Stiri

ROG lansează ROG Ally, detaliind specificațiile și facilitățile

Consola portabilă ROG Ally a fost lansată în România
Consola portabilă ROG Ally a fost lansată în România

Mult așteptata consola portabilă Ally de la Republic of Gamers (ROG) este de acum o realitate, fiind disponibilă pentru precomenzi începând cu 11 mai 2023 și urmând să devină disponibilă pentru vânzare pe 13 iunie 2023. ROG Ally este un dispozitiv portabil incredibil de puternic pentru jocuri pe sistemul de operare Windows 11, având la bază procesorul de ultimă generație AMD Ryzen Z1 Extreme. Noua consolă portabilă poate rula cu ușurință jocuri AAA și titluri indie la rezoluție Full HD 1080p. Cu un suport și parteneriate solide în întreaga industrie, Ally este pregătit să devină cel mai bun dispozitiv portabil de gaming.

Consola portabilă ROG Ally

Modelul echipat cu Ryzen Z1 Extreme și 512GB de stocare va fi disponibil pentru precomandă începând cu 11 mai și va fi pus în vânzare la prețul de aproximativ 3999 de lei pe 13 iunie. Modelul ROG Ally echipat cu varianta de procesor Ryzen Z1 va fi disponibil mai târziu, în trimestrul al treilea din acest an.

Vezi oferta online

Gaming AAA la rezoluție FullHD pe o consolă portabilă

ROG Ally este un dispozitiv de ultimă generație, cu adevărat portabil, oferind jocuri Full HD în timpul deplasărilor, fiind capabil să ruleze chiar și titlurile moderne AAA mai rapid și mai fluid decât orice alt dispozitiv portabil de pe piață. Deoarece dispune de sistemul de operare Windows 11, poate reda orice joc de pe orice platformă și include 3 luni de abonament Xbox Game Pass Ultimate. Utilizatorii se pot juca singuri, îl pot conecta la un televizor pentru a se juca cu prietenii sau pot trece la viteză maximă cu suita de plăci grafice externe ROG XG Mobile pentru o experiență de joc cu adevărat de top.

ROG Ally este dotată cu un procesor nou din seria Ryzen Z1 de la AMD. Construit pe arhitectura „Zen” 4 cu grafică AMD RDNA 3, Ryzen Z1 Extreme rivalizează cu performanțele de gaming ale consolelor pentru acasă, oferind 8 nuclee, 16 fire de execuție și 8,6 teraflopi de putere grafică. O versiune AMD Ryzen Z1 cu 6 nuclee și 12 fire de execuție va fi disponibilă ulterior, în cel de-al treilea trimestru din 2023. Ambele modele au suport complet pentru tehnologiile de „upscaling” AMD FidelityFX™ Super Resolution și AMD Radeon Super Resolution, pentru performanțe excelente atât în titlurile AAA, cât și în cele indie.

„Echipa noastră a lucrat mai mult de un deceniu dezvoltând tehnologiile necesare lansării seriei de procesoare Ryzen Z1. Lucrând cu parteneri vizionari precum ROG, am conceput o platformă care redefinește jocurile mobile”, a declarat Renato Fragale, director senior de management de produs pentru Consumer and Gaming Client Business la AMD. „Suntem încântați că jucătorii se pot bucura de primul dispozitiv echipat cu procesoarele Ryzen Z1 Series odată cu lansarea ROG Ally.”

Performanța de top este posibilă prin soluția termică Zero Gravity de la ROG, care utilizează două ventilatoare, un radiator cu lamele ultra-subțiri și conducte de căldură cu fricțiune ridicată pentru a asigura răcirea lui Ally indiferent de poziția în care e orientat dispozitivul. De asemenea, ROG Ally dispune de 16 GB de memorie LPDDR5 de mare viteză la 6400 MHz, 512 GB de spațiu de stocare PCIe Gen 4 și de un slot pentru carduri microSD UHS-II pentru extinderea capacității de stocare. Având interfață integrată Wi-Fi 6E, Ally va beneficia de o conexiune solidă, chiar și în rețelele aglomerate, atât în meciurile „multi-player” sau în „streaming” via Xbox Cloud Gaming sau AMD Link.

Consola portabilă ROG Ally

Consola portabilă ROG Ally

Experiența desăvârșită în gaming necesită un ecran pe măsură, iar Ally nu dezamăgește. Fiind echipat cu un panou Full HD (1080p) la 120 Hz, cu suport AMD FreeSync™ Premium1, jucătorii se vor bucura de o claritate supremă a mișcărilor dinamice din jocuri, fără ruperi de cadre sau sacadări în cazul unei scăderi de FPS. Ecranul are, de asemenea, o luminozitate de până la 500 de niți, permițându-le jucătorilor să urmărească cu ușurință acțiunea în medii mai dificile, cum ar fi în aer liber. Ecranul tactil permite navigarea fără probleme pe desktop-ul Windows, atunci când jucătorii trebuie să schimbe setările sau să instaleze următorul joc.

Performanțe de top la un preț competitiv

ROG Ally atinge noi vârfuri de performanță în jocurile portabile. Cu un ecran Full HD și un hardware capabil de 60 FPS în multe dintre cele mai recente titluri, ROG Ally oferă o experiență în mișcare care va satisface jucătorii de toate tipurile. În comparație cu rezoluția de 720p a dispozitivelor concurente, ROG Ally oferă o claritate superioară a imaginii și a mișcărilor datorită panoului Full HD și suportului FreeSync™ Premium.

Consola portabilă ROG Ally

Consola portabilă ROG Ally

Cu ROG Gaming Charger Dock (opțional), jucătorii pot conecta Ally la un televizor, încărcându-l în același timp. Experiența de gaming poate fi trăită alături de prieteni, pe canapea, jocurile fiind posibile și în mod multi-player, cu controllere suplimentare. Ally poate gestiona cu ușurință jocuri multi-player precum „NBA 2K3”, „Moving Out” și „Street Fighter V” pentru un party îndelungat.

Atunci când se cuplează la o stație grafică externă XG Mobile, care poate avea un GPU pentru laptop NVIDIA® GeForce RTX™ 4090, ROG Ally devine o adevărată forță în gaming. Gamerii se pot juca fie de pe canapeaua din sufragerie, fie într-o experiență desktop completă cu ajutorul mouse-ului și tastaturii.

Joacă toate jocurile

ROG Ally a fost proiectat de la zero având la bază sistemul de operare Windows, fiind capabil să ruleze toate jocurile preferate de pe orice platformă. ROG a încheiat parteneriate cu Microsoft, publisheri de jocuri și studiouri individuale pentru a se asigura că jucătorii care folosesc Ally au parte de cea mai bună experiență posibilă. Suportul complet pentru Steam, EA App, Xbox Game Pass, Epic Games Store, GOG și mai multe biblioteci de jocuri asigură faptul că, indiferent de unde își descarcă jucătorii jocurile, ROG Ally le asigură suportul necesar. ROG colaborează cu Xbox Game Studios, Capcom, HoYoverse, Level Infinite, 505 Games, Team 17, Nacon, Techland, Squanch Games și Fatshark pentru a oferi cea mai bună experiență de joc pe ROG Ally.

Consola portabilă ROG Ally

Consola portabilă ROG Ally

De asemenea, ROG Ally vine la pachet cu un cod Xbox Game Pass Ultimate gratuit pe 3 luni, oferindu-le gamerilor acces la sute de titluri din momentul în care despachetează aparatul.

 

Specificații ROG Ally:

 

Sistem de operare Windows 11 Home
Procesor Procesor AMD Ryzen™ Z1 Extreme
CPU: arhitectură Zen 4, 8 nuclee /16 fire de execuție, 24MB cache total, până la 5,10 Ghz în mod boost
GPU: 12 unități de calcul RDNA3, până la 2,7 GHz, 8,6 TFlops, capacitate implicită 4 GB de RAM
Putere APU: 9-30 W
Ecran 7 inchi
FHD (1920 x 1080) 16:9
Nivel IPS
Ecran lucios
Luminozitate până la 500 de niți
sRGB:100%
Gorilla® Glass Victus™
Gorilla® Glass DXC
Ecran tactil (10 puncte de atingere simultane)
Rată de reîmprospătare: 120 Hz
Tim de răspuns : 7 ms
Suport pentru Dolby Vision HDR
AMD FreeSync™ Premium
Memorie 16GB LPDDR5 integrată (6400MT/s dual channel)
Stocare 512GB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD (2230)
Porturi I/O 1 x combo jack audio de 3,5mm
1 x Interfață ROG XG Mobile și port combo USB Type-C (cu USB 3.2 Gen2, suportă DisplayPort™ 1.4)
1 x cititor de carduri microSD UHS-II (suportă SD, SDXC și SDHC)
Control și intrare Comenzi gamepad:
Butoanele A B X Y
D-pad
Trăgace analogice cu efect Hall L & R
Bare de protecție L & R
Buton de vizualizare
Butonul de meniu
Butonul Command Center
Butonul Armoury Crate
2 x butoane cu priză asignabile
Thumbstick-uri: 2 x stick-uri analogice de dimensiuni normale cu atingere capacitivă
Haptică: Haptică HD
Gyro: IMU cu 6 axe
Audio Tehnologie de atenuare a zgomotului prin AI
Dolby Atmos
Certificare Hi-Res
Matrice de microfoane încorporată
Sistem de două boxe cu tehnologie Smart Amplifier
Rețea și comunicații Triple band Wi-Fi 6E (802.11ax) 2 x 2
Bluetooth 5.22
Baterie 40 Wați oră
Alimentare Sursă de alimentare de 65W USB Type-C PD 3.0
Adaptor: 65W AC, Ieșire: 20V DC, 3,25A, 65W, Intrare: 100~240V AC 50/60Hz universal
Aura Sync Da
Greutate ~608 g
Dimensiuni (L x A x Î) 28,0 x 11,1 x 2,12 ~ 3,24 cm
Xbox Game Pass 3 luni de Xbox Game Pass Ultimate incluse 3
Securitate Senzor de amprentă încorporat
Procesor de securitate Microsoft Pluton


1Tehnologia AMD FreeSync/FreeSync Premium/FreeSync Premium Pro necesită grafică AMD Radeon și un ecran certificat de AMD. Consultați www.amd.com/freesync pentru detalii complete. Confirmați facilitatea cu producătorul sistemului sau al afișajului înainte de cumpărare. GD-127
2 Versiunea Bluetooth® se poate modifica în funcție de versiunile diferite ale sistemului de operare.
3 Se aplică termeni și excepții. Oferta este disponibilă doar pe piețe eligibile pentru Xbox Game Pass Ultimate. Piețele eligibile sunt determinate la activare. Catalogul jocurilor variază în funcție de regiune, dispozitiv și timp.

To Top