe tendințe pe termen lung, inclusiv lipsa forței de muncă și creșterea gradului de conștientizare a contribuției pe care automatizarea o poate aduce la productivitate. Pe lângă faptul că ajungem la noi consumatori, ne bucurăm de reveniri din partea producătorilor care decid să crească numărul de coboți implementați după ce au văzut impactul acestei tehnologii.”

Compania se așteaptă ca în 2022 creșterea puternică să continue, conform celor spuse de Kim Povlsen: „Cererea de roboți colaborativi va crește, iar ecosistemul nostru unic crește odată cu aceasta. Lucrând cu peste 1.000 de companii independente – inclusiv producători de componente, kituri și aplicații, integratori și distribuitori certificați – inovația colaborativă este ceea ce ne diferențiează în drumul către creștere.”

Vezi cum lucrează roboții colaborativi!

To Top